Za šta se vredi boriti?

• Začetnik teme Začetnik teme bangg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Za Košare, za Miloševića, za Jasenovac, za Kosovsku legendu, za svoju decu, za sve koji su slabi i ne mogu sami da se odbrane, a sve to je i borba za svetski poredak....
Kolikogod vam se činilo da je Srbija mala i nevažna država, ceo svet gleda u Srbiju pomeraju se političke filozofije prema stanju u srpskom narodu....

I cekas KRAJ ,a on je svakim danom sve blizi...
Guras kamen iznova i iznova i ne treba da se pitas zasto?
Pa ja hocu da se pitam...
I to je u stvari veoma dobro pitanje.
Ima onaj video gde onaj AI glas priča kako za nekih 100 godina, niko se nas neće sećati, neće nas pominjati, sve ono što smo mi bili, radili, za šta smo se zalagali, šta smo učili ili voleli, neće postojati i neće imati nikakvu vrednost. I mislim da je to tačno.

Moji pradeda i prababa imaju 27 praunučadi. 26 je živo. Od svih njih, samo jedan im odlazi na grob, pominje ih i čuva kakvu takvu uspomenu na njih - ja. Iako su umrli preko 20 godina ranije od mog rođenja. Od ovih ostalih, garantujem da bar 20 ne zna ko su bili ti ljudi, kako su se zvali, kakvi su bili, čime su se bavili ili kako su izgledali. To je slučaj sa mnogim ljudima njihove generacije a naše, mislim da će biti još bezvrednije.

Svakako, često se i ja pitam zašto se mučim odlaskom na posao, zašto radim kod kuće, čemu sve to. Ali valjda je čovekov um i satkan od mlaćenja prazne slame, uzaludnog rada i vrtenja u krug. Bogat je onaj koji zaista pronalazi smisao.

I cekas KRAJ ,a on je svakim danom sve blizi...
Guras kamen iznova i iznova i ne treba da se pitas zasto?
Pa ja hocu da se pitam...

Мислим да би било добро прочитати једног нобеловца, књижевника и филозофа.... :kafa: ...сркк

1743440426411.jpeg

Back