Za razmisljanje...

Incognito

Poznat
Poruka
8.225
Dobih pre neki dan PP od jedne osobe. Necu reci o kome se radi niti cu citirati sadrzaj poruke, ali cu istoj osobi ovako javno odgovoriti.

Dakle, negde me, ako se ne secam, nije_lako upita gde to meni prete paklom i cime vec. E ovako, celi PP se svodi na to, i to od osobe 'hriscanskih' principa...

Naime, ja smem da pljujem po Isusu i po Bogu, ali je pljuvanje po Svetom Duhu smrtni greh. Logiku u tome ne verujem da ce iko videti. Kakva je to monoteisticka religija koja stavlja nesto iznad samog Boga?

I sad za to moje 'pljuvanje' po istom mene ceka po Bibliji najteza kazna :lol: :lol: :lol:

Dalje u poruci ide apel da se prikljucim religioznim ljudima, samo zato sto imam neki dar za umetnost, posto je doticna osoba citala neke moje stihove i videla poneku ilustraciju, pa iz toga zakljucuje da nisam 'izgubljen slucaj', ali da me gordost sprecava da saznam 'istinu'. Izgleda da doticna osoba nije videla moju finu ilustraciju: Whore Maria i onu sa gorecom Biblijom ;)

I na kraju ide jos i upozorenje koje ja moram da upamtim, valjda da posle kad mi se nesto desi ne krivim doticnu osobu jer je ona pokusala sve da me usmeri na 'pravi put'...

E sad, ja pitam, wtf vas briga da li cu ja goreti u paklu? Ko je ovde nekome dao pravo da sudi o postupcima drugih, pogotovu na religioznoj osnovi? Odakle znate da ste bas vi (religiozne osobe) u pravu, a svi koji se ne slazu sa vama nisu? Odakle znate da necete bas vi 'goreti u paklu' jer ste propagirali pogresnu religiju?

I kako mislite da me zaplasite icime u sta ja duboko NE VERUJEM? To je kao da plasis dete babarogom, a to dete odavno shvatilo da takva bica ne postoje...

Ja NE VERUJEM u Boga, onakvog kakvim ga vi predstavljate, a narocito ne u ostale izmisljotine poput Biblije, Isusa, Svetog Duha, svetce itd. I nikad necu verovati u iste. Ja zivim SVOJ zivot, a ne zivi crkva moj zivot umesto mene!

Evo bas mi ide jedna vrlo inspirativna pesmica, pa cu da citiram refren (inace Tricky - Hot like a sauna):

'Levitating and useless debating,
In these devastating times.

While everybody's just doing drugs,
and writing melodic rhymes.

Trying to get one,
And not get into trouble,
I might just be inclined...

We all got needs,
We all do dirty deeds,
Now and then wanna smoke some weed...

Yeah we're free,
Yes we need to be free!
Walkin' round with unsatisfying needs...'

A to gde ce ko zavrsiti posle smrti, ostavite da saznate kad za to dodje vreme... Rakic je to lepo opisao u Dolapu:

'Pusti snovi! Napred, vrance, nemoj stati,
Ne mirisi travu, ne osecaj vir;
Nagradu za trude nebo ce ti dati:
Mracnu, dobru raku, I veciti mir!'

Incognito:
E sad, ja pitam, wtf vas briga da li cu ja goreti u paklu? Ko je ovde nekome dao pravo da sudi o postupcima drugih, pogotovu na religioznoj osnovi? Odakle znate da ste bas vi (religiozne osobe) u pravu, a svi koji se ne slazu sa vama nisu? Odakle znate da necete bas vi 'goreti u paklu' jer ste propagirali pogresnu religiju?
Inco sto se uzbudjujes? Kao da ne znas kako ovi ljudi razmisljaju!?
A pravo da 'sude' im daje pripadnistvo grupi. U tome je i glavna lepota pripadanja. Zbog toga je tesko biti samo svoj. Kada si deo grupe uzimas prava koja zelis a odrices se pitanja koja ne mozes da resis. "Pa ako sto miliona veruje u nesto zar su svi u zabludi?" To je za njih najaci argument za verovanje.
Pretpostavljam da si sve ovo i znao. Bitnije pitanje je: Da li svojoj deci cinis vecu uslugu time sto si ateista, odnosno da li bi im ucinio vecu uslugu naucivsi ih da veruju u Boga? (Smatram da je jedino bitno sto bolje osposobiti decu za zivot). Mislim da bi ovo bila i zanimljiva tema.

strani placenik:
Da li svojoj deci cinis vecu uslugu time sto si ateista, odnosno da li bi im ucinio vecu uslugu naucivsi ih da veruju u Boga?
Pa ako ih naučih da razmišljaju kritički, svojom glavom, i da se ne povode za masom po svaku cenu, onda ih svakako nećeš učiti da veruju u Boga.

Jedino treba da veruju u Deda Mraza, dok ne pođu u školu, to bi trebalo da bude dovoljno što se tiče mitskih ličnosti...

To sto ne verujem, odnosno ne krstim se (nije bitno da li verujes, prekrsti se da ne odudaras) napravilo je nekoliko neprijatnih situacija, ne toliko meni koliko mojim roditeljima (oni su vernici). To sto meni stvarno ne smeta da me gledaju ispod oka i da mistifikuju to sto se ne krstim ne znaci da nece smetati i mojoj deci. Ne podnose svi ljudi, jednostavno ne mogu, da budu 'protiv celog sveta'. I nisu svi dovoljno stabilni da im ne treba prostor za 'beg' u religiju. To je ono, kad ne znas kako da pomognes sebi ti klekni i moli se.

Sizif:
Jedino treba da veruju u Deda Mraza, dok ne pođu u školu, to bi trebalo da bude dovoljno što se tiče mitskih ličnosti...

Ma ne trebaju ni to. Bila je neka emisija pred Novu godinu u kojoj su pitali decu da li veruju u Deda Mraza i evo sta je klinac od 5 godina odgovorio

pitanje: Da li verujete u Deda Mraza?
klinac: Da
pitanje: A ko je Deda Mraz?
klinac: Moj tata.

Eto, cak i dete zna.

strani placenik:
To sto ne verujem, odnosno ne krstim se (nije bitno da li verujes, prekrsti se da ne odudaras) napravilo je nekoliko neprijatnih situacija, ne toliko meni koliko mojim roditeljima (oni su vernici). To sto meni stvarno ne smeta da me gledaju ispod oka i da mistifikuju to sto se ne krstim ne znaci da nece smetati i mojoj deci. Ne podnose svi ljudi, jednostavno ne mogu, da budu 'protiv celog sveta'. I nisu svi dovoljno stabilni da im ne treba prostor za 'beg' u religiju. To je ono, kad ne znas kako da pomognes sebi ti klekni i moli se.

Isti problem, porodica mog muza je kao religiozna (kazem kao, zato sto samo postuju formu, a ne i sustinu), a ja sam verovatno najgora na svetu jer se ne prekrstim kad pop krene da zapeva.

A sto se tice ovog drugog, ne znam kakva su vasa iskustva, ali svi ljudi iz moje okoline koji su zaista religiozni su ljudi sa odredjenim problemom: ili su fizicki jako ruzni, ili imaju neki fizicki nedostatak, ili su u proslosti imali nekih drugih problema (depresije, narkomanija i sl.). Ja zaista ne poznajem nijednog vernika koji je normalno, uspesno bice.
Ne kazem da je to pravilo, to su samo moja iskustva sa vernicima.

mamaVesna:
A sto se tice ovog drugog, ne znam kakva su vasa iskustva, ali svi ljudi iz moje okoline koji su zaista religiozni su ljudi sa odredjenim problemom: ili su fizicki jako ruzni, ili imaju neki fizicki nedostatak, ili su u proslosti imali nekih drugih problema (depresije, narkomanija i sl.). Ja zaista ne poznajem nijednog vernika koji je normalno, uspesno bice.

Pa 'devo' moram ti reci da se slazem u potpunosti sa tobom. To su ljudi koje nesto muci, pa utehu i mir nalaze u veri. U najmanju ruku imaju jake komplekse iz mladosti. Tipa posto nisu mogli da nadju devojku oni se okrecu veri i tamo nalaze sve sto im treba. U sustini ih nauce da je sve u vezi zena gresno pa oni nedostatak zena u svom zivotu mogu da objasne svojom 'cistotom'...
Bolesno i jadno! Pa kad zahvaljujuci svojoj 'cistoti' napreduju u toj crkvenoj hijerarhiji i dodju do nekih polozaja prorade im frustracije pa pocnu da napadaju decake...

strani placenik:
mamaVesna:

Pa 'devo' moram ti reci da se slazem u potpunosti sa tobom. To su ljudi koje nesto muci, pa utehu i mir nalaze u veri. U najmanju ruku imaju jake komplekse iz mladosti. Tipa posto nisu mogli da nadju devojku oni se okrecu veri i tamo nalaze sve sto im treba. U sustini ih nauce da je sve u vezi zena gresno pa oni nedostatak zena u svom zivotu mogu da objasne svojom 'cistotom'...
Bolesno i jadno! Pa kad zahvaljujuci svojoj 'cistoti' napreduju u toj crkvenoj hijerarhiji i dodju do nekih polozaja prorade im frustracije pa pocnu da napadaju decake...

Da, a i ona bozja ljubav dolazi kao uteha. Barem neko ko ih voli uprkos svim njihovim nedostacima.

strani placenik:
U sustini se oko svega slazemo. Kakvo ce nase dete bozje biti Antihrist :lol:

Eh, a kako cemo zvati protivnike nase crkve? Anti-antihristi? ... malko lose zvuci...

Zato ja predlazem da bozjeg sina (ili cerku koja ce se oblaciti u musko poput Isusa, i piti hormonske tablete da joj raste brada), krstite Hudini... Posto samo Hudini moze da hoda po vodi, i da izadje iz pecine zatvorene velikom plocom :lol: :lol: :lol:

FARMACEUT:
Incognito:
Konacno sam dobio priznanje od doticne osobe da sam ipak izgubljen slucaj.

Konacno sam se nasao! :lol: :lol: :lol:

I jeli sada lakše tvojoj duši,Incognito.... :D :wink:

Incognito dajem ti oprost svih grehova voljnih i nevoljnih tako da tvoja dusa moze biti mirna. A Hriscani! Sta bi vi dali da imate barem svestenika online? A evo sledbenici moje crkve imaju i Boga licno tako da oprost mogu da dobiju iz 'prve ruke'. A sad za Vas i jedna specijalna ponuda! Prikljucite nam se danas i na prvu oprost imate 50% popusta!!! "Samo na Vasoj online religiji i samo danas! Ne propustite ovakvu priliku!"

strani placenik:
Sta bi vi dali da imate barem svestenika online?
Evo ja ću napraviti CF skripte za oprost grehova, garantovano anonimno i sigurno, VISA kartica zaštićena, secure connection, instant oslobođenje grehova nakon prijem novca.

Možete u Raifeissen banci sada lagano dobiti VISU i sve vaše brige su zbrinute, slobodno grešite - a cijena oprosta - prava sitnica. :D

Back