Za Pocetnike

pozdrav i dobrodosao na forum
sto se tice tvog pitanja i tvog resivera jednostavno cu ti odgovoriti
nema kljuceva za ubacivanje u resiver to vreme je iza nas trenutno je tako sto nemora da znaci da nece biti opet neki paket na kljuceve al dotad FTA i uzivaj ili nesto drugo sa drugim resiverom
pozz

Bugari vise nisu gledljivi?

imam DM800PVR vec 2 godine i super je sve radi kako treba , ali sam se sad odlucio malo da experimentisem sa dreamboxom , znam da mogu skinuti razlicite skins , da mogu da skidam prevode razne i tako to , ali NEZNAM koji mi program treba da konektiram svoj DM800 za kompjuter dali ima neko nesto pametno za reci ?? MOLIM VAS javite se

imam DM800PVR vec 2 godine i super je sve radi kako treba , ali sam se sad odlucio malo da experimentisem sa dreamboxom , znam da mogu skinuti razlicite skins , da mogu da skidam prevode razne i tako to , ali NEZNAM koji mi program treba da konektiram svoj DM800 za kompjuter dali ima neko nesto pametno za reci ?? MOLIM VAS javite se

pozdrav
jel tvoj dream ide na net??
direktno sa resera mozes da downloadujes sve i svasta
naravno sa PC se povezuje preko ip adrese i naravno total comander za sredjivanje
nadam se da sam ti pomogao sve sto treba tu smo
pozz

Pozdrav po prvi put sam na forumu,imam jedno pitanje -kako da na resiveru marke ECHOSTAR DSB-2110 2CI VIACCESS pomocu daljinskog aktiviram skriveni meni za unos kljuceva,na internetu sam naso sifru 3453 ,ali ne znam postupak unosa(koje dugme pritisnuti)-unapred hvala....

Da li neko zna dal valja ovaj resiver za nesto i da li mi treba ona kartica unutra da bi mogao da otvara odredjene programe???

Prilozi

• DSC00311.jpg
    DSC00311.jpg
    29,8 KB · Pregleda: 7
Laik sam za sve ovo, muka me naterala. Do sada sam gledao RTL na analognoj satelitskoj koja stoji gde jeste desetak godina. Razlog je Formula1 i ništa više.Klinac po nekada gleda crtaće na SUPER. Za vikend upalim "satelitsku" kad ono plava poruka na švabskom i dovidjenja analogna mašinerijo. Sada sam nabavio DIGISAT 7010. Imam i RS232 kabel i šta sad? U njemu ima 95 programa kojekakvih. Primetio sam da ima jedan iz republike srpske. Tanjir i dalje stoji prema ASTRI. Želim da gledam RTL i sve što može uz put. Poželjn je recimo discovery, ili nacionalnu geografiju, history..ma šta može nije bitno. Glavno je da mogu da gledam formulu opet i Niki Laudu :)

Šta sad? Imam računar RS232 portove.... Kako dalje? Odakle šta skidam, kako ubacujem?

U napred hvala na strpljenju i pomoći ljudima od struke

Laik sam za sve ovo, muka me naterala. Do sada sam gledao RTL na analognoj satelitskoj koja stoji gde jeste desetak godina. Razlog je Formula1 i ništa više.Klinac po nekada gleda crtaće na SUPER. Za vikend upalim "satelitsku" kad ono plava poruka na švabskom i dovidjenja analogna mašinerijo. Sada sam nabavio DIGISAT 7010. Imam i RS232 kabel i šta sad? U njemu ima 95 programa kojekakvih. Primetio sam da ima jedan iz republike srpske. Tanjir i dalje stoji prema ASTRI. Želim da gledam RTL i sve što može uz put. Poželjn je recimo discovery, ili nacionalnu geografiju, history..ma šta može nije bitno. Glavno je da mogu da gledam formulu opet i Niki Laudu :)

Šta sad? Imam računar RS232 portove.... Kako dalje? Odakle šta skidam, kako ubacujem?

U napred hvala na strpljenju i pomoći ljudima od struke
Ako Digisat 7010 poseduje emulator u sebi ( ne znam ) onda bi za početak trebalo skinuti odgovarajući SW i ubaciti ga u risiver preko RS 232 kabla kako bi otvarao pojedine zaključane kanale ( nešto iz paketa Canal Digitaal Nl) , što znači trebalo bi naći program za ubacivanje SW, sam SW, i validne ključeve.
Za fixni sistem Astra 19E u vašem slučaju dovoljno je uraditi ručni sken satelita za FTA kanale.

U redu, našao sam osnovne kanale. :worth:

Ima i onih zaključanih (ima četiri mesta za ključ), a ima i kodiranih (znak $ stoji pored njih). Sve u svemu ima RTL :-). Šta je to emulator i kako da proverim da li ga ovaj uredjaj ima? Šta je SW? :eek:

U redu, našao sam osnovne kanale. :worth:

Ima i onih zaključanih (ima četiri mesta za ključ), a ima i kodiranih (znak $ stoji pored njih). Sve u svemu ima RTL :-). Šta je to emulator i kako da proverim da li ga ovaj uredjaj ima? Šta je SW? :eek:
SW je skracenica za software, u sustini za ove FTA risivere sam software sadrzi u sebi emulator koji u sustini raskodira kodirane kanale uz pomoc aktivnih kljuceva.Tvoj risiver ima odgovarajuci software koji trenutno mozda nije aktuelan a mozda i jeste.Dakle samo treba pronaci na netu za taj risiver aktuelni software i kljuceve odnosno nacin njihovog ubacivanja, i to je to.Dakle samo malo citanja po forumima i polako u akciju.Srecno

imam problem vec nekoliko dana sa dreambox 800hd pvr.iskljucim kabal iz struje u toku noci jer dosta je vruc,nakon toga ujutro kad ponovo ustekam kabal jedan dan radi,drugi dan nece,u tom slucaju rade samo fta kanali.internet normalno radi,provjerim.probao sam iskljucit ruter,ponovo ukljucit,sve isto.evo i sad nece.server je ok jer kod prijatelja normalno radi.sto bi to moglo bit,da nije problem u risiveru?

imam problem vec nekoliko dana sa dreambox 800hd pvr.iskljucim kabal iz struje u toku noci jer dosta je vruc,nakon toga ujutro kad ponovo ustekam kabal jedan dan radi,drugi dan nece,u tom slucaju rade samo fta kanali.internet normalno radi,provjerim.probao sam iskljucit ruter,ponovo ukljucit,sve isto.evo i sad nece.server je ok jer kod prijatelja normalno radi.sto bi to moglo bit,da nije problem u risiveru?

Moja ti je preporuka da staviš neki kuler na njega, da ga to malo hladi jer zna po ovoj vrućini da baguje (što je od slučaja do slučaja), ali generalno gledano ako ti otvara pojedine FTA HD kanale a neće zaključane ( a kažeš da ta ista linija kod prijatelja radi OK), onda je do risivera, vidi da li je pokrenut EMU, da li radi mreža na risiveru i na kraju , da nisi "izbrisan" sa servera? :)

Moja ti je preporuka da staviš neki kuler na njega, da ga to malo hladi jer zna po ovoj vrućini da baguje (što je od slučaja do slučaja), ali generalno gledano ako ti otvara pojedine FTA HD kanale a neće zaključane ( a kažeš da ta ista linija kod prijatelja radi OK), onda je do risivera, vidi da li je pokrenut EMU, da li radi mreža na risiveru i na kraju , da nisi "izbrisan" sa servera? :)

daj boze da ako proradi uz kuler.problem je sto je meni cijelu noc bio iskljucen iz struje,dakle bio je "hladan" i sutradan nije radio,samo fta kanali.testirao sam mrezu,bilo je ok,server je ok,ruter restartovao,sve isto.a recimo juce radilo normalno,od jutros opet nece.i tako naizmjenicno,u zavisnosti od dana.probacu stavit kuler da vidim kako ce onda bit

Back