Za Pocetnike

Pozdrav!

Imam risiver Philips Premiere Interaktiv DIS 2221 u kompletu sa antenom.
Nikad ga nisam koristio (a i ne razumem se), tako da nemam pojma "šta sve može".
Ako je neko raspoložen da mi napiše ukratko karakteristike i neku približnu vrednost celog kompleta, bio bih mu veoma zahvalan.

Nisam merio ali tanjir je približan kao kod totala.

Stavio sam motor na antenu, i lik mi podesio sve satelite. Al kad je otiso, primetim, da mi na Astri 28,2 ne rade svi transporderi, pa ne mogu da pronadjem FTA BBC strim. On se nalazi na 12441 V 27500, i tu mi je signal 63 (db nece da ga stiklira), a recimo na 12119 imam fantastican signal 94. E sad mene interesuje na koju stranu treba da zarotiram antenu (svestan sam da ne treba da izlazim napolje, nego preko setingsa), da bi imao bolji signal. Ne razumem se mnogo u ovo, pa me strah da nesto ne zaјebem, na ovaj meni mnogo bitan satelit. Hvala unapred :)

hvala na odgovoru! E sad gledao sam po forumu i vidim da moze da se montira i 2 lnb-a na jednu antenu(npr astra hotbird) ,da li je to izvodljivo sa standardnim lnb-om na antenu od 80 cm ili su mi potrebni alps lnb-ovi?izvinjavam se na glupim pitanjima ali nov sam u ovoj tematici! :think:

ako hoces da montiras astra i hotbird ne treba ti alps jer je razmak izmedju satelita 6 stepeni ali ako hoces da montiras astra eutelsatw2 i hotbird onda Lnb za eutelsat w2 mora da bude tanji tj alps

pozdrav! konacno sam nasao vremena da pokusam da namestim satelitsku na astru 19.2e ali na risiveru ne mogu da nadjem nijedan kanal ,jacina signala je 70% .risiver je quadro DR8200 ci-vi .neznam u cemu je problem u anteni ili risiveru signal na risiveru je crvene a verovatno bi trebao da bude zelene boje .svaka pomoc je dobrodosla !! http://imageshack.us/photo/my-images/692/dsc00516ko.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/199/dsc00515zj.jpg/

imas li pri ruci kompas astra 19.2 ti je na pravcu sever jug samo treba da podesis jos ugao i to je to stavi na neki od jacih frekvencija npr 10876 V 22000 i polako okreci

pozz!evo mene opet :dash: .imam jos neka pitanja,namestio sam antenu na astru ali nemam nijedan nemacki fta kanal ,a nemogu da nadjem ni rts sat??Idem u manuelno skeniranje ukucam sve podatke i nista. U cemu bi mogao biti problem ? u listi kanala ili slabom signalu ili nesto drugo???

pozz!evo mene opet :dash: .imam jos neka pitanja,namestio sam antenu na astru ali nemam nijedan nemacki fta kanal ,a nemogu da nadjem ni rts sat??Idem u manuelno skeniranje ukucam sve podatke i nista. U cemu bi mogao biti problem ? u listi kanala ili slabom signalu ili nesto drugo???
Jesi li siguran da si našao Astru 19,2? Da nije to Astra 23,5E, šta ima od kanala pri skeniranju, nemoguće da ako si pogodio 19,2E nema nijedan nemački FTA kanal, bolje ti to proveri!?

Pozdrav,
interesuje pe minimum protoka interneta da bi cs normalno radio za klonove dreamboxa 500 i 800HD,da li moze neki sporiji internet koji se prima preko wirelessa iili moze da ima problema u gledanju-zamrzavanje,prekidi.
Hvala.

pozdrav svima,nov sam ovde,prikljucio sa satelicku opremu kod kuce,imam resiver max plus hts2100+.tanjir od digija i 2 glave ,podesno na astru 19.2 i eutelsat w2 16.nemam kartice za resiver,zanima me jer postoji neka mogucnost za otkljucavanje kanala,unapred hvala

pozdrav svima,nov sam ovde,prikljucio sa satelicku opremu kod kuce,imam resiver max plus hts2100+.tanjir od digija i 2 glave ,podesno na astru 19.2 i eutelsat w2 16.nemam kartice za resiver,zanima me jer postoji neka mogucnost za otkljucavanje kanala,unapred hvala

pozdrav i dobrodosao na forum
sto se tice tvog pitanja i tvog resivera jednostavno cu ti odgovoriti
nema kljuceva za ubacivanje u resiver to vreme je iza nas trenutno je tako sto nemora da znaci da nece biti opet neki paket na kljuceve al dotad FTA i uzivaj ili nesto drugo sa drugim resiverom
pozz

Back