Za one koji planiraju da rade u inostranstvu: Evo koliko se plaća radni sat u EU

Nisu... to bi iznosilo oko 5000€ bruto...što je u nemačkoj visoka zarada, nikako prosečna...
o

Placanje poslodavca je mnogo vise nego bruto.

Evo mog primera

Plata oko 2250 evra neto

Bruto oko oko 3500 bruto.

Poslodavac placa 4550 udeo poslodavca u zdravstveno osiguranje porezi na.

Naravno uz to placanje za 13 i 14 platu.

Ja prelazim i tih 31 evro a tek imam 29 godina.

o

Placanje poslodavca je mnogo vise nego bruto.

Evo mog primera

Plata oko 2250 evra neto

Bruto oko oko 3500 bruto.

Poslodavac placa 4550 udeo poslodavca u zdravstveno osiguranje porezi na.

Naravno uz to placanje za 13 i 14 platu.

Ja prelazim i tih 31 evro a tek imam 29 godina.

računaj ti kako ti volja, na kraju se ipak računa samo koliko love legne na račun na kraju meseca...

- - - - - - - - - -

i to je doktorska NETO plata..................20 evra puta 170 sati mesecno..........3400 evra.............
realno je NETO oko 2000 .....................

pa da, prosek je po meni nekih 2000 neto, ne više...

računaj ti kako ti volja, na kraju se ipak računa samo koliko love legne na račun na kraju meseca...

- - - - - - - - - -

pa da, prosek je po meni nekih 2000 neto, ne više...

......................odnosno, za zene 1400 evra a za muskarce 2800 evra.................e tu se ljudi bune u racunicu. Svaki gastarbajter se cudi otkud prosecna plata u D 2000 evra kad svi muskarci koje poznaje zaradjuju oko 3000 evra.........................a zaboravlja na svoju zenu koja u restoranu zaradjuje 1200 evra...............................................tako da je "prosecna plata" imaginaran pojam.
Ipak , na zapad nasi ne idu radi tu lovu, jer stu paru zivis od "prvog do prvog" u Minhenu...................rade za penziju koju ce da krckaju u siromasnu Srbiju (ako je uoste dozive) , rade za hvalenje sa novi automobili, za tih par dana kada dodju u Srbiju, da budu carevi...............a posle se odmah vracaju na tezak rad, ponizenja, robovanje........................OSIM MOZDA AKO SE "SRETNO" UDAJU ILI ZENE SA NEMACKIM PENZIONERIMA...........kao ti na primer............pa nista ne rade, vec samo po Srbiju sire legende o sopstvenom profesionalnom uspehu tako gde se "pamet, rad i sposobnost" "placaju".....................

Back