Za ona dobra stara vremena...

Da dobije na crno 130 dinara za 1 €? Pa gde je tu logika? Neko će u Stokholmu da plaća 130 dinara za 1 €, a ovde može da kupi 1 € za 78 dinara. :dontunderstand: Neka neko pokuša da mi objasni.

ako se ne varam to ide ovako, ako hoces jedan euro oni ti traze 130 din. znaci da zele da se osiguraju da kada dodju u sansu da uzmu svoj euro da ce imati tu mogucnost.
inace ona inflacija je nastala tako sto su bizminsmeni uzimali marke za dinare u BG, po "zvanicnom" kursu, a onda sa markama dolazili npr. na kosovo i "kupovali" dva puta vise dinara, pa ponovo za BG.... i jovo nanovo.
ne kazem da je isto vreme, ali tako to ide....

ako se ne varam to ide ovako, ako hoces jedan euro oni ti traze 130 din. znaci da zele da se osiguraju da kada dodju u sansu da uzmu svoj euro da ce imati tu mogucnost.
inace ona inflacija je nastala tako sto su bizminsmeni uzimali marke za dinare u BG, po "zvanicnom" kursu, a onda sa markama dolazili npr. na kosovo i "kupovali" dva puta vise dinara, pa ponovo za BG.... i jovo nanovo.
ne kazem da je isto vreme, ali tako to ide....

doslovce....

bravo, upravo tako...pre neki dan mi je dosla neka rodjaka iz Svedske, i `ladno kaze da se zeznula sto je donela EUR u Srbiju da joj ga otimaju za 77 dinara, kad je u Stokholmu mogla (na crno) da dobije 130 dinara za 1 EUR!!! Sad ja ne mogu da proverim da li je tacno to sto ona kaze, pa cekam Anaroga da proveri u Becu....

Malo si pobrkao lončiće, al' nije strašno, tu smo mi da te naučimo:mrgreen:
U švedskoj može jedino da plati 130 dinara za 1 euro i to kad se vrati iz srbije, ako joj ostane dinara pa da ih ne baca:super:

pa ko je drugi sem nas od 1950te imao totalne ekonomske sankcije?

u uslovima tadasnjim ta hiperinflacija je bila neminovnost.

imao si veliki broj dinara u posedu odcepljenih republika, totalne ekonomske sankcije ,ratove kao i gubitak trzista SFRJ i svodjenje ekonomskog trzista na teritoriju srbije....

nijedna ekonomija velicine srpske ne bi to mogla da prezivi bez debelih potresa....

jos ako sljivu trese dinastija milosevic nema nam spas

Domaćin u zimbabveu pošao po 'leba i mleko

zimbabdollorsdailymailckw7.jpg

ne radite ovo kod kuće!:mrgreen:

ne bre .to je kusur od leb i mleko

i ovdje kod nas mnogi su godinama trubili kako je kurs kune "weshtachki" ali su se evo stišali kad su skontali pogodnosti stabilne valute.

kod vas je kurs stsabilan i ne menja se tj vestacki se odrzava na jednom istom nivou dok kod nas kurs pada i raste dnevno u proseku 10-15% kako ovim lopovima na vlasti odgovara.

recimo kada je sezona godisnjih odmora oni obore kurs da otkupe strancima devize po sto nizem kursu pa ga posle kad odmori prodju dignu i prodaju i tako konstantno zradjuju pare bez ikakve muke na pljacki drugih ljudi

recimo kod nas je euro bio na prakticno 90 dinara pre 3 godine a sad je na 78 . u medjuvremenu je sve poskupelo za vise od 50% a mnoge stvari i za 100% tako da mi gradjani od tog vestackog kursa prakticno nemamo ama bas nista.

kod vas je kurs stsabilan i ne menja se tj vestacki se odrzava na jednom istom nivou dok kod nas kurs pada i raste dnevno u proseku 10-15% kako ovim lopovima na vlasti odgovara.

recimo kada je sezona godisnjih odmora oni obore kurs da otkupe strancima devize po sto nizem kursu pa ga posle kad odmori prodju dignu i prodaju i tako konstantno zradjuju pare bez ikakve muke na pljacki drugih ljudi

recimo kod nas je euro bio na prakticno 90 dinara pre 3 godine a sad je na 78 . u medjuvremenu je sve poskupelo za vise od 50% a mnoge stvari i za 100% tako da mi gradjani od tog vestackog kursa prakticno nemamo ama bas nista.

Josh uvek chekam finansijska ulaganja u Zimbabweu...:super:
I u Hrvatskoj je dosta toga poskupelo znatno, pa je kurs ostao isti, ajde ne brukaj se vishe...

Josh uvek chekam finansijska ulaganja u Zimbabweu...:super:
I u Hrvatskoj je dosta toga poskupelo znatno, pa je kurs ostao isti, ajde ne brukaj se vishe...

poskupelo je al ne toliko kao u srbiji.

u zimbabveu ce biti kao u kini, finansijskih ulaganja kad budu imali jeftinu a obrazovanu radnu snagu kao i stabilnost ekonomskog sistema.

kina to ima zimbabve nema zato svi pare ulazu u kinu...

Back