Za nezavisnost KiM samo 12,4 odsto građana

Kremansko proročanstvo Tarabića, a u biti sjajan falsifikat novinara, odavno je raskrinkan.

No...da malo pustim balon teme za razmišljanje iz atipičnog kuta, a koje se odnosi na Kosovo, posve iz nesrpskoga kuta.
Tek kao provokacija za razmišljanje...6., kanonsko izdanje Tarabića.

Iako će u našoj carevini ljudi zaboraviti na glad i čemer i u velikačkom rahatluku živjeti, brat će s bratom mrziti i zlo jedan drugome miljeti. Na našijem granicama i preko njih pojaviće se novi narod. Rašće ti ljudi iz zemlje, ko trava na livadi posije velikojga dažda, a biće vredni i pošteni, te će na našu mrziju odgovoriti svojom pameću. Oni će paziti jedni druge, ko da su svi braća rođena. Mi, jopet, od svoje manite pameti mišljećemo da sve znamo i umijemo, te ćemo onaj narod krstiti nekom novom vjerom koja se budne u nas pojavila, ali svo to krštenje naše zalud će biti, jerbo će svi ljudi toga novoga naroda vjerovati samo u sebe i ni u koga više. Velikački belaj će nastati oko toga, jerbo će taj narod junačan biti. Mlogo ljeta potrajaće taj belaj, ali niko ništa učinjeti ne more, jerbo će taj narod nicati svuda kao trava. Jedan koji se budne rodio mnogo ljeta poslije tebe, biće čestit i uman, te će se s tijem narodom u miru razgraničiti. Mi ćemo ondakar u slozi živjeti - oni tamo, mi vođe i tamo. Taj koji budne činio to razgraničenje i biće i ko neće biti tvoj rod."

Back