Za nacionalni stadion 250 miliona evra, pristigle četiri ponude!

al bundy

Legenda
Poruka
64.000
Mali: Za nacionalni stadion 250 miliona evra, pristigle četiri ponude

Ministar finansija Sinša Mali izjavio je da je u budžetu za 2020. opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona i očekuje da narednih dana bude izabran projektant, pošto je tender pri kraju.

https://www.google.com/url?sa=t&rct...tiri-ponude/&usg=AOvVaw0HqVOt_o_rK9mGnAfQGuhF

Koliko je opravdano u državi čiji je fudbal na nivou Luksemburga ,Kosova , Moldavije i Severne Makedonije graditi iz budžeta fudbalski stadion od frtalj milijarde evra ?
Dobro znamo da će sam stadion koštati verovatno oko 100 miliona , a da će ostalo otići u razne druge privatne i partijske fondove i džepove , al to ne manja stvar da ćemo bar formalno sprcati 250 miliona evra na stadion u zemlju gde je prosečna poseta klupskim utakmicama u najvišem rangu od 500-1000 ljudi,a reprezentacija je toliko očajna da se svakih 15-20 godina plasira na veliko takmičenje i onda tamo služi za redaljku nekim crncima .
 
Ne ucestvujem u raspravama opravdanosti kad je ceo narod lud....Zar to nije apsurd onda, objasnjavati narodu opravdanost...?
Prvo sam mislio da je slicnost shizofrenih bolesnika i skoro svih u ovom narodu samo odraz tog narodnog dugovekovnog mentaliteta, logika koja se prenosi od malena.
Ali nije...Upoznas ljude u drugim krajevima sveta i vidis da iako odavde , na vreme su se odmakli i nisu flipnuli.

Odgovornost je nespojiva sa razmisljanjem srpskog naroda...On je u mnogo vaznijim mukama i onda je to daleko od dnevnog reda.
 
Narod voli da vidi da se nešto gradi :)
.. Školstvo i pravosuđe to niko ne vidi a i nije profitabilno
Ima u skolama nova parola....Beograd se gradi , u skoli se "radi" (u slengu trava ili droga)

Cisto da pojasnim , kao profa ako dodjes i trazis akciju i ovlascenje da najuris dilere, za koje ti deca dojave, direktor ce samo skupiti ramenca i reci to je izvan nasih ovlascenja ako se ne vidi kako diluje, a nemam nameru da sebi pravim probleme, tu nikad niko ne moze da pobedi....
Jos gore ako je direktor bukvalno u talu (ovaj iz primera nije bio, cim je ovako odgovorio) ...onda krene solidarisanje i pominjanje opasnosti od osvete...
 
Činjenica je da umesto da ulože tih 250 miliona suštinsko reformisanje razorenih i zaostalih oblasti kao što su školstvo i pravosuđe oni grade hram čoporativne svesti.
Bar da postoje ti čopori pa da ima za čega i da se gradi iako je glupo , al kao ajde daj narodu leba i igara. Samo nažalost ,ili na sreću ta "igra " koja tamo treba da se igra odavno ne zanima ovaj narod .
 
Nema sta da bude opravdano ili ne preko gradnje je najlakše prati pare... Oni će to da guraju.. Bitno je bilo malo srediti papire da izgledaju lepo kod krditora pa sad mogu da udare jedno 15-20miljardi uz proviziju od 10-15 sebi pa to vidi kolike su to pare a poznajuci nas mentalitet to može ići i, na 50-60%.

Nudim jarbol od 140m visine za Usce od savremenih materijala , cena kostanja 10 mil evra, vracam postom 9 mil evra...

Moguca i nadogradnja, svakih 10 m , 2 mil evra, popust svakih 50m 9 mil evra, vracam postom 8 mil evra...
 
Bar da postoje ti čopori pa da ima za čega i da se gradi iako je glupo , al kao ajde daj narodu leba i igara. Samo nažalost ,ili na sreću ta "igra " koja tamo treba da se igra odavno ne zanima ovaj narod .
Ima ih, međutim njih fudbal i ne zanima naročito. Stadione koriste kao trenažere za jačanje osećaja zajedništva grupe.
 

Back
Top