Za koga li će forumski Albanci, Bošnjaci, Hrvati, itd... navijati na SP 2010

Nisam Srbin i navijaću za

• Srbiju

• Sloveniju

• Neku treću reprezentaciju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
rajevac-v.jpg

Afrički političari žele da smene našeg trenera pred Mondijal

Rajevac: Odoleću puču u Gani!
Sreda - 09.12.2009

Mešanje politike u fudbal moglo bi skupo da košta Ganu, toliko da čak reprezentaciji te zemlje preti diskvalifikacija sa Svetskog prvenstva. FIFA je uputila poslednju opomenu akteru D grupe Mondijala, u kojoj je i Srbija. Ipak, selektor Gane, naš Milovan Rajevac, smatra da rigoroznih sankcija neće biti.

- Pretnja FIFA je ozbiljna u smislu da neće dozvoliti mešanje politike u fudbal, ali ne i toliko opasna da bismo sada strahovali za učešće na Mondijalu - počeo je Rajevac razgovor za „Alo!“.
O diskvalifikaciji Gane počelo je da se priča tri dana posle žreba u Kejptaunu, zbog toga što su se tamo pojavile dve delegacije - jedna u kojoj su, između ostalih, bili predsednik nacionalnog saveza i selektor Rajevac, i druga koju je predvodio Kođo Bonsu, prvi čovek nacionalnog sportskog saveza Gane, kao i niz političara.
- Teško je raditi u Gani. Zemlja ima 22 miliona stanovnika i svi su selektori. Opozicija je uvek jaka, tako da je pritisak veliki. Baš zbog tog pritiska je Ratomir Dujković napustio kormilo reprezentacije, iako je na prošlom Mondijalu postigao veliki uspeh plasmanom u šesnaestinu finala. Sada se pojavila grupa ljudi iz vlade Gane, koja pošto-poto želi da preuzme rukovodeće pozicije u fudbalskom savezu. Oni govore da me treba smeniti jer ću, kako tvrde, dati pobedu Srbiji. Međutim, ja se ne uzbuđujem mnogo zbog njihovih izjava jer znam da je narod uz mene, kao i sam predsednik Gane. Oni poštuju rad Srba, a kako i ne bi kada su ih dva Srbina odvela na dva svetska prvenstva, prvo Dujković, sada ja - priča Rajevac.

Nepozvana grupacija ljudi iz Gane, koja je prisustvovala žrebu u Kejptaunu, kod čelnika FIFA se interesovala o visini novčanog kolača koji pripada učesnicima Mundijala, sumnjajući da je predsednik Fudbalskog saveza prezentovao manju svotu od stvarne.
- Srećom, nemam vremena da se mnogo bavim njima jer Ganu od 10. januara očekuje Afrički kup. To je tamo kao Evropsko prvenstvo ovde. Sa nama u grupi su Obala Slonovače, Togo i Burkina Faso, koji mi ne dozvoljavaju čak ni da razmišljam mnogo o Svetskom prvenstvu - izjavio je Milovan Rajevac.

Danas razgovor s Balotelijem!

Milovan Rajevac je prethodna dva dana proveo u Beogradu. Danas putuje u Milano, a već sutra biće u Engleskoj.
- Idem da razgovaram s Balotelijem. Mladi reprezentativac Italije iz redova Intera je izrazio želju da nosi dres Gane na Mondijalu u Africi, tako da verujem da ćemo brzo ugovoriti saradnju. Njegov zahtev je samo da ne igra na Afričkom kupu - izjavio je Rajevac.
- Večeras ću prisustvovati utakmici Inter-Rubin, a sutra idem u Portsmut. Tamo ću razgovarati s igračem istoimenog kluba Kevinom Prisom Buatengom, koji je takođe spreman da nastupa za Ganu - dodao je on.

Bomba Esijena!

Mikael Esijen, najveća zvezda reprezentacije Gane, selekcije koja je prvi rival Srbije u D grupi na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi sledeće godine, sinoć je postigao spektakularan gol za Čelsi protiv Apoela (2:2). Bombom sa preko 20 metara Esijen je pokazao da će biti velika pretnja i našim golmanima na SP.

Isah daleko od Mondijala

Na pitanje da li planira da uvrsti Alava Isaha iz Zvezde i Sadaka Adamsa iz Vojvodine makar na širi spisak reprezentativaca Gane za Svetsko prvenstvo, selektor Rajevac je odgovorio:
- Ja bih voleo da ih vodim na Mondijal, ali to je za sada nerealno. Isah je dobar fudbaler, međutim, na njegovoj poziciji Gana ima Esjena iz Čelsija, a tu su i Apija iz Bolonje, Anan i još mnogo njih koji imaju status zvezde u svojoj zemlji. Ipak, nikad se ne zna kakav će biti zdravstveni bilten pred Mondijal, pa možda na kraju uskoči Isah - kaže Rajevac.

http://www.alo.rs/sport/22189/Rajevac_Odolecu_pucu_u_Gani

Poslednja izmena:

Back