Za kakve ste proteste?

Za kakve ste proteste?

• Mirne šetnje

glasova: 2 8,7%
  • Blokade

glasova: 7 30,4%
  • Nešto treće

• Nikakve

• Ukupno glasova
    23

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.361
Od 2016 do 2025 bili smo svedoci raznih protesta:

2016 - 2019, 2023 - mirne šetnje

2020 - 2022, 2024/25 - blokade

Može se reći da je aktivizam Save Manojlovića doveo do blokada 2021/2022 i obustavljanja projekta Rio Tinto barem privremeno.

Studenti su to videli od njega i smatrali da kao i on mogu doći do svojih ciljeva ali su oni mnogo kompleksniji pa samim tim i teško ostvarivi. Zato se na kraju sve svelo na izbore.

Za koji ste vi koncept protesta i da li ste pristalica bilo kakvih protesta?

Nije stvar u protestu nego odsustvu perspektive. Mora da postoji neki konkretniji plan, da ljudi vide alternativu.

Mora da se napravi neki pokret (ili opozicija da se udruži) i nađe novi Koštunica.

Mora da se pritiska ili lobira u inostranstvu da puste Vučića niz vodu.

Najmanje su bitni protesti, nezadovoljstvo je tu pa je tu, na tom frontu nije neophodan toliki fokus, mora nešto konkretno da se uradi na drugim frontovima ako se žele promene.

Никакве шетње само блокада до испуњења захтева
Шта се шетњом показало велико ништа само су трошили време,енергију,и вољу грађана

Ja sam uglavnom za mirne proteste, poput okupljanja i šetnji, a ne za blokade.
Pravo vreme i pravi ljudi za proteste, to je bilo 2013. kada sam često bio na protestima protiv trulog sistema, a čak i učestvovao u organizaciji nekih od njih. Tada smo iznosili konkretne ideje, ali očigledno većinu ljudi Beogradu i Srbiji nije bilo briga. Ovi sadašnji protesti, iako dobrim delom opravdani, se po smislu i kvalitetu ideja ne mogu porediti sa onima iz 2013.

Od 2016 do 2025 bili smo svedoci raznih protesta:

2016 - 2019, 2023 - mirne šetnje

2020 - 2022, 2024/25 - blokade

Može se reći da je aktivizam Save Manojlovića doveo do blokada 2021/2022 i obustavljanja projekta Rio Tinto barem privremeno.

Studenti su to videli od njega i smatrali da kao i on mogu doći do svojih ciljeva ali su oni mnogo kompleksniji pa samim tim i teško ostvarivi. Zato se na kraju sve svelo na izbore.

Za koji ste vi koncept protesta i da li ste pristalica bilo kakvih protesta?
огромна већина грађана у србији је свој став ИСКАЗАЛА ОВЕ ГОДИНЕ

ти ваши контра ботовски покушаји су обично бла бла трућ

Meni bojkot nastave na fakultetima odnosno blokada istih ni najmanje ne smeta.Podržavam sve koji hoće da izgube svoje vreme.
Blokada saobraćajnica je nešto sasvim drugo.Saobraćajnice su javno dobro.Svi imaju pravo da ih koriste u skladu sa njihovom namenom.
Krivica je na strani države jer sa svojih politikantskih razloga toleriše nasilje studenata i opozicije umesto da primeni silu i uspostavi javni red i mir.

Meni bojkot nastave na fakultetima odnosno blokada istih ni najmanje ne smeta.Podržavam sve koji hoće da izgube svoje vreme.
Blokada saobraćajnica je nešto sasvim drugo.Saobraćajnice su javno dobro.Svi imaju pravo da ih koriste u skladu sa njihovom namenom.
Krivica je na strani države jer sa svojih politikantskih razloga toleriše nasilje studenata i opozicije umesto da primeni silu i uspostavi javni red i mir.
I fakulteti su javno dobro. 90% studenata nije za to. Kad god ae neko pojavi na nekom fakultetu, zatekne tamo nekoliko blokadera. Znači, nema ih. Okupe se njih 39-40 na nekom tzv. plenumu da osluče nešto u ime nekoliko hiljada. To ne bi moglo bez profesora i dekana.

I fakulteti su javno dobro. 90% studenata nije za to. Kad god ae neko pojavi na nekom fakultetu, zatekne tamo nekoliko blokadera. Znači, nema ih. Okupe se njih 39-40 na nekom tzv. plenumu da osluče nešto u ime nekoliko hiljada. To ne bi moglo bez profesora i dekana.
Ako 10 % uspeva da nametne svoju volju ostatku od 90 % onda taj ostatak ne vredi mnogo.

to amigo nisu protesti

za to se treba imati mudo ko slonosvsko zanci elefantijaza :lol:

a to niko nema momentalno

Гринго,

Зато студенти и јесу мамац за Владаоца

Зато је Владалац био миран ове године - иначе да се само он питао као и на протестима 2018. све би то умлатио и угазио

Гринго,

Зато студенти и јесу мамац за Владаоца

Зато је Владалац био миран ове године - иначе да се само он питао као и на протестима 2018. све би то умлатио и угазио
ja imam neki varljiv utisak da studenti pre 15. marta i ovi danas niJesu svi bas isti studenti.

na znam dal si procitao onaj veliki post o bu univerzitetu gde sam sve nacrtao

https://forum.krstarica.com/threads...e-kontrole-mup-a.1034628/page-4#post-51256171

Ako 10 % uspeva da nametne svoju volju ostatku od 90 % onda taj ostatak ne vredi mnogo.
Imam dve devojke koje rade kod mene koje su se vratile jer ne mogu da plaćaju stanove, a ne rade. Šta mogu da urade kad sođu pred zaključan fakultet ili gde stoje neki aa spiskom ko može da uđe, a ko ne. Puštaju se samo provereni. Video si sijaset snimaka gde ne daju. Šta će deca, da se biju. Profesori su pod izgovorom da plenumi ne daju obustavili nastavu. Država nije uradila ništa, a imala je toliko zakonskih ovlašćenja.

Imam dve devojke koje rade kod mene koje su se vratile jer ne mogu da plaćaju stanove, a ne rade. Šta mogu da urade kad sođu pred zaključan fakultet ili gde stoje neki aa spiskom ko može da uđe, a ko ne. Puštaju se samo provereni. Video si sijaset snimaka gde ne daju. Šta će deca, da se biju. Profesori su pod izgovorom da plenumi ne daju obustavili nastavu. Država nije uradila ništa, a imala je toliko zakonskih ovlašćenja.
sve je u drzavi naopako i svako iz bilo koje branse ce ti to reci

svi se ponasaju kao mafija zaposljavaju nestrucne, polukvalifikovane, poceli su opet da zaebavaju sa isplatom plata kao za vreme ds-a, ne mogu da dodju na posao od debila sto ne dozvoljavaju da busevi prodju... ti pricas o studentima, ja pricam o ljudima koji imaju decu koju treba da prehrane, a nisu deo sistema i pun im je q njega. na to sad ovaj basizbozuk odredjuje ritam grada po volji kako im se nadigne...mogu ti reci sta ce se desiti u jotu ako se ovako nastavi.

srecom vladalac je rekao da stanu malo na loptu. jer vladalac sad vodi igranku za buraniju od raje.

Али "Држава то сам Ја" !

То се захвали свом Владаоцу зашто није пустио институцијама да раде свој посао.

ovi sto reprezentuju studente su poceli da se ponasaju bahato sto vidimo po svim komentima od x-a pa do debilnih po nasim medijima. ako nisi ni za koga, ti si onda vucicev i bot :hahaha:

jos i prete ybt...oce da biju ako nekom takom slepcu analiticki crtas da to sto radi samo ima korist neko drugi.

pa bajo ako os da bijes, eno ti ćacilend pa tamo okusaj snagu i znanje makar na satorima..a ne da blokiras one od kojih ocekujes podrsku.

sve je u drzavi naopako i svako iz bilo koje branse ce ti to reci

svi se ponasaju kao mafija zaposljavaju nestrucne, polukvalifikovane, poceli su opet da zaebavaju sa isplatom plata kao za vreme ds-a, ne mogu da dodju na posao od debila sto ne dozvoljavaju da busevi prodju... ti pricas o studentima, ja pricam o ljudima koji imaju decu koju treba da prehrane, a nisu deo sistema i pun im je q njega. na to sad ovaj basizbozuk odredjuje ritam grada po volji kako im se nadigne...mogu ti reci sta ce se desiti u jotu ako se ovako nastavi.

srecom vladalac je rekao da stanu malo na loptu. jer vladalac sad vodi igranku za buraniju od raje.
Zakoni se ne primenjuju i anarhija je dozvoljena. Sudovi i tužilaštva su odrođeni, država za sebe. Policija polako uviđa besmislenost posla pa i oni sve ređe reaguju.

niko ne moze dati kompletnu sliku jer je mnogo upletenih i niko nikom ne veruje.

Хобсово стање друштва без уговора "Сви против свих..."

На то иде Владалац са својом олигархијом. Ако не може да завади па влада, бар да елита буде неки степен организованији од масе !

Маса не може ништа удруженој, добро организованој и финансијки сложној Елити. Док је Владалац тај кохезиони фактор и док је здрав и докле има вољу да врши моћ

Zakoni se ne primenjuju i anarhija je dozvoljena. Sudovi i tužilaštva su odrođeni, država za sebe. Policija polako uviđa besmislenost posla pa i oni sve ređe reaguju.
kako sad sudovi odredjeni?

dok su sudili po ps-u vladaoca onda nisu bili, a sad ako se neko od njih dozvao pameti i nece da radi nesto da mu sutra drugari od njihove dece ne crtaju zutu zvezdu na kucnom pragu, onda je taj odrodjen.

na stranu sta je mislim an zeneral o sudijama...ali 12+ godina si na vlasti a nisi resio pravosudje, jedan od stubova drzave, pa ti nisi vlast, ti si lelemud.

Али "Држава то сам Ја" !

То се захвали свом Владаоцу зашто није пустио институцијама да раде свој посао.
Institucije su nečijom voljom kdvojene od državne kontrole. Mislim na pravosuđe komplet. Prebacuju premete kao loptice da se ništa ne uradi. Sumnjam da će zvog nadstrešnice odgovarati najodgovorniji.

Back