Za ili protiv...motivi ulaska u brak.

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
31.716
Nzm gde tačno da svestam ovu temu ( ne zamerite, ni ranije to nisam znala), pa 'ajde onda ovde.
Moderatori mogu pronaći i prikladnije mesto.
Dakle'm,...za one koji veruju u instituciju braka ili koji su već u braku, da vidimo šta mislite koji su po vama ispravni motivi ( ili razlozi) za ulazak u brak?
Podrazumeva se i da objasnite svoj stav.
Za one koji ne veruju u brak kao instituciju, molim da ne prave pometnju ili ti sprdnju od teme (koliko je to moguće),... jer ko "drugome jamu kopa, sam u nju upada". Imajte to u vidu!
Hvala.

...treba prvo dijete imati u bracnoj disciplini
a uvijek vjerovati u tu instituciju
eto ja iz nevjerovanja
iz nekoliko pokusaja posrcem sa uvjerenjem
i ,- ne odustajem...
Nijesam za Brak u klassicnom tvrdom obliku
da sebi dozvoljavam ali da se ne zna
a zena da obavezno postuje
za Brak sam koji treba dogovorno sve da daje do maksimuma
bez nadje....nja
ali,
kad se sve iscrpi
bolje je vani ...
Kazu,
zbog djece treba ga sacuvati
ne,
upravo zbog djece treba se razici i daje se pazljivije i odgovornije separatno...tako Faraonn misli veceras...

Msm verujem u dvoje normalnih ljudi kojima je svejedno dal ce potpisati papir i da im drzava kumuje,takodje vecina je nesigurna u sebe ceo zivot,ali kad je rec o braku procenjuju partnera da li je za njega, sebe ne poznavaju dovoljno kamo druge,smisao zivota je opstati decenijama u braku i zajedno na onaj svet otici jedno pored drugog sahranjeni ,samo sto to nema svrhe govoriti mladim generacijama,smesno kako nicemu nisu dorasli a kurce se da sve znaju

Msm verujem u dvoje normalnih ljudi kojima je svejedno dal ce potpisati papir i da im drzava kumuje,takodje vecina je nesigurna u sebe ceo zivot,ali kad je rec o braku procenjuju partnera da li je za njega, sebe ne poznavaju dovoljno kamo druge,smisao zivota je opstati decenijama u braku i zajedno na onaj svet otici jedno pored drugog sahranjeni ,samo sto to nema svrhe govoriti mladim generacijama,smesno kako nicemu nisu dorasli a kurce se da sve znaju
Tu si kao bračni drug zapravo i svedok nečijeg života. Pod pretpostavkom, da te niko bolje od njega ne poznaje.

Nzm gde tačno da svestam ovu temu ( ne zamerite, ni ranije to nisam znala), pa 'ajde onda ovde.
Moderatori mogu pronaći i prikladnije mesto.
Dakle'm,...za one koji veruju u instituciju braka ili koji su već u braku, da vidimo šta mislite koji su po vama ispravni motivi ( ili razlozi) za ulazak u brak?
Podrazumeva se i da objasnite svoj stav.
Za one koji ne veruju u brak kao instituciju, molim da ne prave pometnju ili ti sprdnju od teme (koliko je to moguće),... jer ko "drugome jamu kopa, sam u nju upada". Imajte to u vidu!
Hvala.

Po meni ne postoje" motivi" za ulazak u brak. Kad sretneš pravu osobu, onda ti to dodje kao da piješ vodu kad si žedan. Prirodan red stvari. Naravno, kod nekih se ispostavi vremenom da ta prava osoba i nije baš prava ali to je neka druga priča, bitno je da u početku veruješ da jeste.

...nema vece lazi i povrsinstva nego bracno tavorenje
a sve u pokroviteljstvu da su od osnovne skole zajedno
i u grob ce zajedno...
...postujem ja to ali necu sebe zatvarati u vjecno caurstvo jer zivot je jedan a isto tako sputavam i drugu stranu u njenim zeljama koje bi trebala
da zbog mene takvog da sputava
u redu,
nije ovo uputno ali je
moje misljenje razgoliceno i na ,- izvolte je...

Žao mi je što sam bio u braku
Msm žao mi je i što sam se rodio

Ali brak je baš za svesne, emotivno zrele ljude, koji neće imati autoritaran odnos prema svojoj deci

Onda ako i pukne taj brak, nije strašno, može da bude prijateljski razlaz
Zašto ti žao?
Sve u životu nam se dešava sa nekim razlogom. Možda je tvoj bio u tome da vidiš, kako brak možda i nije najbolji izbor za tebe.
P.S. U reali,...ko se jednom zaj.b'o, taj se lakše može zaj.bati opet.😁

Po meni ne postoje" motivi" za ulazak u brak. Kad sretneš pravu osobu, onda ti to dodje kao da piješ vodu kad si žedan. Prirodan red stvari. Naravno, kod nekih se ispostavi vremenom da ta prava osoba i nije baš prava ali to je neka druga priča, bitno je da u početku veruješ da jeste.
Da li je brak nazovi ga, "prirodno stanje"?
Ulaziš u brak na dobrovoljnoj osnovi. Motiv ulaska je...prava osoba?
Kako to znati unapred, kada su samo na ortopediji "krivi"? 😁
Ili ne znamo, već samo verujemo i pretpostavljamo.

Tu si kao bračni drug zapravo i svedok nečijeg života. Pod pretpostavkom, da te niko bolje od njega ne poznaje.
Pa ni to poznavanje i poklapanje kao da smo se trazili svecom nije nikakva garancija,tacno mi je sad jasno da je problem neizgradjenih osoba, sto misle da se poznaju i sto svoje promene u vezi ili braku uopste ne konstatuju,ubedjeni su da su stabilni i procenjuju kako se partner ponasa,nikad nece u sebi videti problem,ima i onaj psycho test kad cale 15× ponavlja cerki da se izvini ,a njoj nije jasno zasto i prosto to ne moze da prelomi preko jezika koliki je ego manijak i kad joj uspe kaze joj da sad moze da se uda

Da li je brak nazovi ga, "prirodno stanje"?
Ulaziš u brak na dobrovoljnoj osnovi. Motiv ulaska je...?

Rekoh već, motiv ulaska je osećaj da si sreo pravu osobu sa kojom želiš da živiš ceo život i stvaraš porodicu. Bar je meni tj nama tako bilo. Sreli smo se i posle dve sedmice zabavljanja pričali o venčanju. To je izgledalo potpuno prirodno i logično, i danas smo zajedno, imamo super brak i sina od 17 godina.
Moguće da je to sreća, moguće da je sudbinski, kako god.

Pa ni to poznavanje i poklapanje kao da smo se trazili svecom nije nikakva garancija,tacno mi je sad jasno da je problem neizgradjenih osoba, sto misle da se poznaju i sto svoje promene u vezi ili braku uopste ne konstatuju,ubedjeni su da su stabilni i procenjuju kako se partner ponasa,nikad nece u sebi videti problem,ima i onaj psycho test kad cale 15× ponavlja cerki da se izvini ,a njoj nije jasno zasto i prosto to ne moze da prelomi preko jezika koliki je ego manijak i kad joj uspe kaze joj da sad moze da se uda
Znači,...egomanijačne osobe nisu dobri kandidati za brak?
Ili se takvi samo žene i udaju više puta?😅

Back