YUGO - Zastava

Mislim da su te atermarket klime oko 1500 evra, tako da ti se ne isplati nikako.

Ima interesantna prica iz Juzne Amerike, mislim iz Bolivije. Tamo su rendzeri vozili Ford Bronco pa su se neki dosetili i ugradili klimu iz jednog rashodovanog u Bubu... Nije mogla da krene :lol:

Poslednja izmena:
Креш-тест старе Флориде, урађен скоро (виде се ликови који снимају мобилним и дигиталцима). Ако неко зна немачки могао би укратко да нам објасни о чему се ту ради. Ја сам скапирао само да се Флојд закуцава у стуб при брзини од 80 кмх.

Е сад нека мени неко објасни како је Флорида Ин 2005. добила Евро 3 стандард за чеони судар?:dontunderstand:

i bre Vule...ovo nije Florida IN vec ona bazna sa EFi motorom
bee8-1.gif

znas kako bi ona IN iskrivila ovu banderu...
hipno-1.gif

Ин-овка има неко челично ојачање напред и у стубовима.;)
Ал опет, мора да су је добрано одрадили кад је од овога достигла Евро 3. И опет на капирам на коју фору!

Taman sam se zaradovao "najzad je prestala proizvodnja ove kante, ovog državnog blama", kad poče svetska finansijska kriza, stagnacija Fiata, te mi se u glavi javiše prvi znaci sumnje da će Jugo nastaviti starim dobro utabanim stazama...

Fiat je najavljivao početak proizvodnje modela Z10 pod starim imenom Punto, za početak marta, međutim za sada ne postoje potvrde iz Torina za ovo obećanje. Ovih dana je Škoda prestala sa montiranjem automobila u Sarajevu, a sve zbog osetno slabije prodaje u regionu, što takođe čeka i Punto, koji je Fiat planirao da plasira pre svega u Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Prodaja modela Z10, odnosno Punta, je u decembru mesecu prošle godine gotovo prepolovljena, u odnosu na septembar i oktobar.

Kupci su čekajući nižu carinu, dobili najavu o poskupljenju taksi za registraciju, ali i veći PDV (sada se navodi stopa od 20,5%, ali bi ona mogla biti i značajno veća), kao i nepovoljnije kamatne stope od svih banaka redom. Kada svemu tome dodati nestabilni kurs, i evro koji će do kraja meseca vredeti 100 dinara, onda je jasno da će prodavcima automobila ova godina početi veoma loše, ili katastrofalno da budem precizniji.

av2rh2o02553278b83b366cil4.jpg

Poslednja izmena:
onda je jasno da će prodavcima automobila ova godina početi veoma loše, ili katastrofalno da budem precizniji.

Кад поново науче да праве добре аутомобиле и ја ћу купити нов ауто. А ако наставе да фурају ова глобалистичка с.ања што имају више пластике него метала нек пропадну - заболе ме.

Današnji članak iz "24 sata"

"Većina pala na Fijatovom testu

Od 126 radnika kragujevacke fabrike automobila koji su prvi polagali test za prelazak u fabriku Fiat automobili Srbija, samo je 55 prošlo proveru sposobnosti, znanja i inteligencije . Testiranje je nastavljeno juče, a na probi se našlo 252 radnika, među kojima su proizvodni radnici i 53 portira."

Kad ovo pročitate valjda vam postaje jasno zašto su između ostalog Zastavina vozila nekvalitetna. Mogli su i majmune da zaposle da sklepaju kola onako kako to ovi rade.

ma mozes da stavis anstajna da sklapa yuga, on ce se raspasti posle godinu dana kad su delovi krsh...
a i treba biti izuzetno inteligentan da ceo zivot sklapas ista dva dela na pokretnoj traci..
tak da :per:

Биће њима веома тешко да запосле људе ту...врло је јасно који профил људи је ту могао да ради јер је Застава цветала '80их година када су махом сви били основна или евентуално средња школа... данашња производња поред школовања захтева и познавање и употребу савремених технологија као што су рад за рачунаром, интернет, комуникације итд... биће им јако тешко да адаптирају постојећу радну снагу за то, а још теже да приволе младе да раде тамо осим ако не понуде неку добру ђунту што ће на самом почетку и у светлу економске кризе ићи доста тешко ;)

Биће њима веома тешко да запосле људе ту...врло је јасно који профил људи је ту могао да ради јер је Застава цветала '80их година када су махом сви били основна или евентуално средња школа... данашња производња поред школовања захтева и познавање и употребу савремених технологија као што су рад за рачунаром, интернет, комуникације итд... биће им јако тешко да адаптирају постојећу радну снагу за то, а још теже да приволе младе да раде тамо осим ако не понуде неку добру ђунту што ће на самом почетку и у светлу економске кризе ићи доста тешко ;)

Ma Dovla...sve to sto ti nabroja ovdje u Italiji radi 10% zaposlenih....ostalo je bukvalno 2-10 srafova, dobro potkovani moraju da budu ljudi koji ce da odrzavaju linije...tu treba da budes elektricar, elektronicar, da se snalazis sa kompom, da radis sa PLC-om i najvise da poznajes robotiku.....u tom slucaju se ne bojis nicega :-)))
A obicni radnici na liniji...ma mogu i nase babe da rade !!!

Necu da ti kazem odakle znam to sve ...hahaha

Па знам ја шта се ради на траци, али видиш да им пола људи пало на тесту интелигенције... шта рећи :lol: мада мене уопште не чуде резултати јер, ко би нормалан радио 20год у Застави без плате :) А друго, шта мислиш ти како некоме ко има 55-60год и ко у животу није видео било шта компликованије од Југове електронике, изгледају конектори за инструмент таблу, дијагностику и сл... Наравно, конектори су направљени тако да их не можеш погрешно укопчати, али ће им свакако бити потребно дошколавање радника, а проналажење нових ће бити прави секс јер прво - код нас слабо ко хоће уопште да ради, а друго чак и кад нађеш неког да хоће да ради он неће целог живота да заврће 2-10 шрафова :) Имаће Фиат у Крагујевцу доста проблема са радном снагом и мишљења сам да ће Крагујевац доживети судбину или Панчева (увоз Кинеза) или Новог Сада (увоз Босанаца и Црногораца) ;)

Back