Polij ga benzinom pre nego sto ga zapalis...

Moj yugo ima cudan problem, po kisi i posle kise ne moze brze od 120 ( gas do poda). Po lepom vremenu moze 145, a nizbrdo i vise.
ZASTO?
U svakom slucaju, yugo je cudo, uvek me iznenadi necim novim. I tako upecatljivim da prosto ne mogu da se otmem utisku da je i yugo automobil sa dusom. Zlom, ali ipak dusom. Recimo, u dva navrata mi je u desnoj krivini, odnekle ispod volana, na noge istocio kilo vode, he, he, nema veze, mali nevaljalac, kazem ja, dok na radijatoru u kancelariji susim carape.
Ili onomad kad je nova razvodna ruka crkla nasred raskrsnice Nemanjine i Krcunove. Pa sta, ne moze svako da dozivi da trista kamiona i autobusa trubi u tvoju cast. Nesto su i dobacivali kroz prozore, nisam ih razumeo. A i zgodne osobe suprotnog pola sa obliznje tramvajske stanice su bacale zainteresovane poglede. Rutinski sam odgurao yuga u sporednu ulicicu.
Svom yugu cesto kupujem poklone, a najcesce anlaser, njega najvise voli( voli i akumulator). Razmisljam da ugradim kurblu. Vredi!
Jednom sam se bio ozbiljno zabrinuo za njegov zivot. Sa svojim neznim motorcicem nije uspeo da umakne pred branikom Crnog Audija koji je napadao sa boka. Od tada ima traume u vidu drhtavice pri vecim brzinama. Vecim od 60.
Neko ce pomisliti da zelim da ga prodam. Nikako! yuga ne treba prodavati. Treba ga poklanjati. Neprijatelju. Kad sledeci put pozelite da prodate svog yuga, stanite, razmislite, sigurno postoji neko kome potajno zavidite, koga mrzite. Sacekajte pogodnu priliku(svadbu/krstenje/...) i pred svedocima mu poklonite kljuceve od svog "auta". Nece shvatiti da zelite da ga unistite, odusevice se, a jos ce i celo drustvo reci : "To kume"!!!