“YU evergreen"- romanticne melodije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Laki Pingvini
Grupa Laki Pingvini nastala je 1979 godine i sve do kraja 1982 do koje je kroz grupu prošlo dosta članova nije imala stalnu postavu.
Prvi mini Lp objavili su u postavi Đorđe Dragojević (vokal), Časlav Stanković (gitara), Aleksandar Rodić (klavir), Srđan Đurić (bas) i Milan Bubalo (bubnjevi i ritam mašina).
Glavni producent i snimatelj na ploči bio je Saša Habić a tekstove, muziku i aranžmane su sami uradili. Mini Lp je snimljen u studiju 5 PGP RTB maja 1983 godine i na ploči su se našla tri mega hita "Šizika", "Možda, možda" i "Devojka iz svemira". Debi album "Maske za dvoje" snimili su u istoj postavi i objavili za PGP RTB početkom 1984-te godine. Album je miksovan u studiju V PGP RTB-a a snimljen je u studiju VI novembra 1983 godine u produkciji Slobodana Markovića. Muziku, tekstove i aranžmane su sami uradili osim pesme "Ne nisam tvoj heroj" koju je napisao Wanda i koja je obrada pesme "Yesterday hero" grupe Bay City Rollers. Sa albuma bih izdvojio pesme "Baby" i "Moja devojka".
Drugi album "Striptiz" snimljen je maja/avgusta i septembra 1985 godine u studiju "V" PGP RTB-a.sa novim članovima Zoranom Radetićem (klavijature), Goranom Grbićem (truba) i Bojanom Kneževićem (prateći vokali). Snimatelj i producent albuma bio je Zoran Radetić a tekstove, muziku i aranžmane su sami uradili. Sa albuma bih izdvojio pesme "Istina o meni", "Čarobnjaci" i "Sve za našu ljubav".
Godine 1986-te grupa je prestala sa radom i Đole je započeo solo karijeru. Učestvovao je na Mesamu 1986-e godine sa pesmom "Pokreni me". 1995-e godine Đorđe Dragojević je obnovio grupu sa novom postavom Rade Bulatović-Čeja (bas), Dragutin Jakovljević-Guta (gitara), Ivan Aleksijević (klavijature) i Zoran Obradović-Čeja (bubnjevi). Snimatelj albuma bio je Saša Mikić u studiju Mačak januara 1995-e godine. Album su sami producirali a ujedno i uradili sve tekstove, muziku i aranžmane. Na albumu su gostovali Marko Đorđević (truba), Saša, Mira i Suzana (prateći vokali). Sa albuma bih izdvojio pesme "Mala, velika", "Lola" obrada Pro Arte i "Kraj". Grupa je ubrzo posle izdavanja albuma prestala sa radom.

Poslednja izmena:
Članovi grupe "S vremena na vreme" su jedni od utemeljivača i predvodnika beogradske akustičarske scene. Osnovali su je 1972. godine Miomir Ðukić Miki (rođen 1949.), prim, gitara, vokal, Vojislav Ðukić Koki (rođen 1952.), gitara, vokal, Asim Sarvan (rođen 1949.), vokal, gitara i Ljubomir Ninković (rođen 1950.), gitara, vokal.

R-1045086-1187626901.jpeg

Jedna od najpoznatijih numera iz njihovog repertoara je svakako - "Put putuje karavan"

"Drugi Način"

cover_303111772009.jpg

Jedna od najpopularnijih grupa tokom ´70-ih svakako je bila i grupa : "Drugi Način".

Pevač, klavijaturista i flautista Branko Požgajec, gitarista Halil Mekić i basista Željko Mikulčić svirali su u prvoj polovini sedamdesetih godina u obnovljenoj verziji sastava Zlatni akordi. Po odlasku Halila Mekića u JNA pristupa im gitarista, flautista i pevač Ismet Kurtović koji ostaje u grupi i po povratku Mekića. Zatim objavljuju singl sa pesmama "Opet" i "Odlazak" i kreću na letnju turneju Jula 1974. godine počinju da rade sa Borisom Turinom koji zapušta aktivnu karijeru stonotenisera i potpuno se posvećuje bubnjevima. Turina je još polovinom šezdesetih počeo da piše tekstove za hitove Crvenih koralja i drugih grupa ("Drvosječa da sam ja", "Bez djevojke") i svirao je bubnjeve u Crvenim koraljima i Zlatnim akordima, ali onim koje je predvodio pevač Duško Lokin. Da bi izbegli zabunu, Požgajčevi Zlatni akordi menjaju naziv u Novi akordi, a 12. oktobra 1974. godine odlučuju se za novo ime Drugi način. Naziv je preuzet iz pesme Frederika Garsije Lorke "Na drugi način" a logo grupe je uradio strip autor Igor Kordej.

Diskografija

Singlovi
Zlatni akordi: "Opet" / "Odlazak" (Jugoton 1973.)
"Dugi put"/"Izgubljena žena" (PGP RTB 1975,)
"Jugoslavija"/ "Crnogorsko kolo" (PGP RTB 1976.)
"Prođeovaj dan"/"Zadnji put" (Jugoton 1978.)
"Obećaj mi proljeće"/"Balada o osmijehu" (Jugoton 1979.)

Albumi
"Drugi način" (PGP RTB 1975.)
"Ponovno na putu" (Suzy 1982.)
"Drugi način" (Croatia Records LP, MC 1992. CD 1994. kompilacija)

Članovi grupe "S vremena na vreme" su jedni od utemeljivača i predvodnika beogradske akustičarske scene. Osnovali su je 1972. godine Miomir Ðukić Miki (rođen 1949.), prim, gitara, vokal, Vojislav Ðukić Koki (rođen 1952.), gitara, vokal, Asim Sarvan (rođen 1949.), vokal, gitara i Ljubomir Ninković (rođen 1950.), gitara, vokal.

R-1045086-1187626901.jpeg

Jedna od najpoznatijih numera iz njihovog repertoara je svakako - "Put putuje karavan"

"Drugi Način"

cover_303111772009.jpg

Jedna od najpopularnijih grupa tokom ´70-ih svakako je bila i grupa : "Drugi Način".

Pevač, klavijaturista i flautista Branko Požgajec, gitarista Halil Mekić i basista Željko Mikulčić svirali su u prvoj polovini sedamdesetih godina u obnovljenoj verziji sastava Zlatni akordi. Po odlasku Halila Mekića u JNA pristupa im gitarista, flautista i pevač Ismet Kurtović koji ostaje u grupi i po povratku Mekića. Zatim objavljuju singl sa pesmama "Opet" i "Odlazak" i kreću na letnju turneju Jula 1974. godine počinju da rade sa Borisom Turinom koji zapušta aktivnu karijeru stonotenisera i potpuno se posvećuje bubnjevima. Turina je još polovinom šezdesetih počeo da piše tekstove za hitove Crvenih koralja i drugih grupa ("Drvosječa da sam ja", "Bez djevojke") i svirao je bubnjeve u Crvenim koraljima i Zlatnim akordima, ali onim koje je predvodio pevač Duško Lokin. Da bi izbegli zabunu, Požgajčevi Zlatni akordi menjaju naziv u Novi akordi, a 12. oktobra 1974. godine odlučuju se za novo ime Drugi način. Naziv je preuzet iz pesme Frederika Garsije Lorke "Na drugi način" a logo grupe je uradio strip autor Igor Kordej.

Diskografija

Singlovi
Zlatni akordi: "Opet" / "Odlazak" (Jugoton 1973.)
"Dugi put"/"Izgubljena žena" (PGP RTB 1975,)
"Jugoslavija"/ "Crnogorsko kolo" (PGP RTB 1976.)
"Prođeovaj dan"/"Zadnji put" (Jugoton 1978.)
"Obećaj mi proljeće"/"Balada o osmijehu" (Jugoton 1979.)

Albumi
"Drugi način" (PGP RTB 1975.)
"Ponovno na putu" (Suzy 1982.)
"Drugi način" (Croatia Records LP, MC 1992. CD 1994. kompilacija)

[YOUTUBE]
<object width="340" height="285"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/TMM3TT4vXB0&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/TMM3TT4vXB0&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="340" height="285"></embed></object>[/YOUTUBE]

Mozda i najbolji bend ex Yu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back