j.e.l.e.n.a.
Elita
- Poruka
- 15.184
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Članovi grupe "S vremena na vreme" su jedni od utemeljivača i predvodnika beogradske akustičarske scene. Osnovali su je 1972. godine Miomir Ðukić Miki (rođen 1949.), prim, gitara, vokal, Vojislav Ðukić Koki (rođen 1952.), gitara, vokal, Asim Sarvan (rođen 1949.), vokal, gitara i Ljubomir Ninković (rođen 1950.), gitara, vokal.
![]()
Jedna od najpoznatijih numera iz njihovog repertoara je svakako - "Put putuje karavan"
[YOUTUBE]
Jedna od najpopularnijih grupa tokom ´70-ih svakako je bila i grupa : "Drugi Način".
Pevač, klavijaturista i flautista Branko Požgajec, gitarista Halil Mekić i basista Željko Mikulčić svirali su u prvoj polovini sedamdesetih godina u obnovljenoj verziji sastava Zlatni akordi. Po odlasku Halila Mekića u JNA pristupa im gitarista, flautista i pevač Ismet Kurtović koji ostaje u grupi i po povratku Mekića. Zatim objavljuju singl sa pesmama "Opet" i "Odlazak" i kreću na letnju turneju Jula 1974. godine počinju da rade sa Borisom Turinom koji zapušta aktivnu karijeru stonotenisera i potpuno se posvećuje bubnjevima. Turina je još polovinom šezdesetih počeo da piše tekstove za hitove Crvenih koralja i drugih grupa ("Drvosječa da sam ja", "Bez djevojke") i svirao je bubnjeve u Crvenim koraljima i Zlatnim akordima, ali onim koje je predvodio pevač Duško Lokin. Da bi izbegli zabunu, Požgajčevi Zlatni akordi menjaju naziv u Novi akordi, a 12. oktobra 1974. godine odlučuju se za novo ime Drugi način. Naziv je preuzet iz pesme Frederika Garsije Lorke "Na drugi način" a logo grupe je uradio strip autor Igor Kordej.
Diskografija
Singlovi
Zlatni akordi: "Opet" / "Odlazak" (Jugoton 1973.)
"Dugi put"/"Izgubljena žena" (PGP RTB 1975,)
"Jugoslavija"/ "Crnogorsko kolo" (PGP RTB 1976.)
"Prođeovaj dan"/"Zadnji put" (Jugoton 1978.)
"Obećaj mi proljeće"/"Balada o osmijehu" (Jugoton 1979.)
Albumi
"Drugi način" (PGP RTB 1975.)
"Ponovno na putu" (Suzy 1982.)
"Drugi način" (Croatia Records LP, MC 1992. CD 1994. kompilacija)