Yettel - Pitanja i odgovori

Pre nekoliko dana sam preko servisa *111# kupio 50 sms koji mi važe do 12 marta ali sam ih već potrošio i kada sam ponovo hteo da kupim još 50 sms pisalo mi je da je usluga već aktivirana.da li to znači da moram čekati do 12 marta i tek onda ponovo kupiti sms popruke?Postoji li neka druga opcija ili tarifa gde su jeftinije poruke jer mi operater reče da će mi sada skidati skoro 3,5 din za poruku što mi je puno

@Giovanna: Koliko mi je poznato, tako nešto nije moguće, izuzev ukoliko ste pre toga instalirali poseban računarski program za Vaš mobilni telefon koji je napravio back-up verziju sadržaja iz telefona.

@digi tv: Aktivirali ste tarfini dodatak "Dodaj SMS 50", detaljnije informacije o ovoj usluzi možete pronaći na sledećim linkovima:

Dodaj SMS
Pitanja i odgovori

Novi "Dodaj SMS" tarifni dodatak možete aktivirati nakon isteka predhodnog (u ovom slučaju nakon 12. marta) aktiviranog. Postoje tri veličine "Dodaj SMS" tarifnih dodataka, od 50, 200 i 400 SMS poruka.

Na raspolaganju Vam je i tarifni profil "Poruke" u kom je cena SMS poruke 1,28 dinara sa porezima. Aktivacija navedenih tarifnih dodataka "Dodaj SMS" nije moguća na ovom tarifnom paketu. Ukoliko nemate informaciju na kom tarifnom paketu ste trenutno, to možete saznati pozivanjem besplatnog koda *111# i odabirom opcije 4.Račun i stavke 2.Tarifni paket. Detaljnije o kodu *111#.

Promenu tarifnog paketa možete izvršiti preko portala Moj Telenor ili pozivom Telenor Call Centra 062, 063 ili 069/9863. Promena tarifnog paketa je besplatna i i moguće ju je uraditi neograničen broj puta.

Takodje bih Vam preporučio posetu Uradi sam centru Telenora, u kome možete pronaći odgovore na mnoga pitanja koja Vas interesuju, ili postaviti svoje (preko linka Pitajte Telenor), ukoliko se ono koje tražite ne nalazi u bazi.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
@Djuice, instalirano jeste...uz onaj disk koji sam dobila uz telefon. By the way nije ni važno. Memory stick je zakazao..Našla sam program koji vraća apsolutno sve iz telefona pa kome treba DERrescue Data Recovery Master...v2.75 samo nadjite reg ključ.

Ostao sam skoro sa manje od 15 din kredita i stigla mi poruka od Telenora da pošaljem SMS poruku na neki broj i dobijem SOS kredit od 50 din,ja sam tako uradio i uskoro mi je stigla poruka da sam dopunjen sa 40 dinara?Kada sam proverio kredit na računu je bilo manje od 15 din kao i pre slanja te poruke pa mi nije jasno u čemu je problem i zašto piše da sam dopunjen sa 40 din a ne sa 50 din a uopšte nisam dobio nikakav kredit.Ovu uslugu sam prvi put sada koristio i više mi ne pada na pamet

Poštovani,

primili ste SMS sledeće sadržine (koji je identičan za sve korisnike koji aktiviraju ovaj servis):

"Odobren vam je SOS kredit od 40 dinara, koji možete da koristite narednih 5 dana. Stanje mozete da proverite pozivanjem *121#. Vas Telenor"

Od momenta kada Vam je stigla ova poruka na raspolaganju Vam je iznos od 40 dinara, do kog možete "ući u minus" na svom računu.

Pojednostavljeno, ukoliko imate npr. 5 dinara kredita na svom računu i aktiviranu uslugu SOS kredit, i pošaljete jednu MMS poruku (12.80 dinara), stanje na Vašem računu će biti -7.80 dinara, a nakon poslatog SMS-a, ili obavljenog razgovora, stanje u minusu će se povećavati do iznosa od -40.00 dinara.

Nakon prve dopune, od npr. 200 dinara stanje na računu će se povećati do iznosa od 160 dinara (200 - 40), i tada će biti naplaćena fiksna nadoknada od 4.4 dinara za korišćenje usluge SOS kredit.

Detaljnije o usluzi SOS kredit.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pozdrav.
Imam karticu sa brojem 063 prepaid vec dosta godina, na njoj pise mobi klik mislim. E sad' kad' uplatim kredit i kad ocu da aktiviram neku uslugu na *111#, pise da moja kartica ne moze da podrzi zeljene zahteve.
Da li sam duzan da nesto aktiviram pre nego sto bi koristio ovo?
Poz

Pozdrav Goku.

Problem može biti do same kartice, odnosno kompaktibilnosti izmedju USSD servisa (*111#) i modela SIM kartice, ali i modela mobilnog telefona koji imate. Zamolio bih Vas da Vaš problem prosledite sa ove stranice Telenorovoj službi reklamacija, koja će na osnovu podataka koje unesete, a vezani su za Vaš pretplatnički broj, biti u mogućnosti da detaljnije ispita u čemu je problem.

Pozdrav.

Imam jedno pitanje..kupio sam mobilni u mt:s-u pre par meseci, i pokusao da u telefon ubacima 063 Mobiklik karticu, i uspeo sam u tome. Vratio sam 066 karticu koju sam dobio uz telefon, posto sam potpisao ugovor sa mt:s-om. Sutradan kada sam ubacio tu istu 063 karticu, pise da je SIM neispravan. Ista poruka se javlja i kad ubacim druge Telenor i Vip kartice. U pitanju je Samsung C3050. Ako je telefon kodiran na mt:s mrezu, kako se desilo da prihvati prvi put 063 karticu?

Pozdrav Adrian_Rodriguez,

jedini validan način da utvrdite uzrok problema koji se javlja sa Vašim telefonom jeste da kontaktirate operatora kod koga ste uzeli telefon, i opišete mu problem, ili posetite ovlašćeni servis za brend Vašeg mobilnog telefona koji može ispitati hardver telefona i pronaći eventualni problem ili propust. Nagadjanjem o tome u čemu bi mogao biti problem, ne bi' stigli daleko.

Obavestite nas o ishodu.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
nikako mi nije jasno opet sam pokušao da dobijem SOS kredit i kao dobijem odobrenje ali kad god proverim račun uvek mi stoji 10 din koje sam do tada imao,gde je tih 40 din što su mi odobrili,objasnite mi malo bolje,isti slučaj je i sa MTS

Ukoliko koristite post paid broj Telenora duže od šest meseci, i redovno izmirujete obaveze plaćanja računa, bićete u mogućnosti da kupite mobilni telefon po povlašćenim cenama uz ugovornu obavezu, i bez provere u kreditnom birou.

@digi tv: Standardnim korišćenjem usluga (razgovori, SMS, MMS...), uočićete način na koji se vrši umanjivanje kredita prilikom korišćenja servisa SOS kredit.

Pozdrav.

Od 1. aprila za Telenorove korisnike važe nove cene poziva Telekomovih kratkih brojeva

Pozivi kratkih brojeva u fiksnoj mreži koji počinju cifrom 9, za Telenorove korisnike, biće naplaćivani na sledeći način:
Kratak broj* Cena**

988 18,22 RSD/pozivu
9812 18,22 RSD/minutu
9822 9,11 RSD/pozivu
9823 9,11 RSD/pozivu
9844 9,11 RSD/pozivu

*Kratki brojevi mogu se birati sa svim prefiksima
**Cene su date bez Poreza na dodatu vrednost (PDV) i Poreza na upotrebu mobilnog telefona (PUMT)

Pozivi ka ostalim kratkim brojevim u fiksnoj mreži koji počinju cifrom 9, tarifiraju se u skladu sa tarifnim paketom korisnika po ceni definisanoj za pozive prema fiksnoj mreži.

Zvanje hitnih službi iz Telenorove mreže se ne naplaćuje.

http://www.telenor.rs/?section=about&page=7280&pn=1

Zna li neko zašto je kod nekog ono ''pričaj i kuckaj'' nekome dato da za 200 dinara da ima 400 minuta razgovora i 400 poruka za nedelju dana a nekome, kao recimo meni, traže 400 dinara za 800 minuta razgovora i 800 poruka? Mojoj prijateljici traže čak 100 dinara na toj ponudi da bi imala 200 besplatnih poruka i 200 besplatnih minuta razgovora. O čemu je reč? Zašto nekima traže više a nekima manje? Da li nekakve veze ima starost SIM kartice?

@ColdPrayer: Aktivacijom servisa Telenor Muzika opcija Bez limita, pretraživanje i surf Telenor Muzika WAP Portalom, kao i preslušavanje i download numera iz baze je potpuno besplatan. Drugi servis sa povoljnijom cenom pristupa Internetu direktno preko mobilnog telefona je Telenor Kafe.

Ukoliko češće i naprednije koristite pristup Internetu sa mobilnog telefona putem Telenor mreže, za zahtevnije aplikacije kao što su streaming i download video i audio sadržaja (Youtube, Mobile TV...), na raspolaganju su Vam tarifni dodaci Dodaj Internet koji bitno umanjuju troškove korišćenja.

@imaginaton*: Razlika je u mesečnoj potrošnji koju svaki korisnik ostvari, na osnovu koje Telenor kreira individualne ponude koje se najčešće mogu pronaći na kodu *111#.

@Mistery_girl: Preporuka za ovaj način potrošnje (koji se zasniva pretežno na SMS komunikaciji) bi se se svela na tarifne pakete kao što su Specijal 650, ili neki od Prenesi paketa.

Uz ove tarife na raspolaganju je i ponuda telefona sa sledećeg linka: http://eshop.telenor.rs

Pozdrav.

Vlasnik sam 2 Telenor postpaid broja u Srbiji. Jedan je u tarifnom paketu PRENESI 60, a drugi KOMBINUJ 250. Da li postoji mogućnost da kredit na broju koji je u tarifnom paketu KOMBINUJ dopunjavam sa postpaid broja koji je u tarifnom paketu PRENESI?
Zasto su cijene telefonskih poziva i SMS-ova za Telenorove korisnike prema mobilnoj mrezi PROMONTE u Crnoj Gori duplo skuplji od cijena koji PROMONTE-ovi korisnici plaćaju kada pozivaju TELENOR mrežu (sam posedujem i PROMONTE postpaid broj već nekoliko godina).
Srdacan pozdrav

Back