Yettel - Pitanja i odgovori

10 para minut
Razgovarajte u mreži po neverovatnoj ceni od 10 para za minut!Ovog proleća, Telenor svojim prepaid korisnicima nudi mogućnost da razgovaraju u okviru mreže po zaista neverovatnoj ceni

Dobro ste pročitali – svi postojeći i novi prepaid korisnici Telenora mogu da razgovaraju u mreži po ceni od 10 para za minut. Da biste aktivirali ovu neverovatnu ponudu, treba da pozovete besplatni KOD centar na broj *111#. Po pozivu, na ekranu vašeg mobilnog telefona pojaviće se meni sa opcijom „10 para minut“ pod rednim brojem 1.

Ukoliko želite da aktivirate promociju, pritisnite taster za potvrdu, upišite broj 1 i ponovo potvrdite. Telenor je za svakog prepaid korisnika pripremio zasebnu ponudu – paket koji sadrži određen broj minuta u mreži po ceni od 10 para (u koju je uračunat PDV). Pošto ste potvrdili, na ekranu će biti prikazan opis ponude, broj minuta i cena.

Za kupovinu – odaberite odgovarajuću opciju (1) i potvrdite. Novac će automatski biti odbijen s vašeg računa, a kupljeni paket minuta možete da koristite narednih 30 dana. Tokom perioda korišćenja minuta kupljenih u okviru promocije, uspostavljanje veze je besplatno. Stanje preostalih minuta po ceni od 10 para možete da proverite putem koda *121*4#.

Pozovite *111#, aktivirajte vaš promotivni paket i uživajte u razgovorima u mreži po ceni od samo 10 para.

Opsirnije: http://www.telenor.rs/?section=private&page=6485
 
Позивају се сви корисници Теленор мреже да попуне анкету која НИЈЕ рађена од стране Теленора:
http://docs.google.com/Doc?id=dgrzbw62_3fvbrrd7f
Упутства за слање анкете се налазе у самом документу.

Упутство:
Копирајте комплетну анкету са наведеног линка у Word или OpenOffice. Испод саме анкете напишете одговоре нпр. 1.) а) , како бисмо знали шта је Ваш одговор.

Молим Вас да се одазовете у што већем броју и да анкету прослеђујете другим корисницима.

Хвала!
 
Imam postpaid 063, uzet negde 2004.godine.
Mislim da nemam nijedan paket, vec mi debelo naplacuju, oko 2000din mesecno.
Postoji li paket sa jeftinijim porukama, i koja bi tada bila cena poruka?
Drugo pitanje, kako da promenim paket, moze li telefonski i koji mi podaci sve trebaju, jer ne glasi na moje ime ugovor, pa da spremim...?
Hvala!
 
Cao drugari imam blackberry 9000 imam internet na njemu ali ne mogu da gledam neke video snimke koje skidam sa neta,zanima me dali moze da se skinu za njega kao za komp razliciti programi za citanje razlicitih formata video snimaka
hvala unapred :)
 
Imam postpaid 063, uzet negde 2004.godine.
Mislim da nemam nijedan paket, vec mi debelo naplacuju, oko 2000din mesecno.
Postoji li paket sa jeftinijim porukama, i koja bi tada bila cena poruka?
Drugo pitanje, kako da promenim paket, moze li telefonski i koji mi podaci sve trebaju, jer ne glasi na moje ime ugovor, pa da spremim...?
Hvala!
Postovani, dostupni su Vam novi Telenor postpaid paketi - Start, Prenesi i Fleksi, kao i novi tarifni paket Kombinuj. U tarifnom paketu Prenesi dobijate odredjeni broj besplatnih minuta i SMS poruka koje variraju u zavisnosti od pretplate. Nasa preporuka je da pomocu analizatora postpaid tarifnih paketa odaberete tarifu koja Vam najvise odgovara na osnovu Vase potrosnje. Promena tarifnog paketa se vrsi veoma jednostavno, pozivom na broj 9863 (razgovor sa operaterom se naplacuje 10 din. bez obzira na trajanje), kao i putem Portala Moj Telenor www.telenor.rs/portal . Nije neophodna nikakva papirologija, a ukoliko menjate tarifu pozivom Call centra 9863, moguce je da ce Vam operateri traziti odredjene podatke koji su poznati kompaniji Telenor (ime i prezime nosioca broja itd.).

Korisni linkovi:
Postpaid paketi - http://www.telenor.rs/?section=private&page=3227
Analizator tarifnih paketa - http://www.telenor.rs/?section=private&page=4221

Ukoliko imate jos pitanja, slobodno nam se obratite. Srdacan pozdrav.


Cao drugari imam blackberry 9000 imam internet na njemu ali ne mogu da gledam neke video snimke koje skidam sa neta,zanima me dali moze da se skinu za njega kao za komp razliciti programi za citanje razlicitih formata video snimaka
hvala unapred :)
Postovani, Telenor Blackberry podrska Vam je dostupna na broju 0639863. Razgovor sa operaterom se, bez obzira na trajanje, naplacuje ukupno 10 dinara.
 
Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, Adrian!
Mozete li mi reci ili poslati link ka FUN paketu koji trenutno imam, da bih mogla da uporedim cenu poziva i sms-a?
Zanima me jos jedna stvar: -vezano za kupovinu telefona - Postoje li neki bodovi (po potrosnji) na osnovu kojih mozemo dobiti telefon.. Kako uopste funkcionise to? Telefoni za 1din i ostali? Da li se mora uzeti novi ugovor ili moze ako vec imate postpaid? Moze li malo detaljnije?
Hvala unapred!
 
Svakako. Evo linka: http://www.telenor.co.rs/?section=private&page=1419
Inace, u Vasem paketu dobijate 100 besplatnih SMS poruka, a nakon trosenja istih, cena SMS poruke Vam je 1,7 din. Takodje, dobijate i 10 besplatnih minuta u mrezi. Evo i jednog uporedjivanja koje sam napravio za Vas:

FUN - PRENESI 60
Pretplata: 100 din. - 250 din.
Besplatni razgovori: 10 minuta u mrezi - 60 minuta ka svim mrezama
Besplatan SMS: 100 u nacionalnom saobracaju - 60 u nacionalnom saobracaju
Minut razgovora: (ponedeljak 6h -petak 21h) 10,99 din; (petak 21h - ponedeljak 06h) 5,50 din. - 6,9 din.
Uspostava veze: 1,35 din. - 2,90 din.

Odabrao sam Prenesi 60 jer pretplata za ovu tarifu najbliza pretplati Vase tarife.


Sto se tice bodova koje pominjete, takva promocija za korisnike ne postoji.
Telefon po ceni od 1 dinar vazi uz odredjenu tarifu.
Ukoliko ste postojeci postpaid korisnik, mozete kupiti bilo koji telefon iz aktuelne ponude, ali automatski gubite tarifni paket koji imate (FUN) i prelazite na jedan od sledecih paketa - Prenesi (60,150,325,700,1500), Fleksi (500,1000,2000,4000) i Kombinuj (250,500,1000,2000,4000). Cena telefona zavisi od odabira tarife.
Primera radi, ukoliko zelite da kupite Nokiu 2630, a postojeci ste korisnik, uz najjeftiniju tarifu Prenesi 60 (koju smo pomenuli prilikom poredjenja sa Vasom tarifom FUN) platicete ga po ceni od 4590 dinara. Platicete ga 1 dinar ukoliko odaberete jednu od sledecih tarifa: Fleksi 1000, Fleksi 2000 i Fleksi 4000. Sam naziv paketa Vam govori koja je mesecna pretplata. Takodje, platicete ga 1 dinar ukoliko odaberete i jednu od ovih tarifa: Prenesi 150 (pretplata 500 din.), Prenesi 325 (pretplata 1000 din.), Prenesi 700 (pretplata 1500 din.) i Prenesi 1500 (pretplata 3000 din.), Kombinuj 250, Kombinuj 500, Kombinuj 1000, Kombinuj 2000, Kombinuj 4000. Pretplata za Kombinuj tarife je ista kao i za Fleksi tarife i navedena Vam je u nazivu tarife.
Spisak telefona sa specifikacijama i cenama dostupan Vam je na sledecoj adresi: http://www.telenor.co.rs/?section=private&page=6463
Srdacan pozdrav ;)
 
26. maj 2009.- Odlukom Vlade Srbije, korisnici usluga mobilne telefonije plaćaće dodatni porez od 10 odsto, počevši od 1. juna ove godine. Vladin „Porez na upotrebu mobilnog telefona“, obračunat na osnovu uputstva Ministartstva finansija, privremena je mera, a odnosi se na sve razgovore, slanje tekstualnih (SMS) i multimedijalnih (MMS) poruka, i prenos podataka (Internet saobraćaj), kao i posebne usluge, u zemlji i inostranstvu.

Porez se obračunava na cenu usluge mobilne telefonije bez PDV-a, a naplaćuju ga od korisnika, a za račun države, sva tri operatora na teritoriji Srbije.

Postpejd korisnicima porez se dodaje na ukupan mesečni saobraćaj i biće prikazan na računu kao posebna stavka. Svi postpejd korisnici dobiće prvi ovakav račun u julu, za potrošnju u junu.

Cena dopuna za pripejd korisnike neće se menjati zbog ovog poreza, a on će biti uračunat u cenu dopune.

Porez će se naplaćivati i na posebne usluge za sve korisnike, kao što su zamena SIM kartice ili broja, specijalni brojevi, i slanje na kućnu adresu specifikacije poziva.

Od poreza su izuzete sledeće kategorije usluga i opreme mobilne telefonije: SMS parking za postpejd korisnike, nagradne igre u organizaciji Državne lutrije Srbije za postpejd korisnike, mobilni telefoni, Internet modemi, dodatna oprema za mobilne telefone (baterije, punjači, memorijske kartice, torbice, lančići), saobraćaj za romere u Srbiji (korisnike inostranih mobilnih mreža koji gostuju u Srbiji i koriste se uslugama srpskih mobilnih operatora), usluge „5 za 20“ i „SOS kredit“ za pripejd korisnike, kamata, penali i sudske takse.

http://www.telenor.rs/?section=about&page=6613&pn=1
 
kolika je cena 1.kb za prepaid korisnike? na sajtu piše
Tarifiranje se vrši isključivo prema količini prenetih podataka, bez obzira na vreme koje korisnik provede na Internetu putem GPRS-a. 1KB (kilobajt) podataka koje korisnik prenese iznosi 0,04 dinara za postpaid korisnike i 0,05 dinara za prepaid i korisnike Kombinuj tarifnih paketa. Za 1MB (megabajt) može se pregledati oko dvesta wap stranica i poslati ili primiti oko 300 tekstualnih e-mail poruka.

PDV i Porez na upotrebu mobilnog telefona nisu uračunati u cenu.

mene izađe 1.kb = od 0.0939. do 0.09713.din

NEŠTO SE NE SLAŽE
 
Hvala lepo Dell-Boy ;)

@#Milice#, za slanje SMS-a Vam ne trebaju nikakvi kodovi, osim naravno medjunarodnog broja.
Primera radi, ako saljete SMS iz inostranstva ka Srbiji na broj 0621234578, pomenuti broj treba da bude u formatu: +381621234578 (ne 062 nego 62!). Molimo Vas da imate na umu da je od prvog juna slanje medjunarodnog SMS-a 15 din. + porezi umesto 10 din.
Pozdrav.
 
Hvala lepo Dell-Boy ;)

@#Milice#, za slanje SMS-a Vam ne trebaju nikakvi kodovi, osim naravno medjunarodnog broja.
Primera radi, ako saljete SMS iz inostranstva ka Srbiji na broj 0621234578, pomenuti broj treba da bude u formatu: +381621234578 (ne 062 nego 62!). Molimo Vas da imate na umu da je od prvog juna slanje medjunarodnog SMS-a 15 din. + porezi umesto 10 din.
Pozdrav.

Ma nije bitno sto je skuplje... Hvala!!!!! :D

E izvini samo jos nesto... A kad meni salju iz Srbije u inostranstvo jer oni treba da kucaju nesto?
 
Poslednja izmena:

Back
Top