Zao mi je ovih ljudi sto su zavrsili XV,koji su verovatno najlepse trenutke svog zivota proveli u jedinoj kabriolet skoli na svetu,pa sada pljuju po njoj, to je stvarno jadno.
Ovoj glupaci sto kaze da je morala na faxu da uci sve ispocetka imam da kazem samo `ko te bre je_be`??? Niko te nije terao da NE ucis dok si bila u XV,to sto ti nisi ucila je iskljucivo tvoj problem,svoje neucenje ne mozes da vezes za drustvo,ako steknes naviku da ucis u osnovnoj skoli,imaces je i u srednjoj,pa i na faxu,a to sto ti nisi,to je stvarno tvoj problem….
Ti Emili,ili kako se vec zoves?!si prilicno glupa devojka! Ko jos kaze `UKONEKTOVATI`??? Treba da odes na forum svoje skole,te iz Barica,ili odakle je vec?!pa da pljujes po njoj,a ne po onoj o kojoj apsolutno nista ne znas,u kojoj nemas nikoga da ti kaze istinu,i u kojoj nikad nisi bila, nego slusas i prepricavas traceve nekih jadnika koji isto tako kao i ti nemaju pojma o cemu pricaju!
Petnaesta gimnazija po svim segmentima obrazovanja i kulture moze bez ikakvih problema da se nosi sa svim ostalim gimnazijama, osim, po mentalitetu ucenika, jer drustvo kakvo je u XV tesko da moze da se nadje bilo gde na svetu,i daleko je ispred svih…
Sada zavrsavam 3.razred ove skole,sa optimalnom dozom ucenja,uz treninge, sudjenje,I naravno,izlaske,prosek mi je 4,15,uz malo vise truda mogao sam da budem i 4,50,ali to stvarno nema veze,zato sto sam sasvim siguran u svoje znanje,i znam da sledece godine kada budem polagao prijemni za fax necu imati nikakvih problema!I recite mi sada,zasto bih bio u 13. 3,0,kada mogu da budem u 15. 4,15,sa istom kolicinom truda i rada?! Zasto bih razbijao glavu da ucim celu knjigu za neku dvojku,kada mogu da imam recimo cetvorku?! Od bubanja napamet nemate nista,zaboravicete to kroz mesec dana,a razbicete se samo zato sto professor,odnosno ocena vrsi pritisak na vas,poenta skolovanja je valjda da kada izadjete iz skole znate nesto! O kriterijumima ne vredi raspravljati, svuda ima zahtevnih profesora,i onih manje zahtevnih,tolerantnijih,to se menja,sa generacijama, vremenom, za 2,3,5 godina XV ce imati normalan krov,promenice se X profesora, dolaze mladji,odlaze stariji,i samim tim se menjaju kriterijumi. Reci cu vam samo da ce ove godine trebati oko 90 poena za upis na drustveno-jezicki smer 15. Beogradske gimnazije,vise nego za upis na isti smer 1. , 3. , pa cak i 13.gimnazije! I to nesto govori! Na kraju krajeva gledaju se samo proseci,i maturski, kada upisete fakultet i zavrsite ga,NIKO vas nece pitati koju ste gimnaziju zavrsili! Koga interesuje da li ste ucili celu noc da izvucete neki predmet,da dobijete 2,pa ste to sada zaboravili,ili ste recimo imali profesora kod koga ste imali zagarantovanu dvojku bez dolazenja na casove,to vaseg sefa ili kod koga god budete radili apsolutno nece interesovati,pa cak i ako vi budete taj sef ili direktor, nikoga od vasih podredjenih nece interesovati….
Mislim da je bolje da ovaj period zivota provedemo u zezanju i normalnom ucenju,a ne trpeci teror nekog profesora,i sedeci petkom uvece za stolom i uceci?!
Sto se tice droge, ima je svuda,to stoji. A to da je 50% ucenika XV na tezim ili laksim drogama je jos jedna u nizu ortodoksnih lazi,kojih su vinovnici neki mozda ljubomorni,a mozda samo besposleni kreteni,koji nemaju pametnija posla,kojima je malo njihovih problema (ili ih mozda nemaju?!),pa se bave `spasavanjem sveta`!
ALO BRE LJUDI, JEDNOM IMATE 15,16,17 i 18 godina,to su najbolje godine, iskoristite ih,napijte se sa drustvom,pevajte,jurite devojke/momke,procice vam dok trepnete, posle ce vam biti zao ako ih ne iskoristite, posle kada budete imali porodicu,nemojte tada da nadoknadjujete ono sto ste propustili,tada je kasno….
Da se vratim na 13.,u petak sam bio na proslavi cetvrtaka,mojih par ortaka i ja smo usli sa flasom piva,i dosao je direktor i uzeo nam je! Kakva je to skola koja nema nijedan grafit na sebi, vise lici na neki katolicki samostan,ili na neki verski objekat?!
Svima preporucujem Petnaestu beogradsku gimnaziju,razvicete se u osobu sa mnogo sirim pogledima nego velika vecina iz 13.gimnazije, nema te skole u kojoj ne mora da se uci,ali ima onih u kojima je to mnogo lakse uz pomoc drustva,mozda je to i glavni problem Trinaeste gimnazije,sto je kod njih `svako za sebe`,dok je u Petnaestoj to vise `svi za jednog…`, Petnaesta mozda nema krov,mozda nema adekvatne toalete, mozda nema dobre klupe,zidove…..ali ta skola SIGURNO IMA DUSU kakvu nijedna druga skola nema…I zato ne mogu da dozvolim da se o njoj prica kao o cardaku,kao o nekoj rupi, mnogi uspesni ljudi danasnjice su isli u XV,I mnogi ce tek ici….i stvarno bih zamolio sve koji nikada nisu krocili u XV,da ne lupaju,da ne pricaju nebuloze o toj skoli zato sto im je neko tako rekao,ako hocete,dodjite u cetvrtak,kada je proslava nasih cetvrtaka,da vidite delic atmosfere nase skole,ko god da upise 15. nece se pokajati, ali naravno, sve je na vama…. Pozdrav za celu XV, a specijalno za III/7 !