Baby Yoda
Contributor
- Poruka
- 21.753
Induktivno bežično punjenje koje radi preko jastučića i kalemova još uvek nije dostupno svuda ili na svim uređajima, ali KSDA ističe da Xiaomi pokušava da skoči na sledeći korak: daljinsko bežično punjenje. Bežično „istinsko“ bežično punjenje moglo bi napajati uređaje na nekoliko metara, a Xiaomi hvali svoj pristup, nazvan Mi Air Charge Technology.
Opremu za bežično punjenje videli smo i ranije, uključujući pristup Energous VattUp koji smo dobili 2015. godine za nagradu Best of CES. Međutim, oni još uvek nisu izašli na tržište, i dok Xiaomi ne govori ni o kakvim specifičnostima do datuma izlaska ili kompatibilnog hardvera, pokazivanje demonstracije i razgovor o 17 patenata koje ima više je nego što smo videli od drugih proizvođača telefona.
Mi Air Charge Technologi je sistem punjenja od 5 W - sjetite se sitnih punjača koje je Apple nekada uključivao sa iPhone uređajima ili sporijeg bežičnog Ki punjenja - koji koristi 144 antene u baznoj stanici i šalju milimetarske talase na vaš telefon koji ih prima na 14 vlastitih antenskih nizova. Xiaomi tvrdi da njegova tehnologija „nije naučna fantastika“, koja će na kraju puniti više uređaja odjednom, prolaziti kroz fizičke objekte i slati napajanje svim vrstama male elektronike u vašoj sobi, od pametnih satova do zvučnika.
Izvor: https://www.engadget.com/mi-air-charge-true-wireless-power-041709168.html
Poslednja izmena od moderatora: