Xeon 5450 temperatura oko 80 stepeni u idle modu

gost 225213

Primećen član
Poruka
718
Pozdrav forumasi,

Pomozite ako Bog znate.

Konacno dobijem sve komponente, prvi put spojim sve moguce uredjaje, pocne komp da radi , cak ni novi windows ne treba da dizem, pocne autoinstalacije i odjednom bagovanje.

Sat vremena gledam sta je sve komponente menjam jendu po jendu da bih otrkio da se xeon profesor pregreva.

Zamenim drugi kuler drugu pasti i identican drugi procesor (oba xeon x5450) i uvek mi temperatura ide do 80 stepeni u idle modu.

Ploca je ms 7519 ver 2.1, nova, doduse nisam je ranije testirao tek sam je dobio, a napajanje je 600w realpower, i novo je ali sam ga vec koristio sa grafikom koja trosi 150w i nema bagova, a ova grafika sada trosi 60-70w i nema ni dodatno napajanje.

Sta moze biti? Da li ste imali slican problem? Kako resiti?

Pozdrav forumasi,

Pomozite ako Bog znate.

Konacno dobijem sve komponente, prvi put spojim sve moguce uredjaje, pocne komp da radi , cak ni novi windows ne treba da dizem, pocne autoinstalacije i odjednom bagovanje.

Sat vremena gledam sta je sve komponente menjam jendu po jendu da bih otrkio da se xeon profesor pregreva.

Zamenim drugi kuler drugu pasti i identican drugi procesor (oba xeon x5450) i uvek mi temperatura ide do 80 stepeni u idle modu.

I kako si uspeo da ubodes Xeon koji zahteva LGA771 u plocu koja ima LGA775? Koliko vidim ploca uopste ne podrzava Xeon procesore.

http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/P43_Neo_(MS-7519).html

http://ark.intel.com/products/33083/Intel-Xeon-Processor-E5450-12M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB#@specifications

Ploca je ms 7519 ver 2.1, nova, doduse nisam je ranije testirao tek sam je dobio, a napajanje je 600w realpower, i novo je ali sam ga vec koristio sa grafikom koja trosi 150w i nema bagova, a ova grafika sada trosi 60-70w i nema ni dodatno napajanje.

Sta moze biti? Da li ste imali slican problem? Kako resiti?

Koji kuler? Da li ventilator na kuleru vrti max brzinom... Probaj da rucno u BISu podesis brzinu na max...

I kako si uspeo da ubodes Xeon koji zahteva LGA771 u plocu koja ima LGA775? Koliko vidim ploca uopste ne podrzava Xeon procesore.

http://ark.intel.com/products/33083/Intel-Xeon-Processor-E5450-12M-Cache-3_00-GHz-1333-MHz-FSB#@specifications

Procesor je nov, narucen iz Kine preko aliexpresa, kao i maticna, i stosta jos sto sam narucivao i ni sa cim nisam imao problema.

Kuler i kad na maksimum stavim ne uspeva da ga ohladi.

Uspeo sam da ga stavim jednostavno jer su ga modifikovali tako da ne treba ni stiker niti da se sece leziste socketa 775.

I zaista imaju tone pozitivnih ocena, a kazem i sam sam vec dosta narucivao i nisam imao problema.

Da, pise da ga ne podrzava, tj ne stoji da ga podrzava, ali dok mu temperatura ne skoci na 80ak stepeni, u prvih 1-2 minuta uspe da digne sistem i sve radi normalno.

- - - - - - - - - -

Kuler ima bakarno jezgro. standarni za 775 socket i na jacem se cuje koliko brzo vrti.

Procesor je nov, narucen iz Kine preko aliexpresa, kao i maticna, i stosta jos sto sam narucivao i ni sa cim nisam imao problema.

Kuler i kad na maksimum stavim ne uspeva da ga ohladi.

Uspeo sam da ga stavim jednostavno jer su ga modifikovali tako da ne treba ni stiker niti da se sece leziste socketa 775.

I zaista imaju tone pozitivnih ocena, a kazem i sam sam vec dosta narucivao i nisam imao problema.

Da, pise da ga ne podrzava, tj ne stoji da ga podrzava, ali dok mu temperatura ne skoci na 80ak stepeni, u prvih 1-2 minuta uspe da digne sistem i sve radi normalno.

- - - - - - - - - -

Kuler ima bakarno jezgro. standarni za 775 socket i na jacem se cuje koliko brzo vrti.

Kad kazes standardni mislis na box kuler ili neki malo kvalitetniji? Mislim da Xeon zahteva nesto bolje od klasicnih box kulera za Intelove procesore.

Mada nemam pojma. Svasta mi pada na pamet. Cudno mi je sto ne uspeva da ga ohladi bez ikakvih pokrenutih igara/aplikacija. Da nije problem u naponu, frekvenciji... Da li si pogledao koji su parametri u BIOSu? Moza ga ploca nije pravilno prepoznala.

Sve sam navedeno probao i nista ne pomaze, a na drugoj ploci radi bez greske.

Procitaj sta ovde pise o kompatibilnosti tvoje maticne sa Xeon procesorima i sve ce ti biti jasno:

MSI P43 Neo (MS-7519) processor support and specifications:

Intel Xeon
E3110 - AT80570KJ0806M / EU80570KJ0806M / BX80570E3110

E3110, sample, 3 GHz, rev.C0, 65W, 45nm, 1333 MHz FSB, Wolfdale 1.3 1.0
Not tested
X3350 - EU80569KJ067N / BX80569X3350

X3350, sample, 3 GHz, rev.C0, 65W, 45nm, 1333 MHz FSB, Yorkfield 1.3 1.0
Not tested
X3360 - EU80569KJ073N / BX80569X3360

X3360, sample, 3 GHz, rev.C0, 65W, 45nm, 1333 MHz FSB, Yorkfield 1.3 1.0
Not tested

Data source:
M - Manufacturer's official CPU support list.

Support status icons:
- The processor is not supported.
- The processor is supported.
- Support status unknown.

To determine part numbers for the MSI P43 Neo (MS-7519) motherboard we used best guess approach based on CPU model, frequency and features. In some cases our guess may be incorrect or incomplete. Please always verify part numbers before committing to buying the CPU.

Procesori koji nemaju odgovarajuci BIOS uglavnom se suvise greju!

Back