WTA

Bez veze sto Bojana nije uspela da dobije Mirzu ali se zato JJ posteno osvetila... :)

Eto, ni 1/4 finale nisam dobro prognozirao... Zakopalova dobila Li sa 6-2 6-1 i ona sutra sa Jelenom igra u 20:30 po lokalnom, odnosno oko 18:30 po serdnje evropskom vremenu... Jel se to Li malo "ohladila" od Australije???

Op, i Franceska ispade... Zanimljivo...

Voznjacki/Voznjaki (kako god) - Peneta, Peng - Bartoli, Jankovic - Zakopalova i Hantuhova - Zvonareva...

Izgleda da je Enan priznala da je varala onda na RG 2003 kad je zaustavila Serenu da servira.
Evo sta je Serena napisala na tviteru :mrgreen:
Question- I keep hearing about an admittance to someone cheating me & lying about it after at the French open? Did she confess finally?

Steta za Jelenu, nadam se da nije nesto ozbiljno i da ce sutra pruziti bar neki otpor Zvonarevoj... Taman kad je krenula da igra kako treba opet se povredi...

Raspoložena Jelena deklasirala Mirzu!

Najbolja srpska teniserka je igrom u prvom gemu najavila još jedan karakterističan meč pun uspona i padova, jer se suočila sa tri brejk lopte. Ipak, uspela je da se obrani uz dosta sreće, a zatim je potpuno izbacila Indijku iz ritma.

119275_219752433923022011164818_f.jpg

Jelena je dominirala terenom i podsetila na svoje najbolje dane, a to što je za manje od pola sata osvojila prvi set rezultatom 6:0 je nije sprečilo da nastavi seriju i u drugom delu igre.
"Džej Džej" je povela sa 3:0, pre nego što je dopustila Mirzi da se po prvi put upiše na semafor.
Trenutno 120. teniserka sveta nije mogla više od toga, pa je Jelena vezala još tri poena za sjajnu pobedu u meču koji je trajao ravno sat vremena. Jankovićeva će u 3. kolu igrati protiv "laki luzera" Klare Zakopalove, koja je iznenadila četvrtog nosioca Na Li.
Turnir u Dohi "Premijer" serije se igra za nagradni fond od 721.000 dolara, a pobednici će pripasti 111.000 i 470 WTA bodova.

Steta za Jelenu, nadam se da nije nesto ozbiljno i da ce sutra pruziti bar neki otpor Zvonarevoj... Taman kad je krenula da igra kako treba opet se povredi...

Dakle Jelena je neviđeni baksuz.... Taman je sve krenulo kako treba, kad cvrc, ode koleno.... Iskren da budem, i polufinale je ok rezultat, možda bi bilo bolje da ne igra, a da se spremi i zaleči do IW....

Jeste, ali eto imala je i sansu za finale... Steta sto nije iskoristila jednu od one 3 brejk lopte u trecem setu... U svakom slucaju dobro je odigrala ove dve nedelje tako da se nadam dobrom rezultatu u IW-u... :)

Opet da se ponovim, ne mora da odbrani titulu, samo da ne izgubi previše poena :)

Ovaj meč sad na žalost (ili na sreću, pošto znajući sebe ispiiiiiiideo bih na kraju) nisam gledao, ali svakako da ova igra ohrabruje :D

Jeca je dobro igrala protiv Mirze, ali hteli mi to da priznamo ili ne, ipak je Jelena kvalitetnija teniserka i tu nije bilo dileme ko ce pobediti, osim da Jeca nije imala dan, a imala ga je.
Juce protiv Zvonareve, posle izgubljenog prvog seta, Jelena se lepo vratila, pokazala je sta sve moze, u jednom momentu Vera se pogubila, ali danas to vise nije Vera od pre nekoliko sezona kada nije mogla od svoje ``lude`` glave da pobedjuje, nije bila psihicki stabilna, danas je to potpuno druga Vera, mada je mogla vrlo lako da izgubi od Hantuhove.
Upravo Verina sada pametna, fokusirana glava je ucinila da pobedi Hantuhovu, mada sam cula komentare da je Hantuhova bila bolja... ali vazan je rezultat na kraju i oni momenti kada se osvajaju poeni koji dolaze pametnim izborom taktike i naravno bogatstvom i sarolikoscu udaraca, a to je Vera imala i protiv Hantuhove, a i protiv nase Jece.
Jeca jednostavno nije mogla da parira Veri koja je bila - ajde da kazem - fokusiranija (sto nasi komentatori vole tu rec, to je prosto neverovatno!), ne kazem da Jeca nije imala sansu da pobedi, ali je nije iskoristila. Mnogo se nervirala, pricala sa mamom i deckom sa kojim trenira... to je nedopustivo na terenu.
Ovo je ipak dobar rezultat za Jelenu, mada bih ja volela da je prosla u finale i da pokaze Dankinji neke stvari... ali nije joj se dalo, sto zbog noge, sto zbog toga sto nije dobro igrala onda kada je trebala dobro da igra.
Nadam se da ce Vera danas da isprasi Dankinju. To je cudo jedno... Dankinju ili vole ili ne podnose, niko nije ravnodusan prema njoj odnosno njenoj igri. Ja licno nemam nista protiv nje kao medijske, sportske licnosti, ali njen nacin igre mi se nimalo ne dopada iako je broj jedan, nadam se trenutno.
Posto vise Jelena nije na turniru, navijam u finalu za simpaticnu Veru.
Naravno da cu pre gledati musko finale u direktnom prenosu, a Veru i Karoline cu gledati u snimku...

Steta za JJ. Morala je da dobije juce. Vera je vec bila gotova, samo su je servisi na rizik drzali u igri. Mada ma koliko da sam iznerviran, moram da priznam da sam bio odusevljen kako je JJ igrala u pojedinim momentima. Igrao se pravi tenis. Samo neka JJ nastavi ovako, da jos malo udje u formu i ima sve da ih oduci od tenisa. :D

Zhao mi je shto je Jeca juche izgubila,mislila sam da cje dobiti mech posle drugog seta.
No i polufinale je uspeh,verujem da cje biti josh bolja na IW,samo da je povrede ne ometu,bash ima peh s tim povredama:(
Ajde Jeco, hrabro napred mozhesh ti:D

Nista ne pisete o sjajnoj pobedi Verocke nad favorizovanom Karoline. Nije joj mogao pomoci ni tata svojim savetima.
Mislim da trenutno od aktivnih teniserki Vera Zvonareva igra najbolji tenis.
Nadam se da ce se Serena i Venus, uskoro pojaviti na terenu, pa ce sve biti jos zanimljivije i zapetljanije.
A Kim birka li birka turnire... sta je briga, ostvarila se kao majka, zena, teniserka... moze joj se...

Serena se vraća za Rolan Garos...

Serena Vilijams je posle sedam meseci skinula gips sa operisanog stopala i planira odmah da se vrati treninzima.

9606090694d6c0637d2c80157479998_big.jpg

Amerikanka se povredila tako što se posekla na polomljenu čašu posle pobede nad Vimbldonu u julu.
"Napokon sam skinula gips pre nekoliko dana.
Toliko dugo sam ga nosila i sada sam veoma srećna.
Stopalo mi je u redu, odmahh krećem da treniram i nameravam da se vratim na teren za Rolan Garos.
Takođe, nedostajalo mi je nošenje štikli, ne mogu da dočekam da ih obučem“, kaže Serena.
Razgovor sa novinarom „Njujork tajmsa“ potom je skrenuo na vanteniske teme, a Vilijamsova je rekla da je u potrazi za idealnim momkom.
„Tražim čoveko koji je blizak svojim roditeljima, najviše majci jer se iz odnosa sa njom može mnogo naučiti o muškarcu.
Takođe, treba mi neko ko voli sebe jer samo tada može voleti i druge. Ne volim pušače i ljude koji ne poštuju porodicu, pošto je ona meni vrlo važna.
Kada me ljudi upoznaju, ja sam veoma fina osoba i nisam zahtevna“.

Bojanin preokret protiv Radvanske po vrelini Kuala Lumpura
D. Nikolić | 02. 03. 2011. - 10:29h | Foto: FoNet | Komentara: 9

Bojana Jovanovski se posle velike borbe plasirala u treće kolo turnira u Kuala Lumpuru a po malezijskoj vrelini u drugoj rundi nadmetanja je preokretom savladala mlađu sestru Agnješke Radvanske, Ursulu, rezultatom 1:6, 7:5, 6:4.
Mlada nada poljskog tenisa fantastično je odigrala prvi set, u kome je prvi brejk napravila u četvrtom gemu, a onda prosto počistila sa terena suparnicu iz Srbije.
109115_bojanaao1fonet_f.jpg

Ursula Radvanska, trenutno 184. na svetu, je protiv 55. igračice sa WTA liste osvojila gotovo tri puta više poena od Bojane u prvom setu, pa je sa velikim samopouzdanjem ušla u naredni.

A on je počeo obostrano agresivnom igrom koja je, uz po jedan brejk, dovela do rezultata 2:2. Tada je Poljakinja osvojila dva gema u nizu, činilo se da grabi ka jednoj od značajnijih pobeda u svojoj karijeri, ali je Jovanovski tada zaigrala odlično: nakon 2:4 na semaforu uspela je da osvoji pet od narednih šest gemova i tako izbori priliku da do pobede dođe u trećem setu.

No, na taj set je počeo tek sa deset minuta zakašnjenja, jer je odlukom sudije meč bio privremeno prekinut zbog velike vrućine. Predah je isprva više prijao Bojani, koja je za tili čas došla do prednosti od 4:1, a onda je naprasno stala.

Visoka temperatura, koja je prelazila 30. podeljak na Celzijusovoj skali, uz vlažnost vazduha od čak 81% , uslovili su da standardna iscrpljenost teniserki koje uđu u treći sat borbe - bude još veća. Ovoga puta to je uzdrmalo srpsku igračicu, koja je je tokom petominutnog pada počela da pravi greški, dvostruka prilikom njenog servisa omogućila je brejk za Radvansku, ali se Bojana ipak trgla u pravom trenutku.

Iako je Poljakinja smanjila zaostatak na 4:3 i imala servis za izjednačenje, Jovanovski je uspela da napravi brejk, a onda je u razmeni gemova u kojima servis kao da nije bio neka prednost - srpska teniserka uspela da trijumfuje i to posle ukupno dva sata i 20 minuta nadmetanja po vrelini Kuala Lumpura.

Čeka se Dokićeva

Naredna Bojanina protivnica mogla bi da bude Jelena Dokić. Nekadašnja četvrta igračica sveta će, da bi došla u priliku da igra protiv Jovanovski, morati da pobedi Japanku Naru Kurumi.

Bojana Jovanovski i Jelena Dokić nikada do sada nisu igrale međusobno. Dokićeva je ne samo iskusnija po godinama (27 naspram 19) već i po broju odigranih mečeva: ostvarila je 332 pobede i imala 200 poraza u karijeri (62,4% uspeha), dok je Jovanovski protiv mlađe Radvanske došla do 127. pobede u 191. meču u profesionalnoj konkurenciji (66,5% uspeha).

Ajde Bojana,mozhesh ti da pobedish Dokicjevu, samo smireno i koncentrisano:D:super::D

Na WTA turniru u Montereju na kome je, u pojedinačnoj konkurenciji, postavljena za prvog nosioca, Jelena Janković je takmičenje u igri parova završila već u prvoj rundi.
43363_20-reuter_f.jpg

Ona se zajedno sa Italijankom Rominom Oprandi oprobala u nadmetanju dublova, ali je za njih dve bio prejak tandem postavljen od organizatora za trećeg nosioca.
Čehinje Andrea Hlavackova i Lusi Hradecka pobedile su sa 6:2, 6:4 posle tačno sat vremena igre.

Posle ovog poraza, najbolje rangirana teniserka Srbije okreće se nastupima u pojedinačnoj konkurenciji a prvi rival biće jooj Lurdes Domingez Lino iz Španije.

Ajde Jeco, samo napred do pobede:D:super::D

To je i meni cudno. :think: Toliko turnira nije odigrala nikad u jednoj sezoni ja mislim :lol:

Ne verujem da ce igrati u IW a verovatno nece ni na svim tim turnirima... Pa to je Venus... :) Mada, ko zna, mozda nas iznenadi... :)

Malo offtopic...

Am, jel ovo igraju dve Sarapove??? :) Ljudi iz 2K-a nisu normalni, sve dobro odrade a onda upskaju sa zvukom... Gameplay izgleda dobro (samo treba savladati nove kontrole), u svakom slucaju pozelim da kupim PS3 samo zbog TS4... :)

Back