WTA

Konacno nesto za mene. Jelena Dokic - Lucie Safarova na Eurosportu. :D

Blast from the past. Ne pamtim kada sam poslednji put gledao Lucie. Mislio sam da je napustila tenis. Ali moram da priznam da odlicno izgleda. :D

Jelena moja omiljena teniserka. Zelim da pobedi kao i uvek... :ok: Posebno zbog ovih voditelja na Eurosportu.

Jel se to Dokic malo ugojila ili se meni cini? :think:

Mnogo se ugojila. Steta. :(

Kako mi je drago sto je dobila na kraju zbog onog komentatora na Eurosportu. Covek me je nervirao citav mec. Prvi set dobije Lucie i covek tu pocne neku pricu - eto Lucie veliki favorit. Cuj veliki favorit protiv Dokic. Onda Jelena malo ubaci u drugu brzinu i vidi se da okrece mec, pocne da pritiska Lucie, brejkne je odmah i ovaj opet Lucie dobija mec lagano u dva seta. Jelena pocne da se sprda sa Lucie - posalje je po burek, napravi 3 brejka za redom, ovaj i dalje Lucie, pa Lucie... :dash:

Bas mi je bilo drago. Prosla je 3 kola kvalifikacija i sada prvo kolo. :ok: :D

Super je Jelena bila sinoć. Jeste se malo ugojila, ali i godine dolaze po svoje!
Njena igra me toliko podseća na igru Monike Seleš, da je to neverovatno (a možda sam ja to samo utripovao!?:think:). Šteta što u ženskom tenisu nema više ovako agresivnih igračica, kao što je Jelena! Jednostavno, lepo je gledati kad ona igra svoju igru kako treba! A šteta i zbog njene nedorečene karijere, i svega onoga što ju je u životu zadesilo! U svakom slučaju, bravo Jelena.

Jelena - kako ono narod kaze - sam pao sam se ubio. Nedostatak stpljenja je presudio. Vidi se da joj nedostaje snage, ovo joj je bio 6. mec na turniru. Ali nisam nezadovoljan, neka na svakom turniru dodje do cetvrtfinala i izgubi od broja jedan pa ce biti odlicno. :D

Cestitke za Kim. :ok:

Ana i Jovana ispale na startu WTA u Dubaiju...
image.php

Srpska teniserka Bojana Jovanovski poražena je od Janine Vikmajer rezultatom 7:5, 3:6, 6:2 na startu turnira u Dubaiju, a istu sudbinu doživela je i Ana Ivanović od koje je sa 2:1 bila bolja Peti Šnider...

Ana Ivanović je poražena od Pati Šnider sa 2:1, po setovima 6:4, 7:6, 6:2 iako je delovalo da bi naša teniserka mogla do trijumfa. Ivanovićeva je, kao i na prethodnim turnirima, na današnjem meču samo na trenutke imala blistave momente. Iskusna Šnider je praktično samo vraćala udarce i puštala Anu da nekontrolisano, iz poena u poen, ispucava lopte u aut. Srpkinja je napravila čak 48 neiznuđenih grešaka (Šnider 19), imala je samo 55 odsto osvojenih poena na servis uz neslavnih 12 duplih grešaka. Iako je osvojila prvi set, i u drugom uspela da spase dve set lopte kod rezultata 5:6, Ana je potpuni kolaps u igri doživela posle gubitka drugogo seta u taj-brejku sa 7:2. Kada je u trećem setu Švajcarkinja odmah na startu oduzela servis proticnici, Ana se potpuno predala i još jednom pokazala da mora pod hitno da menja svoj stav prema igri ukoliko želi povratak u svetski vrh. Na ruku Ani svakako ne ide što je pre Dubaija odlučila da raskine saradnju sa trenerom, Holanđaninom Antoniom van Grihenom, i da u nastavku sezone uz nju bude samo sparing partner i fitnes trener Marija Lojanica. Ovo je bio peti trijumf Švajcarkinje nad Ivanovićevom, koja je dobila prethodnih pet međusobnih duela. Bojani nije zasmetao ispušten servis na samom početku meča, jer je brzo preokrenula na 4:2 i najavila još jednu sjajnu partiju. Ipak, Belgijanka je uspela da zaustavi niz Srpkinje i da novim preokretom stigne do vođstva u setovima - 7:5. Jovanovski je u drugom delu igre bila agresivnija, znatno je popravila prvi servis i sigurnom igrom stigla do izjednačenja - 6:3.
Ipak, u odlučujućem setu 25. teniserka sveta je bila preveliki zalogaj za Bojanu. Ekspresno je povela sa 4:0, a zatim lagano obezbedila plasman u 2. kolo takmičenja. Srpska teniserka je za učešće na turniru u Dubaiju dobila "vajld kard". Belgijska teniserka igraće u drugom kolu protiv Kineskinje Na Li, koja je bila slobodna na startu takmičenja. Jelena Janković bila je slobodna u prvom kolu, a u drugom će se sastati sa Južnoafrikankom Čanel Šipers i taj meč je na programu u sredu. WTA turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2.050.000 dolara.

Jelena u trećem kolu Dubaija
Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Šanel Šepers iz Južne Afrike sa 6:2, 6:3 u drugom kolu turnira u Dubaiju.
1121943714d5840fe90467468624577_extreme.jpg

U trećoj rundi Jankovićeva će se sastati sa Kajom Kanepi, koja je sa 2-1 u setovima dobila Andreu Petković. Jelena je postavljena za šestog nosioca, a njena projektovana rivalka u četvrtfinalu je četvrti nosilac Samanta Stosur iz Australije. Jankovićeva je prvi set sa 26-godišnjom Šepersovom relativno lako rešila u svoju korist napravivši tri brejka. U drugom je 78. teniserka na planeti pružila jači otpor, a ključni trenutak dogodio se u osmom gemu kada je JJ napravila brejk i potom okončala meč za nešto manje od sat i po vremena. Sa Kajom Kanepi, trenutno 16. teniserkom na svetu, Jelena ima negativni skor (1-3). Poslednji put igrale su u Tokiju prošle godine, a slavila je Estonka sa 6:4, 6:4. Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od milion i 100 hiljada dolara, a pobednici će pripasti 900 bodova i 360 hiljada dolara.

Komično je to što će Jelena napredovati na listi kakav god bio epilog ovog turnira (Li i Venus padaju, dok je Jelena "odbranila" prošlogodišnje poene) i od sledeće nedelje biće šesta.

Komično je to što će Jelena napredovati na listi kakav god bio epilog ovog turnira (Li i Venus padaju, dok je Jelena "odbranila" prošlogodišnje poene) i od sledeće nedelje biće šesta.

UltimaN, sto si tako strog?Krivo ti je sto nije bolje igrala...BRAVO za Jecu sesta, upravo si me obradovao ....Pozdrav za tebe,vazda lijepe vijesti saopstavao...

Jelena preokretom do četvrtfinala
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju.
Jankovićeva je u trećem kolu posle puno problema i dva sata i 27 minuta savladala Estonku Kaju Kanepi sa 2:1, po setovima 2:6, 6:3, 7:5.

Bio je to peti duel srpske i estonske teniserke i druga pobeda Jankovećeve koja će u borbi za plasman u polufinale igrati protiv četvrtog favorita turnira Australijanke Samante Stosur koja je sa 2:0 pobedila Pati Šnider.

Ufffff, Jeca bash ume da nam "trenira" zhivce:),posle puno greshaka, preokreta, drame u trecjem setu Jeca je pobedila i plasirala se u chetvrtfinale:D
Ajde Jeco,mozhesh bolje, i neka ti osmeh uvek bude na licu:D

Daleko od toga da sam strog, možda sam malo kritičniji prema Jeleni jer joj želim sve najbolje. Evo, pobedila je Kaju (iako za to najvećim delom treba da se zahvali navijačima, bili su fenomenalni). Bitno da je ponovo u četvrtfinalu nekog turnira. Na žalost, dalje od šestog mesta može samo sa titulom, ali svaki poen joj je sada jako bitan jer posle Dubaija, sledi odbrana poena (IW 1000, na šljaci mislim brani skoro 2000)

Back