WTA

JJ je ipak posle Henin najbolja igracica na shljaci. A kad nema Justina onda najbolja. A Sarapovu je bas naprasno zaboleo list leve noge. Lepo je procenila da nema sanse i zadovoljila se plasmanom u polufinale. Nije sportski, ali je korisno. Da je ipak odlucila da igra siguran sam da bi JJ dobila taj mec.

Jelena Dokic je izgubila od 71. igracice na WTA listi u Strazburu. Sada je 318. na WTA listi i 141. u race. Sto je skok od 113 mesta - bila je 431. prosle nedelje.

JJ je ipak posle Henin najbolja igracica na shljaci. A kad nema Justina onda najbolja. A Sarapovu je bas naprasno zaboleo list leve noge. Lepo je procenila da nema sanse i zadovoljila se plasmanom u polufinale. Nije sportski, ali je korisno. Da je ipak odlucila da igra siguran sam da bi JJ dobila taj mec.
logicnije je bilo da sharapova bar proba, pa ako vidi da stvarno ne ide... moze da odustane (ako joj je to i bila fora)... anyway- nadam se da ce neka od nasih uskoro (mozda i posle RG-a), bar na kratko zauzeti prvo mesto... :D

logicnije je bilo da sharapova bar proba, pa ako vidi da stvarno ne ide... moze da odustane (ako joj je to i bila fora)... anyway- nadam se da ce neka od nasih uskoro (mozda i posle RG-a), bar na kratko zauzeti prvo mesto... :D

Ako proba onda mora pred punim stadionom da glumi da je kao povredjena ili da u svlacionici kaze da je povredjena. Mislim da je ovo drugo lakse. A JJ kaze da se Sarapova prenemagala, ali ipak mislim da joj je drago sto je odustala. Sad bi Srle rekao da i JJ voli da se prenemaze...;):D

Nego evo danashnji Kurir potvrdjuje onu moju pricu o diskriminaciji JJ. Kazu da je JJ u Beogradu, ali da niko nije ni pokusao da kontaktira sa njom i pozove je na polufinale Eurosong-a dok su se mesecima lomili i otimali oko Ane i Novaka. A naslov teksta je u Kurirovom stilu - "Izigrana".

Ako proba onda mora pred punim stadionom da glumi da je kao povredjena ili da u svlacionici kaze da je povredjena. Mislim da je ovo drugo lakse. A JJ kaze da se Sarapova prenemagala, ali ipak mislim da joj je drago sto je odustala. Sad bi Srle rekao da i JJ voli da se prenemaze...;):D

Nego evo danashnji Kurir potvrdjuje onu moju pricu o diskriminaciji JJ. Kazu da je JJ u Beogradu, ali da niko nije ni pokusao da kontaktira sa njom i pozove je na polufinale Eurosong-a dok su se mesecima lomili i otimali oko Ane i Novaka. A naslov teksta je u Kurirovom stilu - "Izigrana".

ma neka ih kad dodje na prvo mesto treba ona njih da ispali,svi su zaboravili kad je ona na hokman kupu igrala povredjena samo da bi srbija ostvarila dobar rezulat.....

Poslednja izmena:
mislim da ce se sarapova po svaku cenu pojaviti... prevelika je cena koju bi platila da ga preskoci... a lindzi... nema ona iovako mnogo sanse na sljaci- em su joj snazni udarci neutralisani, em ne verujem da moze da se rastrcava sa konkurencijom u dugim poenima kojih ce biti... ni rodiku to nije omiljena podloga- tako da verujem da se ne sekira mnogo (iako popravlja svoju igru sa osnovne, kao i svoj bekend...) :)

Poslednja izmena:
mislim da ce se sarapova po svaku cenu pojaviti... prevelika je cena koju bi platila da ga preskoci... a lindzi... nema ona iovako mnogo sanse na sljaci- em su joj snazni udarci neutralisani, em ne verujem da moze da se rastrcava sa konkurencijom u dugim poenima kojih ce biti... ni rodiku to nije omiljena podloga- tako da verujem da se ne sekira mnogo (iako popravlja svoju igru sa osnovne, kao i svoj bekend...) :)

I ja se slazem u vezi toga sto se tiče Roland Garosa..........Posto mu skoro sve ostale podloge
bolje leže od šljake.....Samo kad bi servis bio malo jaci!:D
A sto se tiče Lindzi, nisam ja nista rekao, nego sam prokomentarisao, kako je dosta njih odustalo
od Roland Garosa!.......

Pogledaj sada Kurir, zvali su JJ za finalno veče i izvinuli su joj se. Mislim da će najbolje biti ako ne prihvati iz principa i onda osvoji RG i postane No 1 i nikada neda ni jedan intervju za RTS iz principa. Time bi im zapušila usta i vratila bi im deset puta više!

Poslednja izmena:
JJ ce opet igradi u diblu na RG.... Ovaj put partnerka ce joj biti Ana Cekvetadze.... Mislim da joj cilj nije osvajanje titule u ovoj konkurenciji vec zeli na taj nacin da vezba i usavrsi volej.... U medjuvremenu organizatori Eurovizije 2008 su zvali Jecu i ona ce se u video poruci veceras obratiti publici na vise jezika... Eto ipak nije "izigrana"....

A izasao je i raspored igranja za sutra.... Na teren ce prva izaci Ana Ivanovic a zatim i Novak Djokovic, dok ce Jelena igrati mec prvog kola verovatno u ponedeljak...

Day 1: Sunday, 25 May

1 Women's Singles - 1st Rnd.
Sofia Arvidsson (SWE)
v. Ana Ivanovic (SRB)[2]

followed by
2 Men's Singles - 1st Rnd.
Denis Gremelmayr (GER)
v. Novak Djokovic (SRB)[3]

Poslednja izmena:
Niti sam videla Anu niti Jelenu! Ana je bila u drugom polufinalu sa video porukom ali Jelena nije bila i ona jeste izigrana. Bolje nju da su pozvali nego divca zbog čega su voditelji umirali od smeha koliko je ogroman!

16.30 Janko i Lapenti!

Pa i nije bas bila rutinska ali dobro, vazno da je dobila prvi mec....

@Blondie Jelena se takodje javila u vido poruci, snimljena je ispred arene, otvorivsi finalno vece...sto ce reci nje izigrana....

Najvece iznenadjenje prvog dana turnira... Iveta Benetsova je sa turnira izbacila 15. nosioca Nikol Vaidisovu....

Poslednja izmena:
Ana Ivanović u drugom kolu

15pojee.jpg
Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Sofijom Arvidson 2:0 po setovima 6:2, 7:5 za jedan čas i 35 minuta. Njena sledeća protivnica biće Lusi Safarova koja je lako savladala Sandru Klosel 6:1, 6:1.

U prvom setu, koji je trajao 39 minuta, Ivanovićeva je dominirala. Ona je više grešila, ali je zato imala i dvanaest vinera više od svoje protivnice. Prvi brejk druga teniserka sveta napravila je u četvrtom gemu koji je dobila bez izgubljenog poena i povela 3:1.

oi5dtt.jpg
Srpska igračica je igrala od početka agresivno. Imala je odličan procenat osvojenih poena na prvi servis. Ana je ponovo oduzela servis protivnici u šestom gemu ali joj je ona uzvratila već u sledećem.

Ivanovićeva je do prve meč lopte došla na servis Sofije Arvidson, iskoristila je i taj deo igre dobila rezultatom 6:2.

U narednom setu, Šveđanka je igrala znatno bolje. Poboljšala je procenat osvojenih poena na prvi servis. Srpska teniserka je dosta grešila, napravila je 20 neiznuđenih grešaka i tri duple servis greške.

U poslednjem gemu, Ana je iskoristila prvu meč loptu na servis protivnice.

Ana Ivanović i Lusi Safarova igrale su samo jednom do sada u Los Anđelesu prošle godine kada je druga igračica sveta lako pobedila rezultatom 6:2, 6:2. Čehinja je 41. na WTA listi.

Vaidišova ispala u prvom kolu

335e2p4.jpg
Prvo veliko iznenađenje na početku Rolan Garosa priredila je Iveta Benešova pobedom nad petnaestim nosiocem Nikol Vaidišovom rezultatom 2:0 po setovima 7:6 (7:2), 6:1. Meč je trajao jedan čas i 16 minuta. U prvom setu obe teniserke su po jednom napravile brejk, ali je Vaidišova mnogo više grešila, pre svega, u taj brejku. Imala je 23 neiznuđene greške a Benešova 11. Taj deo igre trajao je 54 minuta.

U narednom setu, Benešova je imala tri prilike za brejk i sve tri je iskoristila, za razliku od svoje zemljakinje koja nije ugrozila servis protvnice. Vaidišova je u drugom setu ukupno osvojila samo jedanaest poena.

Čehinja će u drugom kolu igrati sa boljom iz meča u kome se sastaju Anastasija Rodionova i Šuai Peng.

Ameli Morezmo – Olga Savčuk

rrups0.jpg
Nekada prva teniserka sveta nalazi se u velikoj krizi igre i samopouzdanja. Ameli je sada 30. na WTA listi, a ove sezone zbog povrede rebra nije odigrala nijedan meč na crvenoj šljaci. Na početku sezone je došla do trećeg kola u Melburnu i ubeležila još nekoliko za nju prosečnih rezultata.

Savčukova trenutno zauzima 81. mesto na lestvici, a ove sezone je na šljaci igrala dva četvrtfinala na turnirima sa nagradnim fondom od 145.000 dolara – u Eštorilu i Fesu. U Rimu je prošla kvalifikacije i ispala u prvoj rundi od Flavije Penete.

Međusobni skor je 2:0 za Francuskinju, a oba meča igrana su ove sezone. U Gold Koustu je bilo 6:1, 6:1, a na zelenoj šljaci u Amilija Ajlendu bilo je 6:0, 7:5 za Morezmo.

Prognoza: Ameli ni kada je bila na vrhuncu karijere nije pružala briljantne partije na Garosu (najbolji rezultat četvrtfinale), delom zbog toga što joj podloga ne odgovara, a delom zbog ogromnog pritiska domaće publike da konačno Francuskinja osvoji trofej. Sada je to opterećenje nestalo, retko ko sada ima slična očekivanja, a Morezmo će u meč prvog kola ući motivisana kao da je finalni. Savčukova nema potreban kvalitet za ozbiljnija dostignuća, te, uz pobedu Morezmo, treba pokušati i ’minus gemove’, jer će granica verovatno biti visoka (oko 19).

Pobeda Jelene uz jak otpor Nikulesku

2qu2fzc.jpg
Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa. Ona je u meču prve runde pobedila 20-godišnu Moniku Nikulesku rezultatom 7:6 (7-3), 6:2. U borbi za treće kolo Jelena igra sa boljom iz dvoboja Tatjana Garbin – Marina Eraković. Jankovićeva je bila nervozna tokom većeg dela meča, a Rumunka je neuobičajenim načinom igre zadala mnogo muka trećoj igračici sveta, naročito u prvom setu. Sve u svemu, Jelena je uz malo slabiju igru i nešto teže nego što se očekivalo obezbedila prolaz dalje.
Prvi set bio je veoma uzbudljiv i vredi ga detaljno opisati. Jelena je bolje počela i povela sa 3:0, ali je Nikulesku čestim promenama ritma i sa mnogo slajsova uspela da smanji na 3:2. Srpska teniserka je preciznom bekhend paralelom, svojim zaštitinim znakom, došla do novog brejka i prednosti od 4:2, ali nikako nije uspela da se prilagodi na nekonvencionalni način igre Rumunke. Nikulesku igra oba osnovna udarca obema rukama, često i uspešno je igrala ’drop-šot’, a tempo je menjala i ’balonima’ koje Jelena neretko nije znala da napadne kako treba.

Nikulesku je u osmom gemu spasla četiri brejk lopte (od toga tri dobrim servisima), ali je onda dva slajsa u nizu poslala u mrežu i omogućila Jeleni da servira za vođstvo u setovima. Ipak, još jednom briljantnom skraćenom lopticom i preciznim lobom Rumunka je došla do poravnanja – 5:5. Jelena je sa dva agresivna i malo dublja udarca došla do prednosti od 6:5, ali je onda u narednom gemu propšutenim zicerom iz ’drajv voleja’ i sa dva nekontrolisana udarca odvela set u taj brejk.

Rumunka je počela ’dodatni gem’ nervozno, mnogo je grešila i Jelena je lako došla do 4:0. Uprkos dvema sjajno skraćenim lopticama Nikulesku, Jelena je mučan prvi set napokono privela kraju – 7:3 u taj brejku.

Igra je na početku drugog seta bila identična onoj iz prvog, a Nikulesku je došla do prve prednosti – 2:1 u gemovima. Ipak, kako je vreme teklo, Rumunka je postajala umornija i sve više grešila. Pad koncentracije Jankovićeva je iskoristila i trijumfovala.

Pobjeda Šarapove u mnogo muke!
Kad je poceo mec, izgledalo je da ce ga Šarapova lagano zavrsiti, ali nije bilo tako, odmah posle prvog seta koji je Šarapova dobila sa 6:1, Rodina je razigrala i pocela odlicno da igra i uzela drugi set rezultatom 6:3....
U trecem - odlucujecem setu, uz mnogo muke pobjedila je Šarapova rezultatom 8:6.
Ovo bi bio prwi slucaj da nosilac na nekom turniru ispadne u prvom kolu, ali se to na svu srecu Šarapove nije desilo!

steta... gotovo sigurno bi ana ili jeca postale no. 1 posle RG-a da marija nije izvukla zivu glavu i spasila zreb kakav ne pamtim da je neko dobio...

Meni je najvise zao sto ova Rodina nije bar jednu brejk loptu iskoristila, a imala ih je cak tri u trecem setu!......
@ _0pu§TεNº_ slazem se sa tobom, stvarno je katastrofalno odigrala, cisto sumjnam da ce jos dugo Šarapova, ako nastavi ovako da igra, imala je cak 17 duplih servis gresaka, a da se Rodina nije povrijedila, odnosno, imala je neke probleme sa nogom, svasta bi moglo da se desi!......Bilo bi veselo!;)

Back