WTA

Srbija - Hrvatska 3-0... :D Ana savladala Niku Ozegovic 7-5 6-1....

Dobra je bila fora kad je iz zezanja rekla da ipak zna gde treba da zvizne lopticu Pazi,ja nikad nisam gledao treninge naj,naj igracica sveta,i gde one treniraju,ali je stvarno sramota za drzavu da jedna igracica iz reprezentacije trenira na betonu,i to relativno losem betonu! Zato ja nju jaaaaako gotivim,ipak je to uspeh biti oko 200-og mesta,a da treniras u nekom prcvarniku

Zato treba sto pre da pocnu sa izgradnjom nacionalnog teniskog centra, a i Djokovic bi trebao ove godine da krene sa izgradnjom svog teniskog centra i nakon izgradnje da otvori akademiju.... Tako bi nasi teniseri imali dobre uslove za napredak u igri....

"... Prema rečima Vraneša, naredni korak je put ka vrhu svetskog tenisa, odnosno ulazak u Svetsku A grupu.

"Da bismo ostvarili taj veliki cilj, biće potrebno da stvorimo treću igračicu koja bi po kvalitetu mogla da bude blizu Ane i Jelene",

"Kada budem video žreb, komentarisaću naše šanse", istakao je Vraneš, uz zanimljivu napomenu da bi "ključni treći čovek" u našoj ekipi mogla da bude i Jelena Dokić, nekada četvrta igračica sveta, koja pokušava da se vrati u vrhunski tenis.

"Sa Jelenom Dokić su, kako čujem, več obavljeni razgovori. Bilo bi sjajno kada bi se ona vratila tenisu u velikom stilu" rekao je Vraneš... " -
B92 ( http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2008&mm=04&dd=27&nav_id=296026 )

Dokiceva je jos mlada i ako cvrsto resi da da sve od sebe kako bi se vratila teniskom kremu... I ako pritom stavi caleta malo "postrance" [ma koliko joj on (valjda) zeleo dobro]... Ko zna- mogli bi biti ubedljivo najjaca svetska teniska sila- u obe konkurencije [racunajuci naravno na uozbiljenog Tipsu i nezgodnog a nadam se i jos boljeg Troickog (Noleta i Zikija ne moram da komentarisem)]. :D

Da, najavila ja da se vraca... Pomirila se sa ocem, sto je dobar znak jar je najbolji tenis igrala onda kada joj je on bio trener.... Samo je pitanje da li ce igrati pod zastavom Srbije ili Australije....

sa obzirom da je pominju kao mogucnost da zaigra za srbiju ako se vrati u formu- pretpostavljam da je bliza nasem pasosu... ali polako, nek se ona sredi prvo i resi da li hoce uopste da igra tenis.

Ma samo treba da sredi odnose sa porodicom tj. da se pomiri sa ocem i sa njim pocne da trenira.... Ona ja pvi korak ka pomirenju ucinila... Ako se pomiri sa ocem i ako ga bude slusala mislim da ce daleko dogurati, mozda mozemo da je ocekujemo i u Top 10....

Sorana Kirstea prosla u drugo kolo turnira u Fesu... Jelena Dokic prosla u glavni zreb i trenutno u prvom kolu gubi 1-0 u setovima (6-4) od Grete ARN (HUN)....

EDIT: Izgubila je 6-4 6-2

Pa ja sam to odavno pricao da sam selektor da bi zvao Jelenu Dokic da igra. Devojka zna da igra tenis samo joj treba da udje u formu i imamo sve sto nam treba. Posebno je vazno jer je ona jedina nasa teniserka koja je bila u top 10 i u singlu i u dublu. Sa JJ koja moze da igra dubl i Jelenom Dokic imamo sasvim solidan dubl. To ce biti vrlo bitno kad dodjemo za 2 godine u priliku za osvajanje Fed kupa - a toliko joj i treba da se vrati u normalu...

berlin prenose na eurosportu! :) evo zreba: http://www.sonyericssonwtatour.com/...om/1/global/Pdfs/events/2008/berlin_draws.pdf

ana i jeca igraju sutra, a od zanimljivijih meceva danas- mozemo videti serenu vs skjavone, vaidisovu vs dulko, i dementievu vs k. bondarenko...

bice ovo bogata teniska nedelja :D

Evo rasporeda za SREDU! (nadam se da nisam zaeb'o vremenske zone :))

Steffi Graf Stadium (from 12.00hrs)
1. Peng vs. Jankovic
2. Amanmuradova vs. Ivanovic
3. Henin vs. Chan
4. Kuznetsova vs. Castaño

Court 1 (from 11.00hrs)
1. Azarenka vs. Chakvetadze
2. Lisicki vs. Bammer
3. Petrova vs. Kirilenko
4. Yan vs. Szavay

Court 2 (from 11.00hrs)
1. Kleybanova vs. Dushevina
2. Dulko vs. Wozniacki
3. Radwanska vs. Bachmann
4. Lisicki/Woehr vs. Medina Garrigues/Ruano Pascual

Court 3 (from 11.00hrs)
1. Kanepi vs. Safina
2. Medina Garrigues vs. A.Bondarenko
3. Krajicek/Müller vs. Dushevina/Likhovtseva
4. Ji/S.Sun vs. Garbin/Voracova
5. Llagostera Vives/Martínez Sánchez vs. Kirilenko/Radwanska

Court 4 (NB 13.00hrs)
1. Azarenka/Peer vs. Jans/Rosolska (after suitable rest)
2. Dulko/Jozami vs. Craybas/Grandin

Poslednja izmena:
bravo za jecu... vec sam se pomirio da ce biti maratona u najboljem slucaju (posto je peng grala sasvim solidno), kad me jj iznenadi sa pobedom u 2 seta i to za manje od 1h 20min...

a lepo je videti anu na tribinama jecinog terena, cak i kada znas da je verovatno samo cekala svoj red (ako nije i proucavala protivnicu koju dobro poznaje, a i pobedjuje)... :D

------

... covece, pa nije fora da ana igra protiv muskarca... mislim, za pol enan i morezmo sam se pitao... a sada za ovog amanmuradova (ili kako su ga vec nazvali) nemam ni najmanju dilemu! lik se ne trudi ni glas da upiskavi kako bi nas ubedio!

....i ipak pobedjuje. bas kao i jeca i nole- slab start i mnogo laksi 2. set i zavrsnica! jupiii! :D

Poslednja izmena:
Raspored za Cetvrtak

Steffi Graf Stadium (from 12.00hrs)
1. Henin vs. Safina
2. A.Radwanska vs. S.Williams
3. Kirilenko vs. Jankovic
4. Bammer vs. Ivanovic

Court 1 (from 11.00hrs)
1. Dementieva vs. Dushevina
2. Kuznetsova vs. A.Bondarenko
3. Bartoli vs. Szavay
4. Black/Huber vs. Dushevina/Likhovtseva

Iskreno nisam je dugo ni gledala, samo čitam rezultate i vidim da redovno gubi.
Ali očekivala sam da će proći Safinu, ona je isto u očajnoj formi i redovno ispada u prvom-drugom kolu svih turnira.

Safina je sasvim prosecna teniserka ali ju je veoma lagano pobedila.. nemam predstavu sta je ovoj ali mi naravno uopste nije krivo

ako Serena nastavi ovako da ljusti,vratice se tamo gde je davno bila

Back