👩‍🔬👷‍♀️koliko često ste otvorili bolovanje bez da ste bolesni ?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
43.502
Dakle pitanje je u naslovu

Sad me dodatno zanima iz kojih razloga ste otvorili bolovanje ?

Da li se osjecate manje vrednim članom u radnoj zajednici ?

IMG_8730.jpeg

Imaš 30 -35 dana godišnjeg odmora , kud ćeš se više odmarati ?
Pitanje je, zasto uopste radis u toj firmi, na tom radnom mestu ili zasto uopste radis ako si prisiljen da uzimas lazna bolovanja..
Zar nije manje stresno da nadjes posao gde ces biti zadovoljan samom firmom ili radnim mestom odnosno zasto ne otvoris svoj biznis pa radis za sebe, onoliko koliko trebas i koliko moras? Ili u krajnjem slucaju smanjis sve svoje prohteve i sve svoje nuzde na minimalu pa uopste ne radis i odes na socijalu, te okopavas negde na brdovitom Balkanu 15-tak ari zemlje oko kucice u zelenilu...

Edit.
Ja sam godinama imao 10 radnih dana godisnjeg i samo 5 dana bolovanja (za vise si morao na long term disability odnosno da ti lekar odobri ali ti onda plata ljuljne na 65% pa zivi sa tim). Postepeno sam menjao poslove, napredovao, te sam dosao do 20 placenih radnih dana ( u Srbiji sam imao 33-35 dana) a onda sam postao sam svoj gazda i idem kad hocu i koliko hocu na odmor, na bolovanje nikad, ali ako je bitan posao u pitanju odlazem i vec uplacene avio karte i odmore.

Има ли неко из Србије да напише нешто на задату тему, или ћете само ви, Њемци, да причате о свим бенефитима борбе за радничка права?

Највећи познавалац радничких права на форуму је колега @Stojkov Menidjer .

Али...јбг..родио се у погрешно време.

Њему би идеална била шљака у ООУР Дрвни комбинат "14. октобар" Раковица, негде...седамдесетих и осамдесетих година прошлога столећа.

Има ли неко из Србије да напише нешто на задату тему, или ћете само ви, Њемци, да причате о свим бенефитима борбе за радничка права?

Највећи познавалац радничких права на форуму је колега @Stojkov Menidjer .

Али...јбг..родио се у погрешно време.

Њему би идеална била шљака у ООУР Дрвни комбинат "14. октобар" Раковица, негде...седамдесетих и осамдесетих година прошлога столећа.
Ti bi tamo.plakao i tražio telefon da zoveš mamu da te vozi kući i gledaš teletabise

gde to ima?? ja imam 22 dana
I to 10 moze se iskoristi odmah, a ostalo kao jednom mesecno slobodan dan
Ma društvenjaci imaju toliko.

Inače u Njemačkoj radnik ima više slobodnih dana.
Često se Srbi pozivaju na Njemačku
Ali samo ono što im odgovara

Elem, niko mi od domaćih post-petolustopadskih nadri privatnika nije odgovorio na pitanje:
"A kako se to Švabi isplati da mu radnik od 3.500-4.000€ ide na godišnji odmor a SrBskom Faraonu od Gazde nebisplati radnik od 400-500€?"

@Alter_Ego_
Nisam rekao da jedeš nego da ne jedeš

Šta me prozivaš?
Bolje se zapitaj odakle bolesne ideje domaćih nadri-privatnika za "probno", "nema prijave 24 meseca" i sl?
Žensko ne sme na porodiljsko - otkaz momentalno.
Kad je ovako u Beogradu kako li je u Pičkovcima dole?
Tamo ne znaju ni za ljudska prava kamoli radnička.

@Alter_Ego_
Nisam rekao da jedeš nego da ne jedeš

Šta me prozivaš?
Bolje se zapitaj odakle bolesne ideje domaćih nadri-privatnika za "probno", "nema prijave 24 meseca" i sl?
Žensko ne sme na porodiljsko - otkaz momentalno.
Kad je ovako u Beogradu kako li je u Pičkovcima dole?
Tamo ne znaju ni za ljudska prava kamoli radnička.
Ljut sam.

Ne razgovaram s tobom.

Nisam nikada bila na bolovanju, osim kada sam par puta imala gripu, ali nisam išla ljekaru, nego sam jedan dan ostala kod kuće uz saglasnost direktora.
Inače, najviše bolovanja ima u sezoni sjetve i to se zna, ali se prešućuje redovno. Ostalo od Titinog doba.
Sad mi se podsmevaju u firmu zasto Sam uzo bolovanje. Dijagnoza jeste zvanicna ima neku brojku Ali narodski receno privremeno Sam obnevideo.
No na nalaz pise I uzrok tomu a kaze bio na pena zurku pa mu pena usla u oci.
U firmu I dalje ne prestaju me sprdati

Back