Летео неколико пута... Ево искуства...
При резервацији на интернету, тачно пише шта чини цену карте, тј таксе, сама карта и сл. затим док прелазите странице, нуде вам свакакве опције, али за пут до Рима, све сам избегавао... Значи "штиклирате само оно што вам заиста треба". Пртљаг је јасно дефинисан на свим аеродромима 55*40*35. Ако је тако, онда то правило треба поштовати и не тумачити га креативно... Крајња цена се увек опише и понуде опције плаћања. Значи пре клика на "ентер" јасно знамо колико плаћамо, на који начин и који су трошкови... нема ту никакве мистерије, само је потребно полако и пажљиво прочитати први пут и пратити упутства. Чекирање је бесплатно, ако се врши у предвиђеном року и путем интернета. Све остало се плаћа и то је јасно наведено. Цена килограма пртљага је јасно наведена, као и начин плаћања исте. Цена је ниска: ако се раније купи карта, ако прихватимо мањак комфора и њихова правила и наравно њихово одрицање од одговорности од н.пр. кашњење или отказивање лета... Сва та правила су врло јасно написана и то је принцип пословања који пружају "лаукост компаније". Они су и направљени за мање захтевне или незахтевне кориснике. Ја их користим и користићу, кад идем на одмор или на нешто необавезно. Редовне компаније користим и вишу цену карте плаћам кад ми је битно да све буде у реду и онако како сам планирао.
Услуга у авиону се плаћа, али свако може нешто да попије на аеродрому (вода је бесплатна) а лет "лаукостерима" траје сат,два... Толико траје и превоз у градском саобраћају у Бг кад се прелази мост, или кад користимо јавни превоз за раздаљине дуже од 40 км. Тада нико не тражи комфор, пиће, јело и сл, а свакодневно се малтретирамо 2 пута дневно...