Wireless - Opsta diskusija.

Kako da trazim od telefoma ruter sa wireless opcijom, imam ovaj ruter jos od pre godinu dana ali koliko znam nema antenu za wireless :lol: Elem, jel to mogu da zatrazim ili moram da kupim :think:

nece ti dati..ja sam imao isti problem...morao sam da napravim da modem nije ispravan i da u saradnji sa operaterom "pokusham" da popravim isti - kao ne radi net ne znam shta je i na kraju,nakom 20ak minuta objashnjavanja,predala je zahtev teh.podrshci.Oni su me pozvali...josh neshto smo kao probali i naravno nije uspelo ...ishod je bio "dodjite po novi modem " , uzeo sam hg 520 c i super mi je....
Mada, bile su grmljavine,mozesh da se vadish i na to da ti ne radi modem posle grmljavine - tipa sve sijalice gore ne gase se....pushti mashtu na volju...veruj mi radi!!!
Pozdrav!!!

Pozdrav, prodajem opremu za wirrles hot spot (znaci 1 komp koji salje signal, 1 antena koja preuzima signal i ukljucuje se u komp i jedna kartica za kompijuter sa svim kablovima i antenicama...) Nadam se da sam vam dovoljno objasni sta sve... ako ne pitajte...

Zdravo! Imam problem sa Wiralessom, uzeo sam skoro AP i konektujem se preko njega ali me izbaci cesto nekada budem na mrezi pola sata nekada sat ali me izbaci pa se ne mogu konektovati neko vrijeme, a spojim sa kablom direktno i moze, mislio sam da je do AP-a pa sam ga promjenio juce medjutim opet se isto desava..pomagajte..

sto se tice opreme od provajdera oprema je dobra imam kablovski internet i dobar je, medjutim imam laptop pa sa uzeo AP da mogu koristiti wireless e tu se javlja problem malo malo pa me disconektuje promjenio sa AP ali opet isto vidio sam po forumima imaju ljudi slicnih problema ali niko nezna sta

Želim da promenim internet.
Trenutno imam EUnet ADSL paket Surf 1.Hteo bih da uzmem neki WDSL paket preko Hal Systema.Ugradnja 30 e.
Pricao sam sa tetkom i ona mi je rekla jedan problem u vezi ovog interneta.
Kako ona kaže kad je neko nevreme gubi se signal i internet nestaje.Molim vas recite mi da li je ovo tacno.

sto se tice opreme od provajdera oprema je dobra imam kablovski internet i dobar je, medjutim imam laptop pa sa uzeo AP da mogu koristiti wireless e tu se javlja problem malo malo pa me disconektuje promjenio sa AP ali opet isto vidio sam po forumima imaju ljudi slicnih problema ali niko nezna sta

Pa nisi tako zvucao u gornjem postu,ocigledno da ti je problem negde u drajverima za wifi na lapu.U svakom slucaju,probaj da nadjes u ruteru opciju preamble mode i da stavis na long, isto to uradi i na properties-u wifi kartice u lapu,pa javi dal je stabilnije da trazimo dalje zeca u grmu :)

Želim da promenim internet.
Trenutno imam EUnet ADSL paket Surf 1.Hteo bih da uzmem neki WDSL paket preko Hal Systema.Ugradnja 30 e.
Pricao sam sa tetkom i ona mi je rekla jedan problem u vezi ovog interneta.
Kako ona kaže kad je neko nevreme gubi se signal i internet nestaje.Molim vas recite mi da li je ovo tacno.

Totalno netacno ako se oprema postavi kako treba i izoluje kako treba.Pitaj ti lepo njih dal se to moze uzeti na probu,sad je vreme oluja pa taman mozes da isprobas koliko je to istinito. Naravno previse fushera ima u postavljanju wifi opreme,pa moze i od toga dosta zavisiti...

Takvih problema s vremena na vreme mora biti (oprema stoji na otvorenom,nikad ne znas intenzitet oluje,ne obilazi se bas svaki dan...) al kad je to konstantni problem,onda je vec bas los provajder.

Totalno netacno ako se oprema postavi kako treba i izoluje kako treba.Pitaj ti lepo njih dal se to moze uzeti na probu,sad je vreme oluja pa taman mozes da isprobas koliko je to istinito. Naravno previse fushera ima u postavljanju wifi opreme,pa moze i od toga dosta zavisiti...

Takvih problema s vremena na vreme mora biti (oprema stoji na otvorenom,nikad ne znas intenzitet oluje,ne obilazi se bas svaki dan...) al kad je to konstantni problem,onda je vec bas los provajder.

Hvala.Samo mi idalje nije jasno dali lose vreme ometa ignal u toj meri da potpuno nestane internet?

Hvala.Samo mi idalje nije jasno dali lose vreme ometa ignal u toj meri da potpuno nestane internet?

Ne ometa,shvati to ovako,ako si po lepom vremenu okacen sa maximalnih 54 Mbita, u slucaju bas jako jako loseg nevremena,normalno je da ti brzina padne na minimum 36 Mbita.Toliko o tome.Nemoguce je da se signal izgubi.Kad se ne gubi na 38 km koliko nam je najduzi link,vala nece ni na km il 2.

Ne ometa,shvati to ovako,ako si po lepom vremenu okacen sa maximalnih 54 Mbita, u slucaju bas jako jako loseg nevremena,normalno je da ti brzina padne na minimum 36 Mbita.Toliko o tome.Nemoguce je da se signal izgubi.Kad se ne gubi na 38 km koliko nam je najduzi link,vala nece ni na km il 2.

Pa ja planiram da uzmem home flat paket čija je brzina 768 mbp/s.Pošto vidim da se razumeš u WDSL šta misliš da li bi to bilo dovoljno običnom potrošaču?

Ja imam wireless...uveo sam u martu ove godine....
Placam 1000 dinara mesecno ...brzina 1024 :) ......mozda se desi jednom u mesec dana da signal nestane,ali to ne traje vise od pola sata! Sasvim sam zadovoljan brzinom....brzina download-a mi se krece od 100 do 160kb/s ....zadovoljavajuce :D .....

Hvala na informaciji.

E imam jedno pitanje.Koliko vreme utice na brzinu?Na primer ako je velika magla koliko se menja brzina?

Pazi....meni je lik iz servisa objasnjavao ...Vreme UOPSTE ne utice na brzinu!...
Ja sam za opremu puko 100e.... Akses point 60e i antena 40e...
Sto se tice brzine interneta tokom dana....kod mene varira...Na primer ujutru mogu da skidam brzinom preko 160kb/s a u podne i predvece oko 120kb/s ..
Tako je kod mene...a ne mora da znaci da ce tako biti kod tebe. Sve zavisi gde zivis,da li vidis antenu operatera od kuce ili zgrade...Moja antena je direktno uperena u tu glavnu antenu koja je udajena mozda 1.5km ....i signal je odlican!

General [email:
Dus@n;14582959]Pazi....meni[/email] je lik iz servisa objasnjavao ...Vreme UOPSTE ne utice na brzinu!...
Ja sam za opremu puko 100e.... Akses point 60e i antena 40e...
Sto se tice brzine interneta tokom dana....kod mene varira...Na primer ujutru mogu da skidam brzinom preko 160kb/s a u podne i predvece oko 120kb/s ..
Tako je kod mene...a ne mora da znaci da ce tako biti kod tebe. Sve zavisi gde zivis,da li vidis antenu operatera od kuce ili zgrade...Moja antena je direktno uperena u tu glavnu antenu koja je udajena mozda 1.5km ....i signal je odlican!

100 E ZA OPREMU???Ja planiram da uzmem opremu za 30 e.Ne znam koliko je ta oprema kvalitetna i to me brine.Ne bi želeo da se zeznem,ali verovatno je ta oprema kvalitetna.Evo opreme koju planiram:

WDSL 5GHz oprema na korištenje
setup 3000.00din
-
-
dobija se:
Odgovarajući uređaj na 5Ghz
20 metara mrežnog kabla

100 E ZA OPREMU???Ja planiram da uzmem opremu za 30 e.Ne znam koliko je ta oprema kvalitetna i to me brine.Ne bi želeo da se zeznem,ali verovatno je ta oprema kvalitetna.Evo opreme koju planiram:

setup 3000.00din
-
-
dobija se:
20 metara mrežnog kabla

Ti ocigledno ides na drugaciji sistem...Dobijes opremu na koriscenje..u slucaju da raskines ugovor,moraces da im vratis to sto si uzeo ;) ...
Ti se vezujes ugovorom za njih,da ces u nekom periodu na primer godinu dana,da koristis njihov internet,sa njihovom opremom...
ja nisam vezan ugovorom...a oprema ostaje u mom vlasnistvu ..

Poslednja izmena:
Ti ocigledno ides na drugaciji sistem...Dobijes opremu na koriscenje..u slucaju da raskines ugovor,moraces da im vratis to sto si uzeo ;) ...
Ti se vezujes ugovorom za njih,da ces u nekom periodu na primer godinu dana,da koristis njihov internet,sa njihovom opremom...
ja nisam vezan ugovorom...a oprema ostaje u mom vlasnistvu ..

Pa ovako je jeftinije i ja mislim ako budem ikadmenjao net bice mi bolje.

Ja imam TP LINK KARTICU TL-WN 551G i reinkjet od 24 db signal i protok extra delim sa prijateljem koji je 3 km od mene jes kostalo oko 50 e ali utvrdio sam da je ova kobinacija jaca od nano station 2 nemojte se zavaravati i da kupujete nano 2 onaj bez antene sto kao ima antenu jer je slab.
PROVERENO SA ISTE LOKACIJE.
Sta sve nismo probali i nista jednostavno -SLABIJI

Poslednja izmena:
Dali treba kakav noviji firmware za ovaj bezicni Router-Netgear WNR834Bv2, jer sa ovim Cedeom -drirutiner sto imam od njega, nesto slabo ide ...cesto se iskljucuje i uvijek trazi neku popravku konekta...ne znam koji mu je djavo... da napomenem jos da u stanu imam dva laptopa i jedan stationer- veliki kompjuter, i svi normalno trebalo bi da rade .Kad ima signal onda je stvarno jak, ali ako ga ostavim tri minuta da miruje onda ga nikako pokrenut, moram stalno sa kablom prvo pa onda nekako da ga nadje i krene...
Znali ko sta da radim ili opet moram kupovati novi Router...
Unapred zahvalan za svaki savet i pomoc.
Pozdrav od Vasojevica

setup 3000.00din
-
-
dobija se:
20 metara mrežnog kabla

Ti ides na 5 GHz opremu,taj deo spektra je mnogo cistiji od 2,4 i postize samim tim jos vece brzine, a i svi linkovi medjugradski itd su na 5 GHz,pa ti vidi ;)

Back