Wireless - Opsta diskusija.

Људи .. јел могу некако да подесим да овај "access point" баца сигнал по стану??? И ако могу, како то да изведем??? Јел је компликовано?
За неки дан ми стиже лап-топ па рекох да видим дал могу преко ове моје варијанте да хватам "wi fi" сигнал...

Planet_4033_Image_One.jpg

dobro vece svima! Imam jedan problem,koji ne znam da resim jer se ne razumem puno...
Koristim na desktop racunaru internet preko kabla,tj poste,LAN net...ali u compu imam wlan karticu koju sam pre koristio,i sad mi stoji tako neaktivna,ali je instalirana sve ok.Sad hocu da koristim ovaj net od poste preko te wlan kartice na telefonu , i cackao sam nesto ,uspeo sam da sherujem net preko wlan kartice,ali postoji sitan problem.Telefon mi se konektuje ok,na compu pise da je konektovano,i da salje odredjene kilobajte non stop,ali stoji da je RECEIVED 0 i tako non stop,a SENT kb rastu...a telefon iako je konektovan nece na net...Sta sam pogresio??
P.S ima win XP ..ako je nekome lakse da ostavim mail pa da se cujemo tamo.... UNAPRED HVALA

e ovako imam novi mob SonyEricsson XPERIA-u i na njemu imam WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot ..i privezem ja mob sa USB-om na moj kom a ovamo ukljucim kevin lap-top i ukljucim ovaj Wi-Fi hotspot i konektujem se preko laptopa i ocu da udjem na internet preko browser-a al a ono ne moze, i naravno dole mi stoji "connected to ST15i (tako mi se zove internet preko xperia-e)" ali i "No Internet access"

E ovako,
Trenutno imam wireless internet koji radi na 2.4GHz i oprema (antena, kabal i wireless kartica) je moja. Posto nisam zadovoljan sa njim zelim se prebaciti kod drugog provajdera koji radi na 5GHz.
E sad, zanima me sta jos moram nabavljati od opreme, a moze li sta ostati od ove stare, tj. da li moram nabavljati novu antenu, wireless karticu...

Wireless veza mi samo na fejsbuku baguje sa konstatacijom:
Mikrotik HttpProxy
Error: 400 Bad Request
Ne znam kako da rešim problem. Provajder tvrdi da se na radi o njegovoj grešci. Inače imam Prijem signala 100% i svi sajtovi funkcionišu normalno osim fejsa. Nije mi od pomoći ni brisanje istorije pregledanja.
Inače od browsera koristim Google chrome i Internet explorer 9 i isto se dogadja na oba pretraživača. Samo još da napomenem da nisam jedini korisnik Wirelessa kod ovog provajdera sa ovim problemom u radu fejsbuka. Brzina pristupa internetu mi je maksimalna 680 kbps.

E ovako,
Trenutno imam wireless internet koji radi na 2.4GHz i oprema (antena, kabal i wireless kartica) je moja. Posto nisam zadovoljan sa njim zelim se prebaciti kod drugog provajdera koji radi na 5GHz.
E sad, zanima me sta jos moram nabavljati od opreme, a moze li sta ostati od ove stare, tj. da li moram nabavljati novu antenu, wireless karticu...

Zasto bi nabavljao bilo sta,kad kod novog provajdera imas sve djabaka? Vec prelazis na 5GHz,prema tome, na pravi sebi nepotrebne troskove ;)

Wireless veza mi samo na fejsbuku baguje sa konstatacijom:
Mikrotik HttpProxy
Error: 400 Bad Request
Ne znam kako da rešim problem. Provajder tvrdi da se na radi o njegovoj grešci. Inače imam Prijem signala 100% i svi sajtovi funkcionišu normalno osim fejsa. Nije mi od pomoći ni brisanje istorije pregledanja.
Inače od browsera koristim Google chrome i Internet explorer 9 i isto se dogadja na oba pretraživača. Samo još da napomenem da nisam jedini korisnik Wirelessa kod ovog provajdera sa ovim problemom u radu fejsbuka. Brzina pristupa internetu mi je maksimalna 680 kbps.

Hahaha... :)
Ebo te fejs, u pun dzak p...ka ti uhvatio za onu stvar :hahaha:
Fejs je jedan veliki HAK!!!
Znaci, nema veze sa tvojom internet konekcijom,vec sto tvoj OS dobro te brani od gamadi :per::hahaha:

Nerazumem,na kakvu mrezu mislis? ;)

Veruj odbramenim programima koje imas u kompu,sto se tice izlaska na net i blokiranja pojedinih stranica, u nekim slucajevima. Meni Opera browser pomaze u tome, a takodje i ovaj IE novi. :)

Mislim na društvene mreže tipa fejsbuka, tvitera pa čak i foruma uopšte. A što se tiče problema koji se meni pojavljuje, delimično si u pravu, iz nekog razloga moj komp odnosno OS i brovseri blokiraju loše otvorene stranice samo na fejsbuku i ni na jednom drugom sajtu, ali moj sused je promenio zbog identičnih problema promenio provajdera Wirelessa i nema tih problema sa fejsom. Što mi govori u prlog mojim sumnjama da je greška do provajdera i njegove opreme.

Mislim na društvene mreže tipa fejsbuka, tvitera pa čak i foruma uopšte. A što se tiče problema koji se meni pojavljuje, delimično si u pravu, iz nekog razloga moj komp odnosno OS i brovseri blokiraju loše otvorene stranice samo na fejsbuku i ni na jednom drugom sajtu, ali moj sused je promenio zbog identičnih problema promenio provajdera Wirelessa i nema tih problema sa fejsom. Što mi govori u prlog mojim sumnjama da je greška do provajdera i njegove opreme.

Nije greska, kod provajdera,barem mislim, obicno i oni pruzaju zastitu od raznih napasti.
Fireval je jedan od prvih koji staju na put nekim stranama koje nisu dobrodosle,a zatim browser pa onda ostalo...

Pa sad, istina je da na svim drustvenim mrezama postoji takva opasnost,manje vise,kako kod koga,u zavisnosti od posetilaca i njihovih namera ;)
Obicno Mozila je ta koja dozvoljava otvaranje svega i svacega,jer nema nikakve zastite,probaj sa njom :)

Ja licno izbegavam zalazak na takve sajtove,ponekad zvirnem na fejs,na kratko, ali cim primetim bilo na fejsu ili neki drugi forum da nije sve kako bi trebalo,odmah se iskljucujem.
Za normalnu i bezbednu komunikaciju sa odredjenim osobama koristim jedino MSN.

Poslednja izmena:
Da li neko zna da mi kaze zasto nece da se poveze personalni racunar sa wireless karticom na moj ruter?a moze sa svakog drugog kompa,moba da se normalno povezem na taj isti ruter.takodje na mom racunaru vidim sve mreze i kao konektuje se ali napise limited acces,drugim recima ne poveze se ili ide dole na slicici kompjutercica u donjem desnom uglu desktopa kuglica gore dole i kao pokusava da se poveze i nista ...sve sam probao od restartovanja modema,rutera do zamene wireless kartice al problem je isti.zna li neko sta je?

Back