jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 34.724
Avira je bila najbolji AV za XPDa, pre 4 godine sam jedva našao i antivirusni za XP. Mislim da je to bila Avira?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Avira je bila najbolji AV za XPDa, pre 4 godine sam jedva našao i antivirusni za XP. Mislim da je to bila Avira?
Napreduješ? Ja sam još na 'poludebeloj' NOKIJI!![]()
?? Koji pretraživač još radi na XP? Sa starijim verzijama hrpu stranica nećeš baš otvoriti?Pa ako je ispravan... što da ne? Naročito za one kojima je dovoljno da surfuju po netu, otkucaju neki mejl ili nešto malo teksta u Wordu, slušaju muziku i odgledaju neki film. Nisu baš svi hardkor gejmeri, arhitekte, 3D animatori...
Sve verzije ispod 50 i Mozille i Chrome-a rade na XP.?? Koji pretraživač još radi na XP? Sa starijim verzijama hrpu stranica nećeš baš otvoriti?
Odlično, genijalan potez! Samo čekam da to usvoje i proizvođači automobila, ubirači raznih harača za kupovinu i korištenje automobila te policija! Pa majku mu, valjda je opasnije za korisnike vozila i druge učesnike u prometu ako koristiš zastarelu verziju automobila! Čim daš kontakt, ako je vozilo starije od recimo 7 godina, ide poruka umiljatog glasa koji te upozorava na opasnosti pri uključenju u promet sa tom starom krntijom! Rad, Red i Disciplina, Uber Alles!Windows 7 će korisnike obaveštavati preko čitavog ekrana o prestanku podrške
Životni vek Windows 7 verzije operativnog sistema (uz produženu podršku za sigurnost) se završava 14. januara 2020. godine. Nakon ovog datuma, najveći broj (izuzev manjeg broja korisnika Professional verzije) Windows 7 korisnika će prestati da dobija sigurnosna ažuriranja za operativni sistem. Ažuriranja će postati ekskluzivna samo za one koji kupe "Extended Security Update" (ESU) paket.
Ova promena znači da će korisnici moratiu da se prebace na Windows 10, kako bi zadržali sigurnosnu podršku za svoje sisteme, a Microsoft želi da osigura da Windows 7 korisnici ažuriraju svoje sisteme. Kompanija planira da ažurira Windows 7 obaveštenjima preko čitavog ekrana, koja će od korisnika tražiti da izvrše nadogradnju na Windows 10.
Microsoftova Windows 7 obaveštenja će korisnike upozoravati na rizik od nastavka upotrebe Windows 7 Service Pack 1 verzije nakon prestanka podrške 14. januara 2020. godine. Praktično, Microsoft planira da uplaši korisnike kako bi oni izvršili nadogradnju na Windows 10.
Ova obaveštenja će se pojavljivati kod onih koji imaju Windows 7 Starter Edition, Home Basic, Home Premium, Professional (bez ESU) i Ultimate verzije operativnog sistema.
https://www.benchmark.rs/vesti/wind...reko_citavog_ekrana_o_prestanku_podrske-82365
Windows 8.1 and Windows Server 2012 also got updates today, although support for those doesn't end until 2023. The monthly rollup is KB4534297, and you can manually download it here. As always, there's also a security-only update, KB4534309, which you can download here. They both have the same changelog. Here's the list of fixes and improvements:
- Security updates to the Microsoft Scripting Engine, Windows Input and Composition, Windows Storage and Filesystems, and Windows Server.
The update for Windows 8.1 and Server 2012 also has one known issue:
- Addresses an issue to support new SameSite cookie policies by default for release 80 of Google Chrome.
- Security updates to Windows Input and Composition, Windows Media, Windows Storage and Filesystems, and Windows Server.
Symptom | Workaround |
---|---|
Certain operations, such as rename, that you perform on files or folders that are on a Cluster Shared Volume (CSV) may fail with the error, “STATUS_BAD_IMPERSONATION_LEVEL (0xC00000A5)”. This occurs when you perform the operation on a CSV owner node from a process that doesn’t have administrator privilege. | Do one of the following:
|
Nisam. To nisam ni pratio, već sam 4 godine na Linuxu! Ovo sada galamim jer me komšije gnjave sa Win10 nadogradnjama!@fosilvaso
Jel si potpisao ?
There’s a petition to turn Windows 7 into an open-source OS
João Silva 1 day ago Featured Tech News
A year ago, Microsoft announced that Windows 7 would not be receiving any more support, starting from the 14th of January 2020. Based on the official termination of the support to the OS, FSF (Free Software Foundation) has created a petition calling for Microsoft to make Windows 7 open-source.
The petition asks for 7777 signatures so that Microsoft ‘upcycles’ Windows 7, turning it free for everyone to use, study and improve. The petition already surpassed its objective, with 10574 signatures at the time of writing.
As written in the petition’s official webpage, by turning Windows 7 into an open-source application, Microsoft would “undo past wrongs”, such as “poisoning education, invading privacy, and threatening user security”.
Based on Microsoft’s history of releasing some Windows core utilities as free software, the FSF hopes the company follows its past examples, and releases Windows 7 as well. It also pointed out that the company has nothing to lose if it releases the operating system, given that it has “reached its end”.
As per FSF’s petition, here are the demands directed to the executives at Microsoft:
Although support for Windows 7 is no longer provided for free, it’s still available for ESU (Extended Security Updates) program customers.
- We demand that Windows 7 be released as free software. Its life doesn’t have to end. Give it to the community to study, modify, and share.
- We urge you to respect the freedom and privacy of your users – not simply strongarm them into the newest Windows version.
- We want more proof that you really respect users and user freedom, and aren’t just using those concepts as marketing when convenient.
Discuss on our Facebook page HERE.
https://www.kitguru.net/tech-news/f...ion-to-turn-windows-7-into-an-open-source-os/
![]() | Nikola Jevremović |
![]() | 30. januar 2020. |
Svaka firma će individualno zaključiti do kojeg procenta Win7 korisnika im se ISPLATI pružanje podrške! Nisu blesavi da odmah odustanu od dela kolača!Antivirus programi na Windowsu 7
Stabilan imunitet
![]()
Nikola Jevremović
![]()
30. januar 2020.
Za neminovni prelazak na Desetku ima nekoliko razloga (kompatibilnost sa budućim softverom svakako prednjači), ali podrška antivirusa nije jedan od njih, makar ne u dogledno vreme. Nakon što su pojedine kompanije (Mozilla i dalje bez zvaničnog saopštenja) iza surferskih programa najavile da su korisnici Sedmice mirni još minimum 18 meseci, red je da se osvrnemo i na one koje „valjaju” antiviruse. Od zvučnijih, osim Avire (do 1.11.2022.) i Sophosa (na ličnim mašinama do decembra 2020. a u cloudu do juna 2021.), nijedna nije objavila datum okončanja podrške. Potez ne iznenađuje, jer ni prilikom prethodnih seoba korisnici starijih sistema nisu bili uskraćeni. Takođe, ovo je dobra poslovna šansa. Odsustvo zvaničnog Microsoftovog bezbednosnog updatea stimulisaće prodaju premium paketa.
Dok ne stigne zvanična objava o nastavku podrške – TotalAV, F-Secure, u pogonu su još minimum godinu dana. McAfee se povlači nešto kasnije (decembar 2021.). Bez konačnog datuma a sigurno do 2022. godine – AhnLab, AVG/Avast, Bitdefender, BullGuar, Carbon Black, ESET NOD32, FireEye, G Data, Ikarus, Kaspersky, K7 Computing, Microworld, PC Matic, Quickheal, Seqrite, Symantec/Norton LifeLock, ThreatTrack/Vipre i Trend Micro.
Kad smo već kod antivirusa, jedna vest iz Avasta. Kompanija je stavila katanac na svoju podružnicu Jumpshot, koja je prodavala beleške o korisničkim aktivnostima na internetu (naravno Googleu, ali i drugima). Kako navodi CEO Avasta Ondrej Vlcek, „ćera” je to činila bez odobrenja i znanja nadležnih, a dodao je i da informacije poput ličnih podataka i email adresa nisu bile deo ove nečasne transakcije. Hu... dobro je.
https://www.sk.rs/clanak/1114/antivirus-programi-na-windowsu-7-stabilan-imunitet
Stvarno LOL! Ja sam svojevremeno montirao RESET dugme i na dobri stari C-64! Najpametnija stvar na IT- mašinama!
Danas stancaju kućišta koja nemaju reset dugme.Stvarno LOL! Ja sam svojevremeno montirao RESET dugme i na dobri stari C-64! Najpametnija stvar na IT- mašinama!![]()
Dok ne smisle i napajanje preko mrežnog LAN kabela ili WiFi-a!Danas stancaju kućišta koja nemaju reset dugme.
Ali pomaže par sekundi na power dugmetu
Ako i to zakaže onda na napajanju prekidač![]()
Stvarno LOL! Ja sam svojevremeno montirao RESET dugme i na dobri stari C-64! Najpametnija stvar na IT- mašinama!![]()
Ma to su brutalne metode! Ne razlikuješ COLD i HOT restart finese?i ja sam ga napravio na spektrumu
u narodu se zove "prekidac"
![]()