Windows 7

Meni treba malo upustvo.
Koristim Win 7 Ultimate i zanima me kako da smanjim iskoriscenost rama. Treba mi zbog jacih igrica, one gutaju ram a guta ram i win 7.
Ja iskljucim sva ona podesavanja, aero i slicno. I krenem da igram ali ram mi je zauzet oko 82-85 procenata.
Jel mu to nista ne skodi kad je toliko zauzet ram i da li moze da se smanji iskoriscenost rama kad ne radi nijedan proces? Ja probao i uvek mi ispadne kad nije pokrenut nijedan program da mi je zazueto oko 550 mb.

Ja koristim TuneUp Utilities koji ima Turbo mode bas za takve situacije. Pomocu njega mozes da privremeno iskljucis sve nepotrebne funkcije u sistemu. Taj progrma se kupuje, al sigurno na netu mozes da nadjes kljuc. ;)

TuneUp Utilities 2012 je zlata vredan program, ti Forest neces valjda da ti sedmica zauzme 250MB ,malo ga pretera....meni zuzima oko 600MB al to je 32bitna verzija i to tek kad ugasim sve osim aero i avasta
sedmica je konstruisana tako da ne drzi praznu memoriju,vec da je popuni stvarima koje cesce pokreces kako bi te preduhitrila,i ubrzala sam proces izvrsenja neke radnje
cak sam jednom uporedio igricu na xp-u koji je imao slobodno 1.8GB memorije i na sedmici koja je imala free oko 900MB,zacudjujuce igrica je bolje radila na sedmici i ako je imala manje "slobodnog rama",zato sto pri pokretanju igre ona oslobadja ram i dodeljuje njoj,a i fps je bio veci na sedmici,tako da ona tvrdnja da igre rade bolje na xp-u pada u vodu,to je sve bilo na 64bitnoj sedmici koja guta ram

tuneup ima opciju desable-ovanja programa,tako da ga pali tek kada pokreces nesto vezano za njega,npr. ugasis adobe reader al cim kliknes na pdf on ga pali,tako i za office paket i ostalo,jedino nisam mogao to da odradim za bluetooth nije se "budio"
na 2GB rama 32bitna sedmica leti,igrao sam i crysus2,mafiu2,glavnu ulogu ti tu igraju cpu i graficka

Pozdrav, jel moze neko da mi da savet koja je najbolja verzija W7 Ultimate 64bit jer vidim da ima mnogo razlitih verzija (ripova) po torentima pa me zanima koji se najbolje pokazao tj najcistiji (bez virustina i ostalih malware koji idu uz instalaciju) !? Hvala.

Ti sada očekuješ da ti neo da najbolji link za piratski Windows. Mislim da takav link nećeš dobiti.....Ako ti treba najbolji odeš u prodavnicu računara i kupiš ga za cca 200 eura.....Loše zi započeo....

Proklet da je, ovo je strasno, ne mogu kopirati slike (pisala sam o tome, sta god mi je ko savetovao, ucinila,nema sanse, neki "Zasticeni rezim" je non-stop "ukljucen", udavi, a na gmali nema sanse vise da odem (vec pet dana) "kaze": Internet Explorer ne može da prikaže Veb stranicu:eek:
Sto ne moze?
"Pitao" me je, sve sam mu "uredno" odgovorila, "davao mi savete" ja sve poslusala, ali nece pa nece, veceras poslah dvema damama ovde privatne poruke, obe zavrsile na pogresnim adresama (ziv me blam izjede, ali to moze da bude ovde u i sistemu, moguce) ili opet nesto *******:dash:

Ne trazim savet, trazicu majstora da ovo cudo skloni i vrati meni moj XP (ako se i to tako zvalo) nisam sigurna vise da znam i kako se zovem, sludeo me, sludeo, sludeo:dash::dash:

Sto sam se javljala?
Bezite od Windows-a 7, ako niste potkovani znanjem kao trkacki konji(ne bilo primenjeno) a ja nemam ni p od potkovice, a i da imam ovome bi bila malo jedna, to trazi i trazi a ne da i ne da, ne daaaaaa:dash:

Ne mogu sada, umrona sam, moze u cetvrtak (imam utisak da zelis da mi pomognes) inace je u pitanju XP2, tad imam slobodan dan, pa bih se pozabavila time?!
Moze?
:)

Ok bb ;) Da moze .kad se nadjemo ovde ? :ceka:

Skini sa neta Windows XP sp3 ili ako imash WinXP sp2 na CD-u jos bolje :)

Ja cu spremiti tutorijal i uputstvo :)

Vidim da si u problemu velikom ..pa cu ti pomoci :cmok:

Proklet da je, ovo je strasno, ne mogu kopirati slike (pisala sam o tome, sta god mi je ko savetovao, ucinila,nema sanse, neki "Zasticeni rezim" je non-stop "ukljucen", udavi, a na gmali nema sanse vise da odem (vec pet dana) "kaze": Internet Explorer ne može da prikaže Veb stranicu:eek:
Sto ne moze?
"Pitao" me je, sve sam mu "uredno" odgovorila, "davao mi savete" ja sve poslusala, ali nece pa nece, veceras poslah dvema damama ovde privatne poruke, obe zavrsile na pogresnim adresama (ziv me blam izjede, ali to moze da bude ovde u i sistemu, moguce) ili opet nesto *******:dash:

Ne trazim savet, trazicu majstora da ovo cudo skloni i vrati meni moj XP (ako se i to tako zvalo) nisam sigurna vise da znam i kako se zovem, sludeo me, sludeo, sludeo:dash::dash:

Sto sam se javljala?
Bezite od Windows-a 7, ako niste potkovani znanjem kao trkacki konji(ne bilo primenjeno) a ja nemam ni p od potkovice, a i da imam ovome bi bila malo jedna, to trazi i trazi a ne da i ne da, ne daaaaaa:dash:

Win 7 i nikada više Win XP.....Trebao bi te neko malo podučiti....Evo, Angel4U se javlja dobrovoljno....

Sto ne moze?

Sto sam se javljala?
Ne treba Tebi XP ponovo-nikome to ne treba posle 7ice-samo Ti treba neko da Te malo poduchi osnovne stvari i oko racunara/sistema uopste i oko 7ice...I nemoj sad da se javi neko pametan da kaze "7ica je samo sminka" jer NIJE!>Brdo je stvari s kojima se siroti XP ne moze izboriti, brljavi, zaglupljuje,itd.a i da se nesto od toga namesti da radi-2 3 zivota, brdo zivaca i znanja pa je malo...P.C.Isto su tako vikali ljudi kad je dosao XO omasovio se "jao moj dobri stari WIN 98"- a cim su se malo navikli-niko ga vise ni pominjao nije...>u ljudskoj prirodi bi trebalo da bude da ide napred a ne unazad

Ok bb ;) Da moze .kad se nadjemo ovde ? :ceka:

Skini sa neta Windows XP sp3 ili ako imash WinXP sp2 na CD-u jos bolje :)

Vidim da si u problemu velikom ..pa cu ti pomoci :cmok:

Uuuu, izvini, ali na slobodan dan sam bila najneslobodnija, imam tretnutno nekih obaveza, javicu ti se dan ranije i zamoliti da "navodis", mada, veruj, ovo bukvalno NE DA da se instalira XP, probala sam ja, ali uzdam se "navigaciju", inace imam CD dao mi kolega, XP2, tako pise i ima nekih petnastak brojeva (ne mogu da se setim sad) nadam se camo uspeti, ovako vise ne moze.
Hvala ti, izvini, i ocekuj da ocekujem tvoju pomoc, jer ne da sam u problemu nego sam bukvalno tehnicki s ovim programom-hendikepirana:cmok2:

Imam instalacioni Windows DVD koji "teži" 3.80 GB i slika koju dobijem prilikom instalacije je ova....

6bd96d97.png

Znam ali se nemogu sjetiti da bi nešto trebao promijeniti ili obrisati u toj instalaciji da bi dobio u ponudi i ostale dostupne instalacije a da na kraju to izgleda slično kao na sljedećoj slici...

610e6065ad.jpg

Ako neko zna gdje je ta caka neka napiše nešto pametno....Inače je ovo dvd sa integrisanim SP1 packom i svim zakrpama do 15-og decembra....

Poslednja izmena:
Možda dosta ljudi već zna za ovo ali ja sam tek saznao pre neki dan a to je:

Windows DreamScene - postavite video za pozadinu :D

Samo skinite sa ovog dole linka aktivator otpakujte ga pokrenite i kliknite enable možete čak kasnije da ga ponovo disable-ujete ako hoćete.Nako toga ćete moći postaviti bilo koji wmv ili mpg video za pozadinu tako što ćete kliknuti na njega desnim klikom i zatim kliknuti na set as desktop background ,naravno video fajlovi nebi trebali biti veći od 10-15 mb zbog zauzeća rama.

Aktivator:

Au bre ljudi sto ovoliko vremena za prebacivanje treba ovoj 7mici, mislim na prebacivanje fajla jedan u drugi, ili brisanje, ili instalacija... 1gb cekam pola sata da sa C prebaci u D, razbicu komp "leba" mi! Nervira me sto ne pokazuje ko u XP-u crticama koliko je zavrsio no onako kruzi.

1gb ram
512 Nvidia 6150SE
160gb HDD
AMD Sempron 2.00GHZ
Windows 7 Ultimate x86

Poslednja izmena:
@Wrong Turn
a gde ti je tu ona opcija da vidis detalje i kolika je brzina transfera u MB,kakva ti je to sedmica?

images

Pre svega nije isto ako prebacujes 1 film od 700MB ili 6500 sitnih fajlova te ili manje velicine,brze ce prebaciti film

=====================================

E sad,moj problem,power options mi gubi podesavanja posle svakog restarta,promeni gasenje monitora na 20min i stavi pass za biranje usera,tj ne udje automatski u win nego mi izbaci ikonicu ,kako ovo da resim,probao sam drugu opciju power saver,konfigurisao je ali je opet izgubila podesavanja :think:

@Wrong Turn
a gde ti je tu ona opcija da vidis detalje i kolika je brzina transfera u MB,kakva ti je to sedmica?

images

Pre svega nije isto ako prebacujes 1 film od 700MB ili 6500 sitnih fajlova te ili manje velicine,brze ce prebaciti film

=====================================

E sad,moj problem,power options mi gubi podesavanja posle svakog restarta,promeni gasenje monitora na 20min i stavi pass za biranje usera,tj ne udje automatski u win nego mi izbaci ikonicu ,kako ovo da resim,probao sam drugu opciju power saver,konfigurisao je ali je opet izgubila podesavanja :think:
De ti je ta opcija ebote O.o hocu i jaaaaaaaaaaaaaa....a

Au bre ljudi sto ovoliko vremena za prebacivanje treba ovoj 7mici, mislim na prebacivanje fajla jedan u drugi, ili brisanje, ili instalacija... 1gb cekam pola sata da sa C prebaci u D, razbicu komp "leba" mi! Nervira me sto ne pokazuje ko u XP-u crticama koliko je zavrsio no onako kruzi.

1gb ram
512 Nvidia 6150SE
160gb HDD
AMD Sempron 2.00GHZ
Windows 7 Ultimate x86

slaba mašina , mnogo otvorenih prozora , i pojedena ram memorija , dodaj još 1 gb ram memorije za normalan rad , inače na slici mije mi počleo prebacivanje fajlova , vrlo verovatno zato što ne može da odradi sve to zajedno u to vreme i vrlo verovavatno da ti je cach memorija u windowsu iskorištena do kraja , zatim pitanje je da li imaš uopšte dovoljno prostora na tom disku gde si to kopirao šta si kopirao

Jao skontao sam juce da postoji opcija more details, a ovo je slikano dok je radio "Calculating", imam 2 meseca sedmicu redovno je cistim svim sran*ima, uzecu ovih dana 1gb rama.

Seca li me se ko:)
Moj vitez, i ostali vitezovi?

Dakle, ovaj Windows sve radi, mnogo je napredniji od XP, ali sam se zalila da ne mogu da kopiram slike i da ih prenesem, pa sam pokusavala sve sto bi mi ko savetovao (hvala) i onda sam sam (zar je moguce) dokonala uz mnogo doduse truda, ali, evo:
images.jpg

Sta je sad problem, ne znam kako da uvecam sliku?

Sledi postupak, komplikovano, a sto bi jednostavno kad moze komplikovano je li tako? No, nisam ja kriva:zblesav:

images.jpg

Kao sto rekoh, postupak je da- odustanes:(

Moram na Google (ukucam sta zelim, kliknem na images) i iskacu slike kao kokice...Dobro...

Desnim klikom misa izaberem (ne kopiraj kao nekad) sliku, idem na opciju "Sacuvaj sliku kao..."

Automatski se otvara fascikla "Slike"

U donjem prozoru se pojavi ime dadoteke (images)
Ispod jos jedan gde pise: JPEG (*jpg)

Ne diram....

Idem skroz ispod gde imam dve opcije SACUVAJ.....OTKAZI

Kliknem na sacuvaj

Vraca me ponovo na dadoteku: OTVORI POMOCU

Dodjem ovde (na Krstu) i kliknem na Ubaci sliku

Leleeeeeeeeeee:(

Pojavi se veliki prozor, ispod pise: Izaberi prilog
Klikne na to, otvori se dadoteka sa zeljenom slikom, opet kliknem na sliku,
i sad tamo gde pise URL, desnim klikom misa izaberem opicju "Nalepi
OK, i evo...
0401-ap.jpg

Pa, ako se vec toliko ***im, kako bar da uvecam sliku,da ne treba mikroskop...

Srecna Vam Nova godina:zjelka2:

Sto se mene tice i ovog mucenja:zblesav::zpozdrav2:

P.S. Dopao mi se ovaj bajker:zstidljivko:

Back