Windows 7

Drugar moj ima problem sa win 7 ! Reinstalirao je juce operativni sistem ali je kvalitet slike uzasan i maksimalna rezolucija mu je 1024x768...Ja mislim da je problem sa drajverima za graficku ali on ne zna koja mu je graficka kartica..Na kompu mu pise samo "standrad VGA Graphics adapter" ! Jel zna neko kako da resimo ovo i jel postoji neki program da pronadje drajvere sam pa da ih samo instaliramo ?

Drugar moj ima problem sa win 7 ! Reinstalirao je juce operativni sistem ali je kvalitet slike uzasan i maksimalna rezolucija mu je 1024x768...Ja mislim da je problem sa drajverima za graficku ali on ne zna koja mu je graficka kartica..Na kompu mu pise samo "standrad VGA Graphics adapter" ! Jel zna neko kako da resimo ovo i jel postoji neki program da pronadje drajvere sam pa da ih samo instaliramo ?

Vidi sa Everestom ili nečim sličnim (Piriform Speccy, Sandra itd.) koja je kartica. Ili zaviri u kućište pa vidi.

A možeš skenirati recimo sa Driver Scanner-om.

Skinuo sam nove drajvere za gtx 460 sa nvdia sajta, zanima me da li prvo trebam da uninstalliram stare pa instaliram nove ili odmah instaliram nove.
Imam Win 7 u uninstall a program imam...

iqwqiw.png

Kolega, niste me razumeli. Jeste Vi to meni rekli, ali ja to tamo imala nisam niti videla gde je. Tek na sajtu sam videla i kako to izgleda i gde se nalazi, da ja to najpre nadjem, ubacim, pa tek onda cekiram da hocu taj jezik. Jeste Vi to meni rekli, ali ja sam vise vizuelan tip i nisam strucnjak za kompjutere pa sto se nekome da kazem podrazumeva, meni ide malkice teze kada je rec o racunarima i lakse je kad vidim gde se nalazi , gde je objasnjeno slikom. Hvala i Vama najlepse, zaista. Vi se razumete, ali ja nisam bila razumela, pa je doslo do nesporazuma. Svakako da vrednujem svaciju pomoc i hvala Vam na dobronamernosti i na vremenu da mi pomognete. :cmok2:

To sam ja rekao onako uopšteno, a naravno da bih objasnio da je bilo potrebno;)

Skinuo sam nove drajvere za gtx 460 sa nvdia sajta, zanima me da li prvo trebam da uninstalliram stare pa instaliram nove ili odmah instaliram nove.

Prvo deinstaliraj ove stare, pa onda novi drajveri. Restartuj računar između tih operacija;)

iqwqiw.png

U suštini, ne, nVidia nema nikakvih problema sa update-ovanjem starije verzije drajvera... Jedina slična opcija je da izbrišeš prethodni profil i sva podešavanja koja si menjao, poput 3D, tweakovanje aplikacija i video igrica, takve stvari. Jedino ako koristiš beta driver-e bih preporučio da ih prvo obrišeš, mada ni bez toga neće biti ništa strašno :)

U suštini, ne, nVidia nema nikakvih problema sa update-ovanjem starije verzije drajvera... Jedina slična opcija je da izbrišeš prethodni profil i sva podešavanja koja si menjao, poput 3D, tweakovanje aplikacija i video igrica, takve stvari. Jedino ako koristiš beta driver-e bih preporučio da ih prvo obrišeš, mada ni bez toga neće biti ništa strašno :)

Ma neće sigurno biti ništa strašno, al ja to volim raditi "pod školski", zato sam mu i rekao da tako radi:)

Ако имаш само једну партицију ода ћеш морати податке да нережеш или пребациш на флешку...а ако имаш бар две партиције онда све податке са Ц диска пребаци на Д диск и онда нормално инсталирај XP.

Instalirao sam Win 7 i dosta mi je nezgodno da se priviknem posle xp jer sva su drugacija podesavanja. Interesuje me da li Win 7 ima outlook expres ili neki drugi e mail client, kako da instaliram fontove i da li neki stariji programi mogu da rade na Win 7 napr photoshop 5.5 ili 7, Corel 11

Instalirao sam Win 7 i dosta mi je nezgodno da se priviknem posle xp jer sva su drugacija podesavanja. Interesuje me da li Win 7 ima outlook expres ili neki drugi e mail client, kako da instaliram fontove i da li neki stariji programi mogu da rade na Win 7 napr photoshop 5.5 ili 7, Corel 11

Ms outlook je ukljucen u office paketu....

Nema outlook expres ali ima nešto drugo....Windows Live Mail....što se tiče starijih programa ne znam jer nisam ih ni pokušavao instalirati..

http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows7/so-long-outlook-express

Ne znam, po meni je W7 je najbolji Windows koji su napravili, mislio sam da je XP zakon ali kada sam presao na 7 nisam znao sta da kazem, brzo bootuje, veoma lepog izgleda i funkcionalan je strasno!

Ja smao da vas pitam jel uz ovaj lap top dobijate i windows 7icu ili samo pise da podrzava windows 7icu ?

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/toshiba_satellite_c660d-14e-10357

Problem je sto mi ja cale kupio ovaj lap top i rekao mi da odnesem da mi ugrade program a ja sam na laptopu imao zalepljenu nalepnicu windows7 ono kao zelene boje nalepnica i pokusao sam ukljuciti lap top ali se nije ukljucivao i ja sam mislio da nema ugradjen sistem pa sam ga odneo u neku radnju da ga urade i oni me zovu posle 3 sata kazu uradjen sistem i ja im rekao da stave vistu a oni stavili 7icu jer kao ovaj nije dovoljno jak da podrzi vistu ?

pa sumnjam da su me prevarili tj da sam im odneo lap top sa ugradjenim programom a da su mi naplatili kao da su oni ugradili ga ?
tu sam i ja malo ispao glup jer sam pokusao ukljuciti lap top i vidjeo da je sve crno i ja mislio nema sistem a on je verovatno bila prazna baterija ?

da cujem sta vi mislite ako su me prevarili trazicu da mi vrate pare

Ja smao da vas pitam jel uz ovaj lap top dobijate i windows 7icu ili samo pise da podrzava windows 7icu ?

Problem je sto mi ja cale kupio ovaj lap top i rekao mi da odnesem da mi ugrade program a ja sam na laptopu imao zalepljenu nalepnicu windows7 ono kao zelene boje nalepnica i pokusao sam ukljuciti lap top ali se nije ukljucivao i ja sam mislio da nema ugradjen sistem pa sam ga odneo u neku radnju da ga urade i oni me zovu posle 3 sata kazu uradjen sistem i ja im rekao da stave vistu a oni stavili 7icu jer kao ovaj nije dovoljno jak da podrzi vistu ?

pa sumnjam da su me prevarili tj da sam im odneo lap top sa ugradjenim programom a da su mi naplatili kao da su oni ugradili ga ?
tu sam i ja malo ispao glup jer sam pokusao ukljuciti lap top i vidjeo da je sve crno i ja mislio nema sistem a on je verovatno bila prazna baterija ?

Чек стани мало, ти нас зезаш или стварно не умеш да читаш?

Ако ти је линк исправан у опису лап топа имаш ставку Operativni sistem где ти је написан тип оперативног система који јесте инсталиран на рачунару...

И који је теби андрак да преко Виндовс 7 хоћеш да имаш Висту?!

Иначе да си узео рачунар без оперативног система (типа Виндовс) могао си узети јачу машину овако си добио слабију машину и виндовс 7 за кућне кориснике...

Сад ми је јасније зашто је Мајкрософт загосподарио на рачунарима обичних корисника...

Срећно...

Poslednja izmena:
Чек стани мало, ти нас зезаш или стварно не умеш да читаш?

Ако ти је линк исправан у опису лап топа имаш ставку Operativni sistem где ти је написан тип оперативног система који јесте инсталиран на рачунару...

И који је теби андрак да преко Виндовс 7 хоћеш да имаш Висту?!

Иначе да си узео рачунар без оперативног система (типа Виндовс) могао си узети јачу машину овако си добио слабију машину и виндовс 7 за кућне кориснике...

Сад ми је јасније зашто је Мајкрософт загосподарио на рачунарима обичних корисника...

Срећно...
jeste dobio je win7 home , ali nije mi jasno odakle tebi ideja da je taj laptop slab?

jeste dobio je win7 home , ali nije mi jasno odakle tebi ideja da je taj laptop slab?

хајде прелистај осталу понуду и баци поглед на рачунаре у истом ценовном рангу али без Виндовса...
Приметићеш да су махом јачи рачунари...

И молим те обрати пажњу на брзину процесора и количину РАМ меморије...
Рачунар је добар оним корисницима који ће да раде на њему и у паузи одгледају филм и слушају музику... (игре могу али оне које нису превише захтевне).

Све у свему за исте паре јесте могао да узме бољу машину...

Šta da ti kažem...prijatelju...:lol:

Ako je imao...onu... WINDOWS-ovu NALEPNICU SA HOLOGRAMOM...onda je imao...INSTALIRANU..7-cu...;)

Trebao si prvo da dođeš i...KONSULTUJEŠ SE SA NAMA...:think:

Back