Windows 7

Microsoft je saopštio da će u četvrtak 6. avgusta programeri i IT profesionalci, članovi njegovih mreža TechNet i MSDN, moći da preuzmu konačnu verziju novog operativnog sistema Windows 7.
Što se svih drugih zainteresovanih korisnika tiče, oni će morati da sačekaju do 22. oktobra, kada će se Windows 7 zvanično pojaviti u prodaji, i to na 14 svetskih jezika. Nestrpljiviji među njima još uvek mogu da preuzmu verziju Windows 7 RC; Microsoft je prvobitno najavio da će ta verzija operativnog sistema moći da se preuzme do 15. avgusta, ali je taj rok nedavno produžen do 20. avgusta.
(Mikro-PC World)

Da, ali to je ona ista verzija Windows 7 Build 6.1.7600.16385.090713-1255 koja je objavljena za konacni RTM.

Kako da instaliram Win 7 i Ubuntu u dual boot mode-u? Sad to hoću da probam na svom PC-ju, jer kad sam na laptopu prelazio na sedmicu sa XP-a, dual boot je jednostavno izbrisan, pa sam morao ponovo da "radim" i Linux...

Cao svima,da li neko zna sto nemogu na svoj pc da instaliram windows 7 rc 1.Uspesno sam je skinula dobila key,i krene instalacija,sve odradi do kopiranja windowsa i tad kad dodje na windows expanding zakuca se na 1 ili na 5 procenta.Imam sledecu konfiguraciju
Motherboard Asus m2w-mx,procesor amd sempron 3200 plus na 1800 mhz,i 1gb ram,hdd 80 gb.Sve sam probala i nece,zna li neko zasto.

Skinula sam windows 7 rc1,u iso formatu,narezala ga uz pomoc NERA na najsporijoj brzini,i krenula da instaliram,i sve je islo dobro dok nije stigao do expanding windows,tu zakuca ili na 1 ili na 5 procenta i ni makac.Nemam pojma zasto,napominjem da je 32 bitna verzija i da imam sledecu konfiguraciju:Motherboard Asus m2v-mx,procesor amd sempron 3200 plus na 1800 mhz,1gb ram,80gb hard disc,graficka gforce 7200 gs,pa ako neko zna kako da pomogne najljubaznije molim.Ako treba jos nesto o konfiguraciji napisacu.Hvala vam svima unapred. :dash:

Skinula sam windows 7 rc1,u iso formatu,narezala ga uz pomoc NERA na najsporijoj brzini,i krenula da instaliram,i sve je islo dobro dok nije stigao do expanding windows,tu zakuca ili na 1 ili na 5 procenta i ni makac.Nemam pojma zasto,napominjem da je 32 bitna verzija i da imam sledecu konfiguraciju:Motherboard Asus m2v-mx,procesor amd sempron 3200 plus na 1800 mhz,1gb ram,80gb hard disc,graficka gforce 7200 gs,pa ako neko zna kako da pomogne najljubaznije molim.Ako treba jos nesto o konfiguraciji napisacu.Hvala vam svima unapred. :dash:

Ja sam na ovo već upozoravao u nekim svojim postovima , instaler kod 7 nije baš siguran , i ja pre instaliranja savetujem da se disk preformatira sa neki third party programom ili da to uradiš prvo sa nekim od live cd-ova (najbolje live xp-e) i zatim uradiš novu instalaciju sedmice.

Cao svima,da li neko zna sto nemogu na svoj pc da instaliram windows 7 rc 1.Uspesno sam je skinula dobila key,i krene instalacija,sve odradi do kopiranja windowsa i tad kad dodje na windows expanding zakuca se na 1 ili na 5 procenta.Imam sledecu konfiguraciju
Motherboard Asus m2w-mx,procesor amd sempron 3200 plus na 1800 mhz,i 1gb ram,hdd 80 gb.Sve sam probala i nece,zna li neko zasto.

Nije ti u redu DVD citac imao sam ja problema sa drugom tako je njemu bilo ubacio sam mu moj i radi ko zmaj....nego koji ce ti djavo RC kad imas final koji je mnogo brzi i stabilniji....e da sto rezete win na najmanjoj brzini ja to stavim na 8x i samo cepa...mozda nisi lepo narezala disk kada skines image fajl od win-a narezi ga sa alkoholom 120%

Poslednja izmena:
Nije ti u redu DVD citac imao sam ja problema sa drugom tako je njemu bilo ubacio sam mu moj i radi ko zmaj....nego koji ce ti djavo RC kad imas final koji je mnogo brzi i stabilniji....e da sto rezete win na najmanjoj brzini ja to stavim na 8x i samo cepa...mozda nisi lepo narezala disk kada skines image fajl od win-a narezi ga sa alkoholom 120%

Ne ne ovo nije problem u narezivanju diska,
Instaler windowsa / je crna rupa , jednostavno nije dobro urađen

Jesi probao pa mozes da pricas tako nesto...instaler je uradjen slican kao i vistin i bas je napredniji i postoji manja mogucnost greske u odnisu na XP.... ja sam instalirao win 7RC i final sve ukupno na 50-tak racunara i svima se normalno instalirao i nije bilo problema sem sa drugom kome nije valjao DVD citac.... e da i kad skidas RC skini ga sa microsovtovog sajta ostalo je webshit uglavnom...mada je final bolji xD

Poslednja izmena:
Jesi probao pa mozes da pricas tako nesto...instaler je uradjen slican kao i vistin i bas je napredniji i postoji manja mogucnost greske u odnisu na XP.... ja sam instalirao win 7RC i final sve ukupno na 50-tak racunara i svima se normalno instalirao i nije bilo problema sem sa drugom kome nije valjao DVD citac.... e da i kad skidas RC skini ga sa microsovtovog sajta ostalo je webshit uglavnom...mada je final bolji xD
Slušaj , ja sam testirao betu već sutradan kada je MS pustio Win/ 7 u test verziji , , na mojim računarima se beta verzija vrtela mesecima , kao i RC verzije u obe varijante (32 bit i 64 bit) i isto tako stoji moj post na engleskom jeziku na forumu MS koji je namenjen za Win7 gde sam opisivao probleme pri instalacijama koje nastaju upravo zbog instalera, koji nije ni za onu stvar uz oproštenje damama.
Na samom instaleru ne valja kako je urađen deo za particionisanje i formatiranje hard diskova. Ko nije radio instalacije operativnih sistema lako može da prođe pored dela za particionisanje i formatiranje i da ga ni ne primeti , zatim instaler radi samo quick format HDD-a što uopšte nije dobro pogotovu ako imaš već neki OS gore , posle quick formata particije na kojem si imao neki OS u 99% slučajeva se zabaguje instaler na windows 7, na samom početku instalacije.
Što je najgore na delu za formatiranje uopšte ne postoji komanda za full formatHDD-a, što može da bude veoma loše posle reinstalacija naročito kod računara koji su zaraženi virusima pa se zbog toga radi reinstalacija.

I da naravno , svaki win7 koji sam koristio je bio skinut sa MS-ovoga sajta uz njihov downloader i korišćeni su legalni ključevi , i da na njemu sam istestiravao i gomilu programa kroz svakodnevni rad sa njim.

Poslednja izmena:
Čoveće tek izašo na tržište,a već stvara probleme...
de de nije baš tako crno , jeste da ima problem sa instalerom mali , ali jednom kada je gore instaliran , onda radi kao zmaj , troši mnogo manje resursa nego Vista a na današnjim normalnim konfiguracijama je brži u radu od xp-a.
U 99% slučajeva je kompatibilan sa ranijim softverom koji su pisani za ranije windowse , nije toliko restriktivan kao Vista ali ima isto tako gomilu podešavanja koji se moraju pronaći i podesiti.
Čak i iskusnom korisniku windowsa će trebati malo vremena da se prilagodi i pronađe gde je šta sakriveno i kako je utopljeno i zatim da krene sa detaljisanjem i detaljnim podešavanjim, ono osnovno je isto kao i u svim prethodnim verzijama windowsa.
inače ima sve moje pohvale za izgled i lak rad na njemu, AERO je kao da je na stereoidima ako ga uporediš sa Vistom.

Potrebna mi je mala pomoć: moj instalacioni DVD sa Windows-om 7 je, nakon jedne instalacije, postao neupotrebiv: ne diže se ni iz BIOS-a ni iz XP-a (na preostala dva kompa), kaže, ima neka greška... skinuo sam korisničke šifre za po svaki od potrebnih kompova, a pošto znam da je sada kasno da skidam novu instalaciju, ŠTA DA RADIM?

Pozdrav,
Zanima me vase misljenje da li je Win 7 (koji je usavrsen konacno i pusten u prodaju 28 avgusta ) neka napredna i potrebna zamena za Win Xp SP3 ili je to samo sminkanje i peglanje windovsa ( mene podseca na Mac OSX - kojem ne moze prismrdeti jos u dogledno vreme) kojem su ugradjene opcije koje ce *onemoguciti* piratsko koriscenje sistema a sve u cilju da se sirokim narodnim masama uzmu pare u ova teska vremena?
Izasao je u isto vreme i Mac OSX 10.6 Snow Leopard po ceni manjoj od 30 dolara pa mislim da ce i ovo mozda proci kao i na sva zvona najavljivana Vista !
Koristim oba sistema i mogu reci da se microsoftov tim dosta trudio da implementira resenja koja dugo vremena koristi mekintos ali imaju problem koji nemogu prevazici a to je: cena i sigurnost necu spominjati funkcionalnost jer to nemogu razumeti oni koji nisu ozbiljnije koristili Mac OSX.
Pozdrav
:)

@andjela the second one
Pozdrav,
Najbolje je da ga instaliras kao cistu instalaciju na formatiran disk u NTFS sistemu (recimo neki HDD od 80GB ) i neces imati nikakvih problema pri instalaciji.
Ako vec imas instaliran Win XP moras napraviti na disku formatiranu particiju od recimo 40GB ali iz dos moda (postoji dosta programa koji to rade recimo na Hirens v.9.9 disku koji imas skinuti na netu) i oznaci je recimo s Win7 (cisto da znas gde ces instalirati novi sistem) i ubaci disk i instaliraj - sve bi trebalo da prodje bez problema!
Vazno!
Pre instalacije pocupaj sve periferne uredjaje koji su prikljuceni na usb prikljucke ( usb fleseve, usb HDD , citace kartica , foto aparate - sve sto ima bilo kakve prostore za skladistenje podataka) i ako je disk narezan valjano ( instalacioni diskovi se rezu na malim brzinama recimo 4X ) i ako ti je DVD uredjaj ispravan instariraces bez muke !!!
Pozdrav
:)

Ja nisam koristio MAC OSX,ali ti mogu reci da je Win 7 sasvim solidan i da nije crap kao Vista,ali isto tako mislim da jos uvek nema potrebe da menjas SP3...
Sacekaj da se malo stabilizuje.;)

imam problem oko instalacije windows 7 64-bit.kada ubacim instalacioni disk izbaci mi ovako:
This installation disc isn't compatible with your version of windows.To upgade,you need the correct installation disc.For more information,check your computer's system information.To instal a new copy of windows,restart (boot) your computer using the installation disc,and then select custom (advanced).
a kad pokusam da ga pokrenem iz setup-a pise ovako:
E:\Setup.exe is not a walid win32 application

ja imam instaliran xp 32-bit,procesor mi je 64-bit pa bi trebalo da instaliram bez problema windows 7 64-bit.a nece ni da butuje disk.
moze li mi neko reci ako zna u cemu je problem?

korstim win 7 vec nekih mesec dana i super radi, ne prijalvjuje nikakve greske. cak radi slicno kao i xp, ne crpi dosta resursa. koristio sam malo mac osx i ok je, dobro sljaka, ali bi on mene smorio veoma brzo. navikao sam da experimentisem sa programima, sredjujem sistem itd. jedino kad bi imao para i to dosta i kad ne bi znao sta da radim od dosade kupio bi neki apple racunar, ovako nikako. preteruju ga sa cenama i za te pare za koje oni prodaju kompove moze da se uzme extra jaka masina i da zavrsava posao brze i bolje.

imam problem oko instalacije windows 7 64-bit.kada ubacim instalacioni disk izbaci mi ovako:
This installation disc isn't compatible with your version of windows.To upgade,you need the correct installation disc.For more information,check your computer's system information.To instal a new copy of windows,restart (boot) your computer using the installation disc,and then select custom (advanced).
a kad pokusam da ga pokrenem iz setup-a pise ovako:
E:\Setup.exe is not a walid win32 application

ja imam instaliran xp 32-bit,procesor mi je 64-bit pa bi trebalo da instaliram bez problema windows 7 64-bit.a nece ni da butuje disk.
moze li mi neko reci ako zna u cemu je problem?

To je verovatno zato sto si izabrao upgrade kada si kreno da instaliras sistem, trebas da ides na advanced a ne na upgrade pa izaberes na kojoj particiji ces da inst sistem...

Back