Windows 10 problemčići

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.557
Већ и врапци на грани знају за тај мој позајмљени лаптоп, који се са осмице апдејтовао у десетку, али је зезао за неке ствари.
Јуче однет да му се угради наново десетка, легално, Kасперски и Офис 10.
И сада, резултати: Рецимо, Real Player се сада отвара та неколико секунди, раније се канио готово минут.
Брже се стартује и Oфис, Ворд, Ексел итд.
Е сад, има и зезања, па ко може да помогне, ја ћу таксативно наводити:
1. Ситне иконице, a и ситне команде на Офису. Ако идем на дисплеј сетинг, раније је била опција да повећам колико хоћу. Повећао сам на 110% и све у реду. Сада не може него 125%, а тада се све разлива, нејасне контуре, бледа слова... Резолуција је максимална, ако мало смањим, смањи се и прозор, остаје црно лево и десно на монитору.
2. Увалио ми је уз ова 3 језика ЕНГ, СРБ SRP и неки Сербиан - Косово. Замислите. О јаду сам се забавио док сам то склонио. Па онда други систем одређивања редоследа језика Up-down. И сада имам две команде за језике, на траци задатака.
1599214741161.png

Ову десно не могу да склоним. Када се принесе миш, пише: Ћирилица, латиница.. а испод каже: Да бисте променили метод уноса, притисните Виндоус дугме и рзамакницу. Ја иначе навикао на оно Алт-Шифт.
3. Proofing tools- spell checking не ради за Ворд. Скинем регуларно са сајта Микрософта, за десетку 64 бита, али неће. Ево овде, на Крстарици, ради провера правописа а у Ворду неће.
4. После пола сата рада, тражио је рестарт да се апдејтује. Одложим колико могу и онда... Тачно 2 сата трајало. Још испод тога пише да ће се рестартовати још неколико пута. хајде да му дам шансу, а после ћу потражити ону опцију да ја одредим кад ће да се апдејтује, мада ми је речено да то не проредим превише, јер се фамозни Каспер апдејтује редовно па да Виндоус не каска за њим.
5. Не ради ЦД драјвер уопште, мада ја то нисам ни знао, нисам ни користио, ЦД је одавно непотребан. Вероватно харверска грешка, и за то не тражим помоћ јер је вероватно и нема.
6. Вибер, Већ сам овде кукао како не могу да га уградим на рачунaр Успео некако прошли месец, упoредо на мoб. и на комп. Сада бих хтео само на компјутер, пошто се обрисао одатле а на мобилном га имам. Међутим, када скинем Вибер за радну овршину, оепт ми нуди онај code да принесем мобилни да очита А у упутству пише да кликнем опцију I already have Viber on my phone . Али, те опције нема. И немам где да укуцам број телефона.

Немам ову опцију које има на упутству

:1599214798356.png
Чак сам једном и скенирао тај код, и добио на мобиlном опције да то делим. Не знам са чим, и како да мобилни јави рачунару на ком броју је Вибер.

Резиме, шта ми је најкритичније:
Повећати слова, без разливања,
Правопис у Ворду и
Вибер за десктоп.
Поздрав,
ПС.
И без "духовитости" ако може

Kako se pravi direktorijm? Ako je to fascikla, ja sam je napravila i nista, pise da je prazna.

Inace ja sam to resila tako sto sam uvecala na 110% a za ostalo nemam Viber niti mogu da ga vratim, izgubio se, a razmisljam se da predjem na Linux samo kad bih znala kako, posto nemam otvor za disk.
Za mene je Win 10 veliko razocarenje i promasaj u odnosu na dosadasnji moj Win 7 ultimate.

Kako se pravi direktorijm? Ako je to fascikla, ja sam je napravila i nista, pise da je prazna.

Inace ja sam to resila tako sto sam uvecala na 110% a za ostalo nemam Viber niti mogu da ga vratim, izgubio se, a razmisljam se da predjem na Linux samo kad bih znala kako, posto nemam otvor za disk.
Za mene je Win 10 veliko razocarenje i promasaj u odnosu na dosadasnji moj Win 7 ultimate.
Алија написах да немам опцију 119% само 125 а то је превише. А све после ИксПе је гло с.... Седмица и некако али ово после...

Алија написах да немам опцију 119% само 125 а то је превише. А све после ИксПе је гло с.... Седмица и некако али ово после...
Ne 119%, nego 110%, meni je tako taman. Ni ja nemam druge opcije ako nisu zaokruzene (110, 120 itd.)
Ko je kako navikao, ja sam na Win 7 jer mi je bio i najlepsi i najprakticniji bar za moje potrebe. pozz.

ispod 125 posto
imate custom opciju
odaberete nju i izadje opcija 100-500
postaviti 110
Човече, ово је као она песма Кофа је бушна. Убаиц чеп шегрту мој, али чеп преширок, нож туп, тоцило суво, чиме га поквасити, водом из кофе. Али мајсторе мој...
Дакле: Овде су слова била тако ситна, мала-малецка да се једва видео број 125 а оно напредна подешавања је било ситније него корна вирус.
Хвала!!!
Некако уградим Language servis рack serbian још од пре 7 година, али ради овде.
Још да нађем опцију Вибера где има оппција "имате ли већ Вибер на мобилном?"

Шта имам у празном фолдеру који сам ја отворио и назвао га екстензије?
Баш не разумем.
И не знам како да нађем опцију да поставим Вубер на десктоп ако га већ имам на моиблном,,,

Човече, ово је као она песма Кофа је бушна. Убаиц чеп шегрту мој, али чеп преширок, нож туп, тоцило суво, чиме га поквасити, водом из кофе. Али мајсторе мој...
Дакле: Овде су слова била тако ситна, мала-малецка да се једва видео број 125 а оно напредна подешавања је било ситније него корна вирус.
Хвала!!!
Некако уградим Language servis рack serbian још од пре 7 година, али ради овде.
Још да нађем опцију Вибера где има оппција "имате ли већ Вибер на мобилном?"
Valjda Rakuten Viber ima to.

Ako ne prodje, napravi ovaj direktorijum.
Dakle, na C: MakeDir, pa za ime ubaci ovo.
Celo, obavezno sa ovim zagradama.
{635abd67-4ge9-1b23-4g01-e679fa7484c1}

PS: Za WIN 10+

Ti si verovatno mislio na GODMODE
to se pravi tako sto bilo gde kreiras novi folder znaci desni klik-new-folder i nazoves ga ovako GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} i dobijes ikonicu bez imena sa slikom control panela.

Valjda Rakuten Viber ima to.
Идем на Ракутан Вибер, да се скине апликација, али немам опцију приказану на сајту, где пита имам ли већ Вибер на мобилном, па да само укуцма број. Поставио сам слику тог прозрчета до ког
Ti si verovatno mislio na GODMODE
to se pravi tako sto bilo gde kreiras novi folder znaci desni klik-new-folder i nazoves ga ovako GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} i dobijes ikonicu bez imena sa slikom control panela.
Сад ми ништа није јасно. Ваљда знам како се прави нови фолдер. За Контрол панел имам пречицу.
Али и даље не видим поенту фолдера са тим дугачким именом. Шта с њим? Која је његова сврха?
Ево направих га, пун разних чудеса, оних истих које су на Контрол панел - Административне алатке. Само сам уштедео 1 клик убудуће... Али не видим поенту.

Tamo imaš ZA SVE alatke za koje nisi ni znao.
Bukvalno može sve.
Ali, OPREZ.
Ne prtljaj ako ne znaš šta tačno želiš
Опрезан сам, не волим да чачкам око система, да нешто не заџебем.
Него, од почетних ставки, решио сам:
- Величину слова
- траку језика на "таск-бару", та једна језичка трака која је била вишак, елегантно се изгубила
- провера правописа сређена,
- ЦД драјвер не може без сервиса.
Који је проблем остао: Вибер на десктоп, где да нађем инсталацију да ме пита имам ли већ на мобилном...

1599250736630.png

Идем на Ракутан Вибер, да се скине апликација, али немам опцију приказану на сајту, где пита имам ли већ Вибер на мобилном, па да само укуцма број. Поставио сам слику тог прозрчета до ког

Сад ми ништа није јасно. Ваљда знам како се прави нови фолдер. За Контрол панел имам пречицу.
Али и даље не видим поенту фолдера са тим дугачким именом. Шта с њим? Која је његова сврха?
Ево направих га, пун разних чудеса, оних истих које су на Контрол панел - Административне алатке. Само сам уштедео 1 клик убудуће... Али не видим поенту.

pa taj GODMODE ima samo nabacane opcije control panela i nista vise,to sam samo napisao jer sam mislio da skura o tome prica ali to ne resava tvoj problem
sto se tice vibera skidas ga sa ovog linka https://download.cdn.viber.com/desktop/windows/ViberSetup.exe -skinuce se automatski
viber vec 2 godine ako ne i vise funkcionise tako da moras na telefonu da ga imas da bi mogao da skeniras QR KOD i ne moze preko broja telefona.Starije verzije koje mogu preko mobilnog telefona ako hovces da ti nadjem pa bacim link ti reci ali da bi ga na racunaru aktivirao treba ti na telefonu a kad to sve naredis mozes posle bez ikakvih problema da ga obrises sa telefona i da radis poreko racunara bez problema.

pa taj GODMODE ima samo nabacane opcije control panela i nista vise,to sam samo napisao jer sam mislio da skura o tome prica ali to ne resava tvoj problem
sto se tice vibera skidas ga sa ovog linka https://download.cdn.viber.com/desktop/windows/ViberSetup.exe -skinuce se automatski
viber vec 2 godine ako ne i vise funkcionise tako da moras na telefonu da ga imas da bi mogao da skeniras QR KOD i ne moze preko broja telefona.Starije verzije koje mogu preko mobilnog telefona ako hovces da ti nadjem pa bacim link ti reci ali da bi ga na racunaru aktivirao treba ti na telefonu a kad to sve naredis mozes posle bez ikakvih problema da ga obrises sa telefona i da radis poreko racunara bez problema.
Не вреди, опет исто ово, не пита ме има ли га већ на рачунару. ово је 7-и пут да скидам ту апликацију, све надајући се да је мало другачија, да има то питање
1599251090327.png

Сад сам скенирао мобилним, добио неки дугачак линк и поруку:
CV ....... 6 цифара...
Пoшаљи верификаиону шифру и одмах добијаш приступ
Где да пошалјем и какву шифру?
Изгледа на број 4820
Али сма испрепадан од како сам тако послао поруку на неки број па ми скинули паре са рчауна

Сад сам скенирао мобилним, добио неки дугачак линк и поруку:
CV ....... 6 цифара...
Пoшаљи верификаиону шифру и одмах добијаш приступ
Где да пошалјем и какву шифру?
Изгледа на број 4820
Али сма испрепадан од како сам тако послао поруку на неки број па ми скинули паре са рчауна

https://filehippo.com/download_viber_for_windows/10.0.0.32.0/post_download/

probaj ovaj da instaliras mislim da ne bi trebalo da imas problema

Нашао тај прозорчић. Прво се бунио, каже да имам новију верзију. Па сам деинсталирао оно од данас,
Међутим, кад укуцам број, кликнем Coniniue али се ништа не дешава.
Појави се "Conecting with Viber" знак слушалице која трепери, али стане и ништа се не деси.
Мада, било би и глупо да иде тек тако, може неко да отвори овакав прозорчић, укуца нечији број и мазне му идентитет. Али опет, немам на мобилном неку поруку, осим те од раније, да пошаљем тај код.. На неки број, али сам ја код провајдера тражио да блокирају пријем и слањњ свих нестанардних порука, када су ми мазнули пара на некој фанртомској услузи 3134

Poslednja izmena:
Најзад... Нађох некако.
Где сам се заџебао раније? ја сам тај код скенирао неким код-скенером скинутм са Гугл продавнице. А нисам видео на на Виберу на мобилном, горе у ћошку има мали квадратић који заправо активира читач тог Вибер кода. И када сам прислонио мобилни, оно се синхронизовало...
Поздрав свима

Poslednja izmena:
Да не гушим простор новом темом, ако неко наврати овде да посаветује:
Како да поставим лозинку на фолдер?
Опција коју знам је:
- да га зипујем у РАР и ту има опција set password али то је компликовано, ако хоћу да често мењам - допуњавам неки фајл унутра
- да идем на ону опцију са копирањем неког текста који садржи:.....
.....goto End
:UNLOCK
echo Enter password to Unlock folder
set/p “pass=>”
if NOT %pass%==
Your-Password-Here goto FAIL

Има ли нека трећа, лакша опција?

Back