JankoTheGreat
Buduća legenda
- Poruka
- 27.326
Вулин: Србији спремају нови Мајдан јер неће да уведе санкције Русији
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је да одмах након избора очекује да ће прозападне политичке партије, већ сада финансијски и политички подстакнуте, плански организовати оспоравање резултата избора што ће завршити покушајем да се сруши власт.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)
Он је подсјетио да низ западних аналитичара говори како је Србији потребан нови Мајдан.
Мајдан, објашњава Вулин у интервјуу за Спутњик, мјесто је гдје је Украјина изгубила своју демократију и гдје су силеџије из Десног сектора и осталих нацистичких организација свргле легитимно изабрану власт, а послије још неколико пута постављале и склањале кога хоће.
- То је та филозофија Мајдана. Да, нама се припремају сукоби на улицама одмах послије избора и не припремају нам се због избора, него што предсједник Александа Вучић одбија да уведе санкције Русији, одбија да напусти војну неутралност и због тога што одбија да Србија постане привезак ове или оне силе. Наша самосталност је вриједна наше борбе а да ли ће бити оспорена - да, биће оспорена. И да, покушаће да нам припреме нови Мајдан - упозорио је Вулин.
На питање да ли се тиме објашњава и што баш сада испливава прича о томе како је убијен Оливер ивановић, Вулин наводи да се појавио свједок који има посредна сазнања која је добио од покојника а тичу се, како каже, једног другог покојника.
- Не знам суд ни тужилаштво које би покренуло поступак на основу оваквих сазнања. У овом тренутку је процијењено да је то облик политичког притиска на предсједника Вучића. Ријеч је извјесном Бобану Богдановићу. Ми смо том човјеку понудили да дође у полицију и каже шта има. Ми смо му понудили и полиграф. Ни случајно није хтио. Увијек има неки разлог. У питању је политичка манипулација пред изборе, а биће их још пред изборну тишину - оценио је Вулин.
Коментаришући бројне изазове које је донијела украјинска криза, он наводи да је Србија једина тачка у Европи у којој истина не долази само са Запада, што показује и разговор у слободном Спутњику што не би било могуће у Лондону или Паризу.
- Србија је показала и захвалност. Ми не заборављамо да су Карађорђеви устаници носили натпис "Русија је заштитник православних Срба", не можемо да заборавимо 2015. кад су Вучић И Путин успјели да спријече у Савјету безбједности да Срби постану први геноцидни народ у историји цивилизације. Да није било Русије ми бисмо били тај геноцидни народ - истакао је Вулин.
Он додаје да се не може заборавити ни да Србија има најјефтнији гас у Европи као и да руској администрацији није било тешко да усред овог тешког времена Песков изађе и каже - за Србију не важи плаћање у рубљама.
- Наравно, има ту заслуге и Србије, има ту храбрости да се годинама не сврставамо уз сваку антируску хистерију која долази. А она није почела с Украјином. Много су били спремни да избаце руску дјецу из школа. У Западној Европи морате да гледате да никог не увриједите, а Русима можете све. Коначно је Запад добио некажњени предмет мржње - каже он.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=468571
Vulin dominira
Дачић: Међународна заједница много пута показала да има двоструке аршине (ВИДЕО)
Заједнички интерес прије свега економски треба да буде основа добре сарадње у региону, рекао је предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић, гостујући у Телерингу.
Ивица ДачићФото: РТРС
Дачић је истакао да Србија нема претензије да угрожава интегритет ниједне земље, па ни БиХ.
Он је поручио да БиХ могу да угрозе само они који не желе да поштују њен Устав и Дејтонски споразум, као што то раде бошњачки политичари.
- Међународна заједница је много пута показала да има двоструке аршине, па и сад када инсистира да Србија уведе санкције Русији - нагласио је Дачић.