Vulin odlikovao Andriju Mandića, uručena mu i sablja

Srbija može biti Velika samo ako baštini heroje kao što su Srdjan Aleksić, a bogomi za mene je i ovaj forumaš, Srboskizborim, na neki način heroj, jer je žrtvovao svoju karijeru (što nije mala stvar ako si život uložio u nju) za čojstvo. Ako ikad Srbija bude bila velika (ne mora to značiti fizički, može uticajem, kulturom itd.) to će biti zbog ovakvih ljudi. Dok nacional-šovinisti samo razdgradjuju Srbiju.

Neće niko narediti da se učini ratni zločin ili bilo šta što nije u skladu sa ratnim humanitarnim pravom, nikada nećeš dobiti takvu pismenu ili napismeno naredbu , izuzev da nadređena komanda poludi, da ostavi otvoren dokaz protiv sebe, ali postoje drugi načini, suptilniji , pošalju se određeni ljudi u zonu tvoje odgovornosti, kojima se "odreše ruke a tebi kao odgovornom za tu zonu zavežu", a ti su "bez imena i prezimena" a ti imaš i ime i prezime i odgovornost za rejon ili zonu. Pa šta god ko uradi ti si odgovoran. Ja sam samo takve "odrešenih ruku, vezao" i poslao na vojni sud.
Svaka čast!

.....odmorio sam se od svega, a taj što je mene smenuo zbog moga poštivanja ratnog humanitarnog prava je dobio osuđujući presudu u Hagu i zatvora. Ja sa svojom decom.
Што ти је ситна душа. Он са својом дјецом, а онај "злоћо" робија у хашком казамату, које прејадно наслађивање и идентично наслађивање падобранцима из ефбиха и лијепе еихове поводом судбини часних српских официра.

Тај старјешина, ко год да је, да ли неки мој из ВРС или неки у ВЈ који је бранио Србију 1999-е, је доказано частан човјек (значи доказано, грунтовно 1/1) чији је неопростив "гријех" што је у тим временима бранио отаџбину и није му пало на памет да попут неких сарађује са једном агенцијом тамо далеко преко велике баре, због тога су им хашки инквизитори напаковали лажну оптужницу (а то је лако, ништа лакше, може увијек по основу командне одговорности), и због оданости и отаџбини и свом роду мора платити цијену.
Наравно, није очекивати да јадни створови који на овом форуму преносе бошњачку пропаганду са портала saff.ba и sandzakpress.net то разумију.

Zarobljenici su bez oružja. A on sigurno nije ufatio one koji su mu ubili familiju. Strijeljan treba bit svako ko radi ratni zločin.

Теоријски, да. Треба. У кафани смо сви чојство и јунаштво али реалност је за нијансу другачија. Ко је онда деведесетих побио око 130.000 људи у несретној сфрј?

Теоријски, да. Треба. У кафани смо сви чојство и јунаштво али реалност је за нијансу другачија. Ко је онда деведесетих побио око 130.000 људи у несретној сфрј?
Tačno je to, realnost je drugačija. Treba imat muda i spriječit zločin, ali nema svako petlju. Srdjan Aleksić je imao i zato je poginuo. Ovaj naš forumaš,Srboskizborim, je imao i zato je prijevremeno penzionisan.

О себи не пишем, један од принципа којих се држим ко пијан тарабе, о мени нека кажу они који ме лично познају, а има их доста, они који читају моје постове по форумима и порталима, а о мом ратном путу, тада припадника ВРС, они који су ме тада познавали.

Један од разлога овог мог принципа, а ово је добро да знају млађи на овом форуму, је да људи, посебно када почну о себи и својим "заслугама" причати или писати, пуно лажу, са годинама лажу све више.
Ту је и та омиљена прича, самохвалисање оних који су разгулили или извукли **** док су други награисали, како су они ето морални, нису хтјели у томе учествовати, како су испаштали јер нису хтјели слушати злоће, или зло чинити, фина прича да се нахрани таштина, проблем је у правилу што је то лаж.

Некад и има дио истине, но оно битно зашто су разгулили или зашто су их "склонили", јесте лаж.
Када је у питању и ВРС а и вјерујем ВЈ (а распитао сам се, значи познајем материју), нико није у ратном времену "склоњен" (па и пензионисан) или разгулио зато што није хтио чинити зло, већ због кукавичлука и дефетизма.
Да се разумијемо, у мирнодобска времена у тим службама, и полицији и безбједносним службама и војсци, имамо та пензионисања условљена "неподобношћу" у новонасталим промјенама или се не уклапају у неким процесима.
Но у времену када се ратује, када је сваки борац потребан, вјеровати да би неко неког "склонио" зато што није хтио зло чинити је прича за малоумне. Како већ написах, људи када се крену собом и својим дјелима хвалити, воле лагати.

Dodji da im pomogneš, tek će onda nahebat'.
Да си ти стварно СТАРИ ЦРНОГОРАЦ - никада не би био ********* ------------- само се овде лажно представљаш јер треба нешто де кешираш........ срам те било !!!

Srbija može biti Velika samo ako baštini heroje kao što su Srdjan Aleksić, a bogomi za mene je i ovaj forumaš, Srboskizborim, na neki način heroj, jer je žrtvovao svoju karijeru (što nije mala stvar ako si život uložio u nju) za čojstvo. Ako ikad Srbija bude bila velika (ne mora to značiti fizički, može uticajem, kulturom itd.) to će biti zbog ovakvih ljudi. Dok nacional-šovinisti samo razdgradjuju Srbiju.
e ako ********* i taliban budu pravili veliku srbiju, daleko cemo dogurati. cuvaj ti svoje parce milogore, razbise vas srbi tamo

Dezerter deli nekakva odlikovanja posle 20 g. nije ovaj cirkus samo simbolika vec cackanje mecke i kibicovanje po komsiskim dvoristima.
Arnaut, ovo je samo simbolika ko će medju Kozo'ebima na kraju balkanske balade konačno i zauvek dobiti po kozo'ebačjoj piČci! ;)

Оно што мене страшно плаши, је што више нема Српкиња које су рађале и "и за рад и за рат". Када оде моја генерација, која је објективно физички тешко способна за ратовање, ко ће да уме макар да опали метак, а да не повреди себе или друга поред себе? Ја сам пуцао из скоро сваког пешадијског оружје, али не и из оруђа. То се не учи преко ноћи. Потпуни сам песимиста да може да се врати војни рок (ко је испустио пасту из тубе, па је врато назад?) али може да се уведе нешто као некада предвојничка (као некада) где би младићи и девојке макар научили да опале из пешадијског наоружања. То се не заборавља, као ни вожње бициклом.

Kakve veze ima ova tema sa Kosovom ? Ne jednoj nego dvema drzavama caruju Albanci.
Šipos, Kosovo je okupirana teritorija Srbije a tema su odlikovanja za odbranu Kosova.

Ne carujete vi ni jednom državom.
Jednu su stvorile velike sile nekakvim kompromisom i njome upravljaju svi osim vas.
A ovo vaše šiptarsko leglo mafijaša je u bezuspešnom pokušaju da postane tzv država.

Nego bolje ti idi na plastičnu jerbo ćemo te lako prepoznati.

Te je Njegoš opisao u istrazi po....naš muhamedanski brat iz Čajniča. Na pola puta da nam se vrne.

Back