[Vukovar, Jedna Prica, 21 godina posle] Pupovac: Nećemo na komemoraciju u Vukovar

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/270465/Pupovac-Necemo-na-komemoraciju-u-Vukovar

daxy011:
Dan sećanja na šta, na početak oružane pobune ustaša u Vukovari, kada su sopstveni narod uzeli kao živi štit. Dan sećanja na nesvakidašnji događaj u novijoj evropskoj istoriji kada su zenge (ustšaka paravojna formacija, skraćeno od Zbog Narodne Garde) izbacivale iz Vukovarske bolnice Srbe bolesnike, bez obzira na zdravstveno stanje, da bi na njihova mesta smestili ranjenje ustaše. Dan sećanja na hrvatske snajperiste koji su ubijali jugoslovensku omladinu u uniformama JNA. Dan sećanja na tela pobijenih koji su plutali Savom, sve do Srbije. Dan sećanja na progon Srba iz Vukovara. Dan sećanja kada su počeli tihi progoni Srba u gradu, praćeni otpuštanjem sa posla, kamenovanjem kuća, vozila...

Dan secanja na Srpsku Sramotu... Dan Secanja na Veselina Sljivancanina: "Ovo je moja zemlja"! :rtfm:

_nobody_

Poslednja izmena:
Ovo je prestrašna vijest. Naprosto ne znam što ću od muke što gospodin Pupovac neće doći na komemoraciju.

pih,bem mu mater.....ne znam ni ja sta ces od muke ,ali evo da se smiris ,ako ti nije dobro....
burnflag.jpeg

Back