Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
А јесам ли ја довољно писмена да добијем одговор?Какве везе има та спознаја са писменошћу?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А јесам ли ја довољно писмена да добијем одговор?Какве везе има та спознаја са писменошћу?

Citaj pa ces nauciti,zasto mislis da si nepismen?Zbog pisanja???![]()
Aman, doktore, pa mene nije sramota što se izgradjujem. Žao mi je što mi biologija ne daje još mnogo vremena da učim.Mislim da smo ovde da polemisemo,nije mi namera nikog da nateram ili da ubedjujem,smatram da smo svi punoletni i da svako ima svoj stav i svoje vidjenje,mozda se neki jos izgradjujuali ima vremena da se uci.
Postujem tudje misljenje ali imam svoj stav![]()
"Nacrt za studiju o Jerneju Kopitaru kao strategu Karadžićeve književnojezične reforme na hrvatskim temeljima"
Koji strateg, čoveče? Reforma je bila njegova.
Vuk je bio samo ono što se danas zove razglas, ozvučenje... zvučnik...
To svi, posle Daničićevog silaska sa vladarskog jezikoslovnog trona, znaju.
Jedino vi, Hrvati, u vezi sa tim morate neprestano nešto da dokazujete. A niko vam odavno ne zamera što ste se otkačili od srpskohrvatskog, odnosno, po vašem, hrvatskosrpskog jezika.
I srećno vam bilo... i dugovečno. (Mada, u ovo drugo sumnjam!)
Nismo se mi ni od čeka odkvačili, osim od političkog natezanja da se hrvatski ugura zajedno sa srpskim u neki jedinstveni jezik. Hrvatskom se može slijediti put i tijek u zadnjih 10. stoljeća, srpskomu- ne, jer s Karadžićem nastupa prijekid.
pa ja koliko znam, i koliko se razumem, vi hrvati ste takođe uveli Vukovu reformu, i koristite Vukovo pismo (doduše u latiničnoj formi) i Vukova pravila. Nisam video da neko hrvat piše starohrvatskim jezikom.No ovo je, braćo, jezik tuđ. Jezik tuđ, tuđa vera. Jezik može lako biti most, i prelazak u veru. [...] Prevara se počinje s malima stvarma: najpre s pismenama, posle s jezikom, pa onda s verom. Na malu udicu i gljistu love ribari veliku ribu. Lovke, gvožđa, stupe, zamke, mreže, jame, oružje, zasede, sve to kriju, i pokrivaju lovci. (DANIČIĆ 1925: 102)
pa ja koliko znam, i koliko se razumem, vi hrvati ste takođe uveli Vukovu reformu, i koristite Vukovo pismo (doduše u latiničnoj formi) i Vukova pravila. Nisam video da neko hrvat piše starohrvatskim jezikom.
Koliko ja kapiram ovo, navodno je vuk napravio "jezik tuđ", e vodiš to mi nije jasno, kako je napravio tuđ jezik kada je rekao PIŠI KAO ŠTO GOVORIŠ Vuk jeste doneo novo pismo, ali jezik..... Malo si se prevario.