Moje ime je Đurđija.
Poznat
- Poruka
- 7.293
Grivasti vuk..

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Grivasti vuk..
Ovi su mi prelepi.. samo mi je mnogo tužno kada su ograđeni.. pogledaj je, kako nervozno hoda.. nije to pravi život za njih..
Нервозни су због штенета . Тај ко је снимао нијеуспоставио са њима контакт.Ovi su mi prelepi.. samo mi je mnogo tužno kada su ograđeni.. pogledaj je, kako nervozno hoda.. nije to pravi život za njih..
a bebac je.. kao san!!!![]()
![]()
Sirko je pripitomio Vukove..Vuk je divlja zivotinja i ne moze se pripitomiti, cak ni u idealnim uslovima, hektari zemlje i slicno, njegova prava priroda je uvek jaca i primarna je, cim zivotinja odraste...To je normalno i tako treba i da bude....
Mesanci vuka i vucjaka su nesto sto je jedna grupa fanatika pokusala da napravi, sve se jako lose zavrsilo, po "odgajivace". Preostale zivotinje su pustene u prirodu i nije poznato sta je bilo sa njima, mada postoje neke price....
Lik iz okoline Kursumlije, je lovac, koji je sa svojim prijateljima ubio majku cim se okotila, a stenad su uzeli, 9 kom...i razdelili medju sobom. Vesti koje imam su da nisu slavno prosli sa odgajanjem vucica, vecina je uginula... TRAGICNO...Oni koji su preziveli drzani su u uzasnim uslovima i verovatno ni oni nisu vise medju zivima....
Proslogodisnja hajka na vuka Zlatiboru, imala je tragican epilog, ubijen je 1 vuk...
Pre 10-ak dana, na Tari su se posle jako dugo godina pojavila 3 vuka, 2 muzjaka i 1 zenka, svi su odmah pobijeni. Lovcima su u hajci pomagali i "rendzeri".
Eto, malo o vuku, za one koji bi hteli da ga drze kao "kucnog ljubimca"...
To je najugrozenija vrsta kod nas a i u celoj Evropi, zivotinja vredna svakog postovanja, pametna i uopste sve najlepse o vuku....
Postoji nacin da dodjete do ljubimca, mladunci kanadskog vuka....rodjeni u zarobljenistvu..., kao i njihovi roditelji itd...ali morate imati idealne uslove i mnoooogo nauciti o njima...
Pozzzz
Не само да их је припитомио него ради са њима. За оне који не знају ко је Сирко .Сирко је наш , вероватно најбољи тренер животиња на филму.Његове животиње су оне које већином видите у домаћим филмовима и телевизијким играним прогамима.Sirko je pripitomio Vukove
Погрешно си разумела, није то циркус и не уче се они никаквим триковима. Али како би гледала филмове у којима животиње учествују да нема професионалаца који се њима баве и који их чувају и одгајају.Da prave klovnove od drugih živih bića, zarad lične satisfakcije i zarade.. mnogo tužno..![]()
Neka za to angažuju one životinje koje su rođene u zarobljeništvu.. i koje su naviknute na zidove i na ljude.. nema nikakve potrebe da pripitomljavaju divlje životinje.. Ono što je divlje, takvo treba i da ostane --> divlje.Погрешно си разумела, није то циркус и не уче се они никаквим триковима. Али како би гледала филмове у којима животиње учествују да нема професионалаца који се њима баве и који их чувају и одгајају.
Kao u bajci je..Ја сам као врли мали одрастао са мешанцем вука и пса ( отац му је био вук,а мајка мешанац вука и пса. То је заправо био мој први пас и одатле је све почело.
Pogledajte prilog 1246773
Pogledajte prilog 1246774
Да те питам нешто Ђурђија. Да ли ти приметиш чак и у високо буџетним филмовима када се користе пси уместо вукова и да ли ти та чињеница квари утисак читавог филма?Грешиш душу пошто су вукови које Сирко има спашени као штенци кад ловци открију да су убили вучицу која има штенце.То су појединачне животиње које је одранио и касније парио са вучјим псима.Некада јеу Београдском зоо врту ,против кога си ти, био вук Радан, који је био са Радан планине и кога су као повређено штене нашли тамошњи ловци и донели Вуку Бојовићу да га спасу.Он је доживео дубоку старост у врту.Neka za to angažuju one životinje koje su rođene u zarobljeništvu.. i koje su naviknute na zidove i na ljude.. nema nikakve potrebe da pripitomljavaju divlje životinje.. Ono što je divlje, takvo treba i da ostane --> divlje.
Ljudi se kunu kako vole divljinu, a onda je svojim uticajem uništavaju.. i, što je najgore od svega, uopšte ne kapiraju da to čine.
Taj čovek je u tim vukovima upravo ubio divljinu i napravio od njih kućne ljubimce. A zašto?! Je li nemamo dovoljno pasa (svih naravi, oblika & veličina) na raspolaganju? Koji će uživati da rade sa ljudima. Isto važi i za one vukove koji su rođeni u zarobljeništvu.
I ne samo što ti likovi to rade.. već, povrh svega, moraju još i u medijima da se hvale (jer se valjda u suprotnom nije ni desilo).. i onda tako daju motivaciju i drugima da to isto rade.
Sa time mora da se prestane.
Pogledajte prilog 1246960
(photo credit)
Да те питам нешто Ђурђија. Да ли ти приметиш чак и у високо буџетним филмовима када се користе пси уместо вукова и да ли ти та чињеница квари утисак читавог филма?Грешиш душу пошто су вукови које Сирко има спашени као штенци кад ловци открију да су убили вучицу која има штенце.То су појединачне животиње које је одранио и касније парио са вучјим псима.Некада јеу Београдском зоо врту ,против кога си ти, био вук Радан, који је био са Радан планине и кога су као повређено штене нашли тамошњи ловци и донели Вуку Бојовићу да га спасу.Он је доживео дубоку старост у врту.
iSirko je pripitomio Vukove..
Не само да их је припитомио него ради са њима.
У праву си крив сам за неприцизност у изражавању. И додатно објашњење нема човек чопор вукова него ( не знам сада колико ) али једног или два примера чистих вукова.Не може свака животиња да ради тај посао, као што не може ни сваки ћовек да буде глумац.Ako se vratiš na ova dva posta:
i
.. videćeš da ste i ti i pop80 upotrebili reč "pripitomio" vukove.. a ne "spasao" mladunčad.
Spasiti mladunčad koja su ostala bez majke, uvek ide na na čast čoveku. Ali vas dvojica niste govorili o tome.. već o pripitomljavanju vukova.. što podrazumeva da su oni i odrasli i divlji.. i to je nešto sasvim drugo.. otuda i moja replika na to što ste vas dvojica napisali.
I ja nisam samo protiv beogradskog zoo vrta, već protiv svih zoo vrtova na svetu otvorenih za javnost.. isto kao što sam i protiv korišćenja životinja u cirkusima i zarađivanja novca na njihovom maltretiranju.. (o tome smo već puno pričali.. pa ako nekoga od novih posetitelja teme bude više zanimalo, ta prepiska se vodila ovde i ovde).
Predivni su.. meni, naročito ovi polarni.. mnogo ih volim..Кад овако иду вукови стају тачно у траг предводника па се касније не зна да ли је прошао један или чопор.