Vuk

Pozdravi AtilaHunt,
ne znam na koga se odnosi tvoja ponuda za vezu sa dreserom......, cini se da tvoj prijatelj dreser donekle razume prirodu i cud vuka i postuje ga....
Sto je jako vazno i zna kad nisu ni za kakve akcije..
Veoma rado bih da cujem i upoznam coveka, sa tako velikim iskustvom, mada sam veliki protivnik drzanja divljih zivotinja u kavezima. Posebno deo koji si pomenuo: dobre i lose strane lisavanja slobode divljih zivotinja.

Sa prvim delom tvoje price se potpuno slazem. Vuk je vuk, ali to se moze reci i za sve druge, Cak se usudjujem reci i divlji zec je divlji zec.

Predivan video klip...:heart:Divljim zivotinjama je mesto u svojim prirodnim stanistima.:rtfm:Veliki sam protivnik price sa pocetka ove teme.Drzati divlju zivotinju za kucnog ljubimca...Sigurna sam da je za istu to veliko mucenje.:sad2:Nije poenta u tome da joj dajete hranu i pruzate svu potrebnnu negu smatrajuci da divlja zivotinja time dobija sve sto joj je potrebno.Ne.:roll:Divlje zivotinje pripadaju lancu ishrane u prirodi,same se snalaze za svoj,kao i opstanak svoje vrste,bez covekove pomoci.Ne oduzimajte divljoj zivotinji ono sto joj je najvise potrebno i sto joj po svim zakonima prirode pripada-slobodu.

Lovci uopste, a pogotovo lovci na vukove su perverzni, izopaceni SATANISTI!
Bas bih volela jednom da im priredim hajku u sumi kakvu oni priredjuju zivotinjama s tm sto bih ih ja lovila! :evil: :evil: :evil:
U redu je da lovis ako je to jedini nacin da prezivis, ali ako je to zbog zabave.,..,
Al su frajeri, ubiju vuka/lava itd. sa 200m puskom. Ajd ga ubi nozem kad si takav dasa!
A ako ne mogu da svojoj stoci obezbede odgovarajucu zastitu onda ne bi trebalo ni da je drze! :evil:
Zao mi je ako zvucim kao ludaca, ali sam vec godinama frustrirana ponasanjem ljudi prema zivotinjama.
Sve zivotinje zasluzuju bolje od ovoga sto im se sada pruza.
Besna sam zato sto obozavam vukove i imala sam kontakta sa njima(kako sa divljim tako i sa pitomim) tako da iz iskustva mogu da kazem da uopste nisu zla cudovista kakvim ih predstavljaju. Tu nepravdu osecam kao udarac na sebe i zato sto postoji legenda o mojoj porodici koja kaze da smo potekli od vukova lol :lol: :grin: :shock: :shock: :grin:
Diskutabilno je da li je dobro drzati vuka u stanu. Sve zavisi od toga koliko energije i vremena si voljan da mu posvetis.

:worth: :worth: :worth: :worth: :worth:

Svaka ti cast... U potpunosti se slazem sa Bellatrix. Koja je uopste svrha ubijanja zivotinja. Po meni to moze samo iskompleksirana osoba koja ne zna drugi nacin da pokaze svoju muskost nego se odalji 100m i puca na zivotinju koja nije ni svesna sta se desava... Meni samo nije jasno kako se u 21. veku nije izglasao neki zakon koji ce zabraniti takav nacin zabave. To je svirepo skroz. Koliko god da mi nismo svesni, svaka ta zivotinja je posebna na svoj nacin kao i covek, i ne moze niko da mi kaze: " pa dobro, ubili smo 5 vukova, sada cemo da pustimo 5 u sumu i gotovo!" To nije isto.Nisu sve one samo kopije jedne, svaka je posebna!! I ovo ne mislim samo za vukove, vec mislim na sve zivotinje!
Voleo bih da imam vuka kao ljubimca ali posto zivim u gradu mislim da je neizvodljivo, za njega je divljina

Koja je uopste svrha ubijanja zivotinja
aaa....pa nemoj tako
svrha je "ocuvanje ravnoteze" :roll:
svrha je navala adrenalina :roll:

znas,oni pomazu zivotinjama tako sto ih tamane(kao ovih ima mnogo,aj da ih proredimo,da ne bi jeli srndace i da bi mi imali sta da upucamo pa okacimo na zid)
oni vole zivotinje i prirodu
:lol:
auuuu :eek:

Sto si tako jednostran.Covek dobro prica.
Definitivno nebi bilo resenje jos i hraniti vukove da se jos vise razmnoze.
To jeste problem,mislim da ih treba razvesti na ona mesta gde ih malo ima.Eto to.

Nemaju seljaci ni volje ni sredstava da hrane svog neprijatelja.
I ako imaju visak hrane neminovno je da ce se premnoziti,a mladucand ne prezive sva upravo zbog gladi,i neki procenat zbog prirodnih neprijatelja

hajde da neidemo bas u krajnost,nek ih transportuju tamo gde vukova nema i gde nema mnogo stocara

jes da su postovi stari,ali me zivo zanima sta je zefirra trazila u ****?

Ljudi, hajte da smanjimo ekscentricnost i egzotiku.

Kupujmo postere sa divljim zivotinjama i lepimo ih po zidovima, ako zelimo da ih gledamo u urbanim sredinama (ili ruralnim, svejedno), ali nemojmo ih, molim vas, pod plastom brige, dovoditi u svet u kojem ne mogu da se snadju.

Da sam vuk, volela bih jedan dan ziveti na slobodi, nego deset godina u toplom domu u koji ne pripadam.
Mi, kao razlicite vrste, nemamo iste kriterijume srece i ljudski kriterijumi nisu apsolutni. Cesto ne odgovaraju ni nama samima.
Znaci, ko zeli da ima divlju zivotinju za kucnog ljubimca, neka ode da zivi u divljinu. Neka upozna svog ljubimca u pravom svetlu, a ne vuka ili lisicu sa crvenom masnom oko vrata.

Vukk

timber_wolf.jpg

Stene vuka iz zoo vrta ili ono iz jazbine kojem preti smrt,bolje da zivi sa covekom.Jeste to predivna zivotinja ali nasim seljacima pravi stete,a drzavu boli dupe to da nadoknadi.Npr seljaci zive od ovaca jedna vredi oko 100-200 evra,pa kad uleti i pokolje im ovce kuku lele.
Da bar drzava finansira njih da dignu ograde od struje ili sl.Ali ovako je bas bezveze.

Ali mene fascinira kako na onim zlatiborskim hajkama ne ulove nijednog.Divna pametna zivotinja.:)

:hej:

Zastita vuka, kao ugrozene vrste u celoj Evropi, se regulise zakonom, koji mi jos uvek nemamo, zajedno sa BiH i mislim Albanijom...

Stado ovaca se ne cuva na livadi, podignu se ograde npr. nabave psi cuvari itd...
Vuk ce doci u tor samo u krajnjoj nuzdi, i tu lezi osnova problema...herbivori koji su u lancu ishrane u prirodi hrana vuku su pobijeni od strane tih istih lovaca...koji su trofeje okacili po dnevnim sobama...
Dalje se dovodi u pitanje, barem po Srbiji, da li su uvek u pitanju vukovi? Ima i kradja, ima i napada lovackih pasa koji su pogubljeni i podivljali i koji se coveka mnogo manje plase nego vuk i nemaju frku da udju u tor i pored pasa cuvara..(ima slucaj bas u okolini Kursumlije, samo je sreca da domacin nije lovac i da je video pse, koji su nasrnuli i na njega i da je sve to hteo i da kaze u kameru)...
U svim slucajevima, da ih ne nabrajam dalje, odmah se okrivi vuk i naravno krene hajkasenje po sumi, ispucavanje uz obaveznu flasu rakije u dzepu itd...nepotrebno se ubijaju i ostali sitniji karnivori a i sve drugo, sto oko vidi, metak stize....
Najkomicnija stvar je da lovci vrse monitoring divljih zivotinja, prebrojavanjem odokativno....

Za istocnu Bosnu, povlacenjem stanovnistva, vukovi ponovo naseljavaju svoja stanista sa kojih su se povukli pred ljudima....

I da bi se vukovi drzali podalje od torova, prave se mrcinista na koja se donosi hrana, ostaci iz klanica, i to bi trebalo da rade lovacka udruzenja koja gazduju nad odredjenim prostorima, ali oni to ne rade, vise vole da ubijaju....

Vuk ce pre ili kasnije, morati da bude zasticen, kao i u ostatku Evrope, sa svim merama zastite i prihrane preko zime, morace se zastiti u stanista vuka kao i svi druge zivotinje u lancu ishrane ispod vuka....da se seljacima kojima je stvarno vuk napravio stetu, to i plati itd....

za ovu drugu polovinu teksta sto si napisao......

al ono s pocetka????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

Vukove isto love zbog krzna...:roll:
Sto se tice udomljavanja vukova, to i nije nesto cudno... Bas u kucu jeste, ali u dvoristu... Kad moj prijatelj drzi DIVLJU SVINJU I VEPRA u dvoristu, mogao bi i vuk da se pripitomi...

Pozdrav svima,

mozda ce nekom zvucati cudno, nenormalno ili kako god...
ali zelja mi je da za kucnog ljubimca imam vuka!
Da li moze neko da mi pomogne kako da dodjem do
mladunceta vuka?

P.S. Ovo nije sala...

Pozdrav
Urosh
To je lose po zivotinju, i nije legalno. Voleo bih vuka i ja, ali ne mogu...

za ovu drugu polovinu teksta sto si napisao......

al ono s pocetka????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

"Stado ovaca se ne cuva na livadi, podignu se ograde npr. nabave psi cuvari itd"

capreolus ovo sam ti citirao-ovo moze da kaze samo onaj ko na selu nije bio duze od nedelju dana ukupno-teoretski veoma tesko izvodljivo a u praksi jos mnogo teze-ovi sto poznaju navike i karakter zivotinja slozice se sa mnom- ostali ne verujem...

Back