Vucjak odbio da donese loptu

bas kao

Buduća legenda
Poruka
39.780
gde sam pogresio?
dakle, igrali smo se i slusao je, donese, sedne/legne i opet, ali odjednom je odbio i samo je usao u garazu - shvatam da je moja greska, da l' sam bio mnogo navalentan?onda sam ga pocastio sa good boy, sigurno sam ja pogresio

inace je isuvise zastitnicki nastrojen, iskidao bi strance, postare, a i komsijske kerove, mesance, mada poslusa kada mu se kaze nazad u ogradu

Pa razmazio si ga oce hranu kao zaslugu
ne, zena ga hrani, ja samo kada ona otputuje negde, pa i tada nece da jede, ako bas ne spremim specijalitet, pa tek posle vise sati kada shvati da zene nema- zena ga razmazila.., zaista kucici imaju dusu, moj nije vodjen hranom, hrana ga ne motivise, ionako dobija meso svaki dan, najcesce piletinu i dzigericu pilecu, zena tako radi, ja ne krkam kao on, vucjak... ali mene bespogovorno slusa, jer sam autoritet, zato se i cudim sto je danas odbio, samo je smugnuo u garazu - zato mislim da sam ja pogresio, nije mu se slusalo?

u lopti je problem, resio je da je ignoroise, nece vise ni da je vidi - zasto? nesto se uvredio sa loptom, kao da ona vise ne postiji, a do malocas se igrali sa njom?

Poslednja izmena:
Ja mislim da se igra pretvorila u naredjivanje,a vucjak jes da slusa, ali ne voili bas da mu se naredjuje.. slusa on, ali nekad posle treceg puta da mu se ponovi.. sad me prosto odjebao, ima svoj stav, kako drugacije da objasnim? misli svojom glavom, kao i ja. nije dresiran, moze mu se...

Vlasnik nemackog ovcara svoje kuce zove "vicjak"?!? Imas li uopste ti to kuce?
? ne razumem; naravno da ga imamo jos od kad je bio stene.. nije ni strojen, usesa u spic, samo nema spustenu straznjicu kao neki, pa se slabo krecu onda, kao invalidi, a ovaj moj kada sae zaleti, omandarao bi srnu, srndaca, rogonju, a ne vevericu - kida bre, ja ga vitlam ponekad, u vazduhu, samo je otezao vise od 3 godine ima, a ja nisam toliko bas jak

ne, zena ga hrani, ja samo kada ona otputuje negde, pa i tada nece da jede, ako bas ne spremim specijalitet, pa tek posle vise sati kada shvati da zene nema- zena ga razmazila.., zaista kucici imaju dusu, moj nije vodjen hranom, hrana ga ne motivise, ionako dobija meso svaki dan, najcesce piletinu i dzigericu pilecu, zena tako radi, ja ne krkam kao on, vucjak... ali mene bespogovorno slusa, jer sam autoritet, zato se i cudim sto je danas odbio, samo je smugnuo u garazu - zato mislim da sam ja pogresio, nije mu se slusalo?

u lopti je problem, resio je da je ignoroise, nece vise ni da je vidi - zasto? nesto se uvredio sa loptom, kao da ona vise ne postiji, a do malocas se igrali sa njom?
Pazi mnogo, vucjaci su rasa koji vole autoritet i komande.Ako propusti vise puta da ne izvrsi komandu,pazi se moze i nasrnuti na tebe.Inace ako se igras sa njim,treba vise i da ga hranis,jer ker oseti dobro ko mu je privrzen,a ko nije.Sto se tice te komande za loptu,mozda je,a verovatno i njemu vrucina i nije mogao vise da te poslusa da ode za loptu.Trebao si kada je usao u supu da mu ponudis vodu,jer njima je veoma potrebna voda na ovakvom vremenu.Kao sto sam rekao Vucjaci vole autoritetet,a veoma malo mazenje,a tek da se razmazi,to je velika greska.

Pametan covek. Idi sam po loptu! I jos jedna stvar, ljudi bi trebalo da prestanu sa tim treninzima samo zato sto je "fancy" ili da bi drugima pokazali sta im pas zna. Uzivajte u njima! Ako ti treba nesto sto kida, postavi minsko polje oko kuce.

Kao sto sam rekao Vucjaci vole autoritetet,a veoma malo mazenje,a tek da se razmazi,to je velika greska.
kada preko ograde 'oce da se dohvati sa komsijkinim kerovima, i ja izletim napolje, mora da me poslusa, i utrci unutra, a ovo je igra, nije mu se igralo vise

zena ga hrani, kada ona ode on prvo 2 dana ne jede nista, pa tek onda prihvati da ga ja hranim
Pametan covek. Idi sam po loptu!
i danas je imao neke druge ideje, aali posle smo se igrali, ja bacim, a on trci i donese je
a verovatno i njemu vrucina i nije mogao vise da te poslusa da ode za loptu.
nije, pazim ja, kod mene je idelano vreme za valjanje po travi, a to da trci po loptu, on to voli da se zaleti i zgrabi je, kao plen, kao sto bi vevericu capio da ona ne smugne, to je njemu rekreacija iza kuce da se istrci, sprintom

ili da se otimamo sa konopcem, to on trazi od mene, bar ranije

gde sam pogresio?
dakle, igrali smo se i slusao je, donese, sedne/legne i opet, ali odjednom je odbio i samo je usao u garazu - shvatam da je moja greska, da l' sam bio mnogo navalentan?onda sam ga pocastio sa good boy, sigurno sam ja pogresio

inace je isuvise zastitnicki nastrojen, iskidao bi strance, postare, a i komsijske kerove, mesance, mada poslusa kada mu se kaze nazad u ogradu

ništa strašno, dešava se
psi nisu automati, roboti, mašine, to su samosvesna bića i dokurči im u nekom trenutku da reaguju na naređenja,
šablone...

u stvari to je odlično, jer psić razmišlja svojom glavom...važno je da je privržen porodici i da vas voli

p.s.

mog mešanca nisam nikad mogao da dresiram jer kako ga nazivam, to je moj pesnik i filozof u pasjem svetu,
svoj i samo svoj :)

ništa strašno, dešava se
psi nisu automati, roboti, mašine, to su samosvesna bića i dokurči im u nekom trenutku da reaguju na naređenja,
šablone...

u stvari to je odlično, jer psić razmišlja svojom glavom...važno je da je privržen porodici i da vas voli

p.s.

mog mešanca nisam nikad mogao da dresiram jer kako ga nazivam, to je moj pesnik i filozof u pasjem svetu,
svoj i samo svoj :)
pa, video sam ja tvoj nick i da imas potencijala, mozda i kinetike, ali nikada nisam bio saglasan 100% sa tobom kao sada;
jeste, vucjak cuva iza kuce, dokacio bi se i sa komsijskim kerovima, pojeo srne, veverice, sve dokle sam postabio 0gradu 4 stope/...
a ispred kuce bi pojeo postara, amazon kombi sa sve dostavljacima, pa moram da dreknem - U OGRADICU, KAVEZ, GET IN, i kada je pozadi kuce, i mora da slusa, ali eto, nije uvek za bacanje lopte, i za igru, ali najozbiljnije shvata svoju odgovornost i gde se se oseca obaveznim da reaguje.
p.s. deca samo kada ga zezaju ispred cinije sa njegovom hranom - onda zna da zarezi, kao brani svoju hranu, pa se ja deram na njega, a i na decu, sto ga provociraju - to je posesivnost, integritet, kuceci karakter bre! - ali mene najvise slusa, nema zezanja sa gazdom, vise se i ne derem samo pokazem PRST, i on odmah utrcava u sigurnu zonu, prestaje skakanje na ogradu i dokacivanje sa komsijkinim raznim kerovima... nije nesto dresiran, ali je sazreo i voli da poslusa, ali voli i da misli svojom glavom, karakter - gledas ga u oci i ne verujes da nema ima ljudi toliko pametnih, da razumeju apsolutno kao on... zena mu kuva, i daje, ja sam ponekad ljubomoran, meni sendvic, a njemu dzigerica... pojeo pohovanu piletinu, pa mu ja pravim zazubice sa sladoledom... i onda mu dobacim okrajak u kornetu, sa malo vanila sladoleda

Poslednja izmena:
Без обзира нат зашо га имаш, немачки овчари су на првом месту радни пси.Због тога захтевају обуку, али стручну.А та обука се односи и на пса као власника.
Немој много да се преоптерћујеш тиме .Уживајте обојица и то је најважније.

Без обзира нат зашо га имаш, немачки овчари су на првом месту радни пси.Због тога захтевају обуку, али стручну.А та обука се односи и на пса као власника.
Немој много да се преоптерћујеш тиме .Уживајте обојица и то је најважније.
uziva cela porodica, imamo ga od kada je bio stene... a u pravu si, prosto trazi da se SKOLUJE... ej, on mene zove da bacamo loptu... kada dodjem s posla, ako vidi da nema zezanja, samo pokazem prstom i ide, a ranije je skakao na mene, sve me isprlja, izgrebe i sl.

pa, video sam ja tvoj nick i da imas potencijala, mozda i kinetike, ali nikada nisam bio saglasan 100% sa tobom kao sada;
jeste, vucjak cuva iza kuce, dokacio bi se i sa komsijskim kerovima, pojeo srne, veverice, sve dokle sam postabio 0gradu 4 stope/...
a ispred kuce bi pojeo postara, amazon kombi sa sve dostavljacima, pa moram da dreknem - U OGRADICU, KAVEZ, GET IN, i kada je pozadi kuce, i mora da slusa, ali eto, nije uvek za bacanje lopte, i za igru, ali najozbiljnije shvata svoju odgovornost i gde se se oseca obaveznim da reaguje.
p.s. deca samo kada ga zezaju ispred cinije sa njegovom hranom - onda zna da zarezi, kao brani svoju hranu, pa se ja deram na njega, a i na decu, sto ga provociraju - to je posesivnost, integritet, kuceci karakter bre! - ali mene najvise slusa, nema zezanja sa gazdom, vise se i ne derem samo pokazem PRST, i on odmah utrcava u sigurnu zonu, prestaje skakanje na ogradu i dokacivanje sa komsijkinim raznim kerovima... nije nesto dresiran, ali je sazreo i voli da poslusa, ali voli i da misli svojom glavom, karakter - gledas ga u oci i ne verujes da nema ima ljudi toliko pametnih, da razumeju apsolutno kao on... zena mu kuva, i daje, ja sam ponekad ljubomoran, meni sendvic, a njemu dzigerica... pojeo pohovanu piletinu, pa mu ja pravim zazubice sa sladoledom... i onda mu dobacim okrajak u kornetu, sa malo vanila sladoleda
psi su čudo, pri tom ne omalovažam druge životinje koje imaju svoju vrednost isto kao i psi,
nego pričam ko je najprivrženiji ljudima

mačke isto jesu, ali imajusvoje momente, svoj karakter, princip prirode

lično, najslabiji sam za pse...prestao sam da gledam filmove gde je iole naznaka da neki pas može da pati i strada
šta da radim, takav sam

ova moja dva psa što imam (mešanac i rot) su mi pandan kao i moja deca) ne delim ih

možda u nekim očima kod ljudi je to bolesno i nije u redu ali tako je kod mene

lično, najslabiji sam za pse...prestao sam da gledam filmove gde je iole naznaka da neki pas može da pati i strada
šta da radim, takav sam

ova moja dva psa što imam (mešanac i rot) su mi pandan kao i moja deca) ne delim ih

možda u nekim očima kod ljudi je to bolesno i nije u redu ali tako je kod mene
macke su divlje, a sto se tice psa, ti si kao moja zena... ja to ne volim... nauci ga, skoluj ga, ali bre pas nije dete... ima dusu, ne sporim, ali opet covek je covek, a pas je zivotinja, najbolji prijatelj, ali nije nam rod, kao nasa deca... sta ja da mu radim sto je niza vrsta? ne mozemo da budemo ravnopravni, zna se ko slusa, a ko komanduje - deci i zeni bezobrazluke sto dozvoljavamo, pa ne mozemo i psima

Позната ДОКТОРКА упозорава: СЗО планира да преузме наше животе за 5 година…

Нас је објаснила да ће у оквиру „Једно здравље“ животиње и животна средина имати једнак статус као и људи.

tebe ce da obrlate za ovu agendu!!! i ja cu morati da zaratim i sa tobom

Poslednja izmena:

Back