Vučićevo zlatno doba ili deluzija ekonomskog rasta

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li ste zadovoljni ekonomskom politikom vlade Srbije?

• Da

glasova: 2 11,1%
  • Ne

glasova: 16 88,9%
  • Ne znam. ne razumem se u ekonomiju

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    18

hm337

Elita
Poruka
22.364
Stalno slušamo od vladajućih struktura o tome kako je Srbija ekonomski tigar kako se razvija najbrže u regionu ili čak svetu. Stalno slušamo o lažnom privrednom rastu a niko ne govori o rupi od 4 milijarde evra u prošlogodišnjem budžetu, o galopirajućoj inflaciji, o realnom padu standarda, o sve većoj razlici između bogatih i siromašnih. Umesto da razvijamo sopstvenu privredu naši političari hvale se stranim investicijama koje su plaćene parama iz našeg budžeta, a reč je o firmama koje svoj profit iznose iz zemlje.Hvale se čak i dovođenjem stranih prodajnih lanaca koji dodatno izvlače novac iz naše ekonomije. Ovim tempom razvoja nikad nećemo stići ni Hrvatsku a kamoli razvijene zemlje zapada. Dokle ćemo dopuštati da nas lažu?

Svakim danom voe vlasti mi smo sve više kolonija i sve dublje u krizi.

Stalno slušamo od vladajućih struktura o tome kako je Srbija ekonomski tigar kako se razvija najbrže u regionu ili čak svetu. Stalno slušamo o lažnom privrednom rastu a niko ne govori o rupi od 4 milijarde evra u prošlogodišnjem budžetu, o galopirajućoj inflaciji, o realnom padu standarda, o sve većoj razlici između bogatih i siromašnih. Umesto da razvijamo sopstvenu privredu naši političari hvale se stranim investicijama koje su plaćene parama iz našeg budžeta, a reč je o firmama koje svoj profit iznose iz zemlje.Hvale se čak i dovođenjem stranih prodajnih lanaca koji dodatno izvlače novac iz naše ekonomije. Ovim tempom razvoja nikad nećemo stići ni Hrvatsku a kamoli razvijene zemlje zapada. Dokle ćemo dopuštati da nas lažu?

Све је ово већ видено у првој петоњетки Хиспаније и Еладе

Тада су помарисани милиони евра ...односн фунти .. и бломбиране .. бетониране у некретнинама

Иста 'спирала' ... се врти у Србији

У сваком кварту .... блоку 'ниче' нова зграда коју ће порезници да урачунају као основу за раст пореза на некретнине....

Порез за некретнине ускоро као 3 станарине ......

upravo to sto si naveo, dogadja se sa hrvatsku, sloveniju....................to je trend i agenda EU.
Zaduzenje, plackanje drzave, uvlacenje stranih firmi, stranog kapitala, runiranje budzeta...................svi ti pokazatelji pokazuju da se Srbija nalazi na paravom putu...PUTU KOJI VODI U EU....................put kojim idu sve clanice EU ..........pa i hrvatska koju si uporedio sa Srbiju.

rast novih investicija i zaduzenja se (smisljeno radi propagande) od strane zapadnih politicara prikazuju kao rast BDP .........tako da cemo, ako se nastavi ovaj tempo investicija i gradnje svega i svacega, uskoro dostignuti BDP 20 000 dolara po glavi i stati rame uz rame uz spaniju, hrvatsku, poljsku............ciji je BDP 70 posto veci zahvaljujuci enormnom zaduzenju i investicijama na koje su ih navukle EU-banke.
To ogromno zaduzenje se vec vidi i kod nas na beogradskim ulicama................hiljade skupih automobila, hiljade stanova u koje verovatno niko nikada nece ziveti................al ce nam doneti bar 20 posto veci BDP po glavi.

rast novih investicija i zaduzenja se (smisljeno radi propagande) od strane zapadnih politicara prikazuju kao rast BDP .........tako da cemo, ako se nastavi ovaj tempo investicija i gradnje svega i svacega, uskoro dostignuti BDP 20 000 dolara po glavi i stati rame uz rame uz spaniju, hrvatsku, poljsku............ciji je BDP 70 posto veci zahvaljujuci enormnom zaduzenju i investicijama na koje su ih navukle EU-banke.
To ogromno zaduzenje se vec vidi i kod nas na beogradskim ulicama................hiljade skupih automobila, hiljade stanova u koje verovatno niko nikada nece ziveti................al ce nam doneti bar 20 posto veci BDP po glavi.
Animated GIF

Teško je ekonomiju podići u korumpiranom post-komunističkom društvu ogrezlom u negativnoj selekciji. Ako pogedamo iskreno kakvim narodom vlada, Vučić u stvari radi perfektan posao.
Da li bi mi dao Nobela za ovo:

1. Ja te pitam kolika ti je plata ti kažeš 1000, ja ti je smanjim na 800 pod izgovorom finansijske konsolidacije

2. Obećam ti povećanje za 5% a možda čak i 9% s te nove osnovice od 800

Da li bi mi dao Nobela za ovo:

1. Ja te pitam kolika ti je plata ti kažeš 1000, ja ti je smanjim na 800 pod izgovorom finansijske konsolidacije

2. Obećam ti povećanje za 5% a možda čak i 9% s te nove osnovice od 800
Za ovaj narod mnogo je i 500. Ovaj narod je jedan pali narod koji ne zna za Boga i koji zato sagoreva u požudi i gresima koje radosno preuzima od Sotone.

Pa dobro šta je onda izlaz. Vratitii DS ?, ili učiniti nešto drugo ?
oduzeti moć političarima. Oni su kvarna roba,čim omirišu moć i novac odmah postanu lažljivci, lopovi i megalomani.

Treba uvesti tehnokratiju. Ekonomsku politiku vode najbolji ekonomisti, ministarstvo za medicinu vode najbolji lekari, građevinu najbolji inženjeri, pravo najbolji advokati. Kad se oni dvoume između više opcija od kojih svaka ima za i protiv argumente onda digitalni referendum. Kako odabrati najbolje stručnjake koji će vladati svojom oblašću? Naprimer svi lekari biraju 500 najboljih, ovih 500 bira 20 koji će činit ministarstvo, ovih 20 bira mnistra koji je samo koordinator tima od 20. Kad ovih 20 nemaju rezultate bira se novi tim od 20.

Naša ekonomija mora da ima dvocifreni rast bdpa svake godine. Bez toga nikad nećemo stići zapad. Ovo što sad imamo je uljuljkivanje naroda u laž.

Za ovaj narod mnogo je i 500. Ovaj narod je jedan pali narod koji ne zna za Boga i koji zato sagoreva u požudi i gresima koje radosno preuzima od Sotone.
Narod je FANTASTICAN. Sta su sve preziveli pa su ipak uspeli da prezive ,iskoluju decu . Vredni ,stedljivi od dinara prave dva. Jedina zamerka je sto ne znamo da iz lose ponude politicara izaberemo nekog sto vredi. Imam razumevanja i za ljutnju i za skepsu prema demokratiji ,Ipak smo tek 21 godinu u demokratiji, Britanija to ima iz 18 veka,

Narod je FANTASTICAN. Sta su sve preziveli pa su ipak uspeli da prezive ,iskoluju decu . Vredni ,stedljivi od dinara prave dva. Jedina zamerka je sto ne znamo da iz lose ponude politicara izaberemo nekog sto vredi. Imam razumevanja i za ljutnju i za skepsu prema demokratiji ,Ipak smo tek 21 godinu u demokratiji, Britanija to ima iz 18 veka,
Bravo u pravu si. Ja sam preoštar. Međutim ja sam malo radikalan pa tako. U pravu si.
Politički retardiran dušom ispravan narod.

Back