Vučić: Zdravstvu povećanje 10%

dejan624

Domaćin
Poruka
4.508
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje plata za sve zdravstvene radnike od deset odsto.
On je izjavio da povećanje dolazi u skladu sa pritiskom sa kojim se zdravstveni radnici suočavaju.
Ceo svet se suočava sa virusom a samo Srbija povećava plate zdravstvu...iako im je već bilo povećanje od 15% sada još 10%...interesantno kao da u drugim profesijama nema rizika i pritiska...a šašto ne poveća plate i negovateljima u domovima koji rade za minimalac nego samo sestrama koje su došle preko politike i završile kurseve...ovo je prevršilo kap...on ponižava građane srbije koji kad dođu kod lekara suočavaju se sa bahatošću sestara i nadmenošću a kako vidim taj posao svako može da radi da izvadi krv,izmeri šećeš da infuziju,stavi kateter ako mogu nepismene koje ne znaju padeže da rade kao sestre onda može svako...

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=03&dd=12&nav_category=11&nav_id=1665854

Poslednja izmena od moderatora:
ovo već prevazilazi granice normalnosti i ovo je zaista ponižavanje građana srbije....ovo u nijednij zemkji na svetu nema da su zdravstveni radnici toliko privilegovani i zaštićeno pa valjda se podrazumeva da treba da rade pod pritiskom ...svi rade pod pritiskom...ja mislim da će u ovoj zemlji svi normalni ljudi otići a ostaće samo političari,ljigavci i ljudi sa kupljenim diplomama...

jadni li su svi drugi građani srbije....ispada kao da ništa ne rade i da su građani drugog reda ...jadni li smo sa ovakvom vlašću i ovakvim zdravstvom...ko nas leči dobro smo i živi ali zato im se stalno povećavaju plare pa sada sestre sa srednjom školom imaju duplo veće plate od proseka što nema u nijednom zemlji na svetu osim u srbiji...

gde ti živiš prijatelju...kad imaš te informacije za tvoju informaciju setsre trenutno imaju oko 60.000 dinara a velika većina građana radi za minimalac a o prposečnim platama i statistici je već toliko puta rečeno da je to nepouzdano još davno je moša pijade rekao drugu titu kakva statistika kad ja mogu jednom godičnje da imam seks nego može više puta dnevno i kad se nađe prosek to je varka tako i za plate kad se pomeđaju plate političara i prevaranata od 200 hiljada i više i običnih građana ispada da je prosek oko 50.000 ali istina je da ljudi rade za mnogo manje plate za razliku od sestara koje trenutno imaju 60.000 i to je realnost...

gde ti živiš prijatelju...kad imaš te informacije za tvoju informaciju setsre trenutno imaju oko 60.000 dinara a velika većina građana radi za minimalac a o prposečnim platama i statistici je već toliko puta rečeno da je to nepouzdano još davno je moša pijade rekao drugu titu kakva statistika kad ja mogu jednom godičnje da imam seks nego može više puta dnevno i kad se nađe prosek to je varka tako i za plate kad se pomeđaju plate političara i prevaranata od 200 hiljada i više i običnih građana ispada da je prosek oko 50.000 ali istina je da ljudi rade za mnogo manje plate za razliku od sestara koje trenutno imaju 60.000 i to je realnost...

Što se brineš, ako dobije na izborima, a dobiće, svima će opet spustiti i plate i penzije

Ne sekiram se ja već se više čudim i gledam šta se radi kad misliš da više ništa ne može da te iznenadi opet se desi nešto ovako ..prosto mi je neverovatno da se samo u srbiji povećavaju plate u zdravstvu i vandredno i redovno dok u drugim zemljama jedva izboskuju par procenata na godišnjem nivou i to moraju da se natežu kod nas im daju i šakom i kapom

Ne sekiram se ja već se više čudim i gledam šta se radi kad misliš da više ništa ne može da te iznenadi opet se desi nešto ovako ..prosto mi je neverovatno da se samo u srbiji povećavaju plate u zdravstvu i vandredno i redovno dok u drugim zemljama jedva izboskuju par procenata na godišnjem nivou i to moraju da se natežu kod nas im daju i šakom i kapom

У Румуњској скачу плате белим мантилима.

USKORO POVIŠICA: Lekarima u Rumuniji plata "skače" sa 1.000 na 2.700 evra
Tanjug | 07. jun 2017. 18:20 | Komentara: 6
Donji dom parlamenta usvojio zakon kojim će pored lekara i medicinskih sestara povećanje plate osetiti 1,2 miliona državnih službenika

https://www.novosti.rs/vesti/naslov...-u-Rumuniji-plata-skace-sa-1000-na--2700-evra

Понуда и тражња.

Бели мантили пале за Њемачку. Тамо су тражени. Многи би ионако остали овде, али многи и одлазе. Неки на по неколико месеци само.

Porediš neuporedivo rumunija je u EU i privreda je mnogo jača nego kod nas a i prosečne plate veće ...u odnosu na nivo privredne razvijenosti srbije kod nas su sestre pretplaćene...raspitaj se malo kolikesu plate u regionu a ne u zapadnoj evropi i videćeš da su srbija i bosna dve najgore zemlje za život u čitavoj evropi što se tiče plata i cena i realnih troškova

Na zapadu ljudi i neće da rade u zdravstvu jer su tamo male plate i prljav je posao pa dolaze ljudi odavde da rade tamo zašto bi neki nemac radio u zdravstvu i čuvao stare ljude kad će imati istu platu ako radi na benzinskoj pumpi a cene su iste kao kod nas ako ne i jeftinije i hrana i garderoba....porediš neuporedivo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje plata za sve zdravstvene radnike od deset odsto.
On je izjavio da povećanje dolazi u skladu sa pritiskom sa kojim se zdravstveni radnici suočavaju.
Ceo svet se suočava sa virusom a samo Srbija povećava plate zdravstvu...iako im je već bilo povećanje od 15% sada još 10%...interesantno kao da u drugim profesijama nema rizika i pritiska...a šašto ne poveća plate i negovateljima u domovima koji rade za minimalac nego samo sestrama koje su došle preko politike i završile kurseve...ovo je prevršilo kap...on ponižava građane srbije koji kad dođu kod lekara suočavaju se sa bahatošću sestara i nadmenošću a kako vidim taj posao svako može da radi da izvadi krv,izmeri šećeš da infuziju,stavi kateter ako mogu nepismene koje ne znaju padeže da rade kao sestre onda može svako...

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=03&dd=12&nav_category=11&nav_id=1665854
I za ovo narod na ulice da izadje posto znamo kako lece ljude

treba narod da izađe na ulice ovo je ponižavanje građana srbije koliko znam primera da su ljudi umrli greškom lekara i sestara samo se ćuti o tome znamo da u zdravstvu šta se sve radi u noćnim smenama i koliko su privilegovani o spavanju na poslu i švaleracijama i bahatosti da ne pričamo....ne znam da li je ovaj vučić normalan ili mu ovaj zlatibor lončar koji je lečio zemunski klan toliko omiljen da baca toliko para na zdravstvo izgleda je vučiću dovoljno to što se čovek slikao sa zemunskim klanom i mrzi žute to su dovolkje reference za vučića da se bude ugledan u ovoj i ovakvoj srbiji

Porediš neuporedivo rumunija je u EU i privreda je mnogo jača nego kod nas a i prosečne plate veće ...u odnosu na nivo privredne razvijenosti srbije kod nas su sestre pretplaćene...raspitaj se malo kolikesu plate u regionu a ne u zapadnoj evropi i videćeš da su srbija i bosna dve najgore zemlje za život u čitavoj evropi što se tiče plata i cena i realnih troškova

Не поредим неупоредиво. И у Румунији су плате белих мантила далеко веће од просека, јер су бели мантили тражени у Немачкој.

Исти случај и у СРбији и у Румунији, само што су плате у Румунији за беле мантиле далеко веће.

Ни ја не волим беле мантиле, али то што их ја не волим не треба да утиче на моје расуђивање. Бели мантили су тражена роба, тренутно.

Понуда и тражња.

То што ти, као и ја, не готивиш беле мантиле, теби утиче на расуђивање, тј. не размишљаш разумом, већ емоцијама.

Још мање готивим Шизоја.

Pazi, sad kad zakacis virus, bude ti potrebna intubacija i neko ko ce da prati tvoje stanje, reci ce ti - za vas ce se pobrinuti sestra koja je trenutno u Nemackoj zbog vece plate.

Ti ces tada reci, evo ja cu joj dati celu svoju platu samo da me gleda i spasi. Ali, tvoje pare niti sve pare ovog sveta vise nece vredeti qurcu.

ovo već prevazilazi granice normalnosti i ovo je zaista ponižavanje građana srbije....ovo u nijednij zemkji na svetu nema da su zdravstveni radnici toliko privilegovani i zaštićeno pa valjda se podrazumeva da treba da rade pod pritiskom ...svi rade pod pritiskom...ja mislim da će u ovoj zemlji svi normalni ljudi otići a ostaće samo političari,ljigavci i ljudi sa kupljenim diplomama...
Slažem se. Završavaju neke kurseve za dva meseca u privatnim srednjim školama i postaju medicinske sestre i imaju platu veću nego većina građana ove države. Razumem ja da je to stresan posao. Ali većina poslova je stresna. Zašto bi medicinska sestra imala veću platu od nekoga ko je završio fakultet i radi kod privatnika a pritom plaća budžetu iz kojeg se samo medicinskoj sestri daje plata a njemu ne? Da ne govorimo o bahatosti i neodgovornosti medicinskih sestara kao i lekara i ostalog osoblja u zdravstvu. Ne odnose se odgovorno i ljubazno prema bolesnicima. Kao da rade u rudniku a ne na poziciji gde treba da postoji empatija prema bolesnicima. Ispričaću vam lični slučaj. Zovem telefonom iz kuće ambulantu da zakažem pregled. Zvao sam jedno deset puta u roku od dva sata . Niko se ne javlja.Odlazim kolima u ambulantu i u ambulanti zovem mobilnim telefonom isti broj. Telefon pored sestre zvoni a ona se ne javlja. Šta da joj uradi čovek u tom slučaju. I onda vesti kako im se ubrzano povećavaju plate i kako su one to zaslužile itd. Plata medicinske sestre sa obzirom na ostale plate u državi i sa obzirom kako kvalitetno rade svoj posao ne bi trebalo da prelazi 45000 dinara. Sve preko toga je omalovažavanje ostalih građana ove države.

zašto povećanje?
čime su to zaslužili?
daj da vidimo kako će da odrade ti zdravstveni neradnici ovo sa virusom pa da vidimo jel će da ga zasluže
A sta da urade?

Politicari i `struka` su sve vreme zataskavali i gurali sranje pod tepih.

Sad kad krene horda bolesnih u bolnice, sta ce moci da urade? Pa moja komsinica je glavna sestra na jednom odeljenju u KC Kragujevac i licno mi je rekla da i cisti wc i hodnike jer nemaju ni cistacice :lol:

Saberite se, ljudi. Nema mnogo doktora, nema mnogo sestara, nema mnogo aparata i nema mnogo kreveta.

I ocekujte ishode u skladu s tim.

Pazi, sad kad zakacis virus, bude ti potrebna intubacija i neko ko ce da prati tvoje stanje, reci ce ti - za vas ce se pobrinuti sestra koja je trenutno u Nemackoj zbog vece plate.

Ti ces tada reci, evo ja cu joj dati celu svoju platu samo da me gleda i spasi. Ali, tvoje pare niti sve pare ovog sveta vise nece vredeti qurcu.
Onda tako možemo govoriti o svim poslovima. Zašto samo o tom poslu? Recimo kada hoće ta medicinska sestra da ode na posao gradskim autobusom i neko joj kaže tebe će odvesti neko ko je trenutno zbog veće plate na radu u Nemačkoj . Ili da kupi hleb u pekari i neko joj kaže tebi će ispeći hleb neko ko je trenutno u Nemačkoj zbog veće plate.

Back