Vučić zamolio SAD da ne uvode sekundarne sankcije srpskim finansijskim institucijama

Је л' питам ја тебе колика ти је дневница за СНС митинге?

Не.

Знаш зашто? Зато што је непристојно питати о туђој заради.

Мада, сви знамо да је једна црвена + сендвич и флашица воде, а од кад смо ми кренули да шетамо по Србији, дигли су вам са сендвича на пљеску и са флашице воде на флашицу кока коле, а дневница, како се договориш са локалним СНС координатором. Најбоље пролазите кад шљакате у Ћациленду.
u čemu je razlika?
dali se za pare...

u čemu je razlika?
dali se za pare...

Ми смо лепи, а ви ружни.

images
images
1000386327-scaled-e1760893755313-1000x560-1.jpg

Koja budala. Zaboravio je da je jedini iz Evrope poslao Brnabićku da ode na inauguraciju Madura. Također i odlazak na paradu u Peking. Jel nije bježao iz Amerike ko pos.ran da ne završi sa svojim kamiondžijama u prdekani. 😂. On sad njih nešto moli
Europa mora šutjet za Madura posebice jer se USA samonadražila na venecuelansku nacionalizovanu naftu...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas američke partnere da ne uvode sekundarne sankcije našim finansijskim institucijama, da nas puste makar do sredine decembra da probamo da rešimo sve probleme, a onda da nam najave sedam dana ranije, kako bismo obezbedili sigurnu budućnost našim bankama i drugim koje rade u našem sistemu.

Komentarišući zahtev SAD da Vlada Srbije potpuno eliminiše većinsko rusko vlasništvo u NIS, Vučić je rekao novinarima u Taškentu da je razumeo poruku američkih partnera i ukazao da je već rekao da ne može da garantuje da će nacionalizovati rusku imovinu, jer nikada nikome nije otimao.
Ali Srbija takođe mora da živi i da diše. Imam obavezu prema građanima kao predsednik Republike, kao neko ko danas ima ubedljivo najviši legitimitet u zemlji. Moram da obezbedim da imamo dovoljno nafte i naftnih derivata. Imamo na dnevenom nivou probleme i možda ćemo za koji dan uspeti da produžimo rad rafinerije, da to bude možda i do 20 novembra, ali to nam neće rešiti problem“, rekao je Vučić.

Milion stvari radimo na dnevnom nivou, puca mi glava od brojeva, a sve ovo nije našom krivicom. Pitanje je u svemu tome i električne energije, ako je tačno da će zima biti najhladnija. Bezbroj problema imamo“, kazao Vučić i dodao da imamo i najgoru hidrološku situaciju u poslednjih 36 godina.
https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/vucic-sekundarne-sankcije-sad/
/////////////
Sta to on odugovlaci ?
Amerikanci su vise nego jasni… A “ braca “ Rusi se prave Francuzi
Потези које вуче Америка су такви какви јесу и питање је колико ми ту можемо да имамо утицаја на њих.
Али постоје ствари које нисмо урадили и које би нам олакшале тренутну ситуацију, зато не знам зашто кука.
Повећање капацитета складиштења - складишни капацитети Србије су 320 000 тона сирове нафте што је премало. Урађена су 6 резероара, од по 20 000 м3 сваки у Смедереву 2022 и 2023 што је за сваку похвалу али то је премало. У Пожеги се граде 2 резервоара 2500 м3 што је смешно. Зашто се тако мало гради? Зорана Михајловић је 2022 рекла да је повећање складишта нафте приоритет јер је на помолу велика нафтна криза. Значи знало се пре неколико година шта се дешава и нико не реагује.
Повећање транспортних капацитета на рекама и железници - нико није реаговао последње 2 -3 године да се повећају транспортни капацитети за превоз нафте рекама и железницом. Ово је лоша, готов никаква, замена за нафтоводе и велике танкере али када је фрка не питаш ништа. Нико не реагује већ годинама.
Повећање капацитета складиштења и транспорта нафтиних деривата - ако не може сирова нафта онда увоз продуката.Немамо ни барже, ни цистерне возове ни камионске цистерне.

ЕПС и струја су тек прича за себе.
Упозоравани су више пута, годинама уназад, шта може да се деси и није се реаговало. Чему сузе и кукњава.

Poslednja izmena:

Back