Vučić za Jerusalem Post: Jedini u Evropi trgujem vojnom municijom sa Izraelom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za izraelski medij Jerusalem Post rekao da je on danas jedini u Evropi koji trguje municijom sa Izraelom i da ga zbog toga "kolege često kritikuju". Jerusalem post piše da je Srbija u Izrael izvezla vojnu robu vrednu 42,3 miliona evra u 2024. godini.
https://n1info.rs/vesti/vucic-za-je...-evropi-trgujem-vojnom-municijom-sa-izraelom/

Bukvalno me sramota dok ovo čitam. Municijom iz Srbije se ubijaju civili u Gazi. Doneće nam ovo mnogo loše karme.

Nije mi jasno kako dobitnike Nobelove nagrade nije sramota da je prime.
Nobela su još za života zvali 'genije zla'.

Radikali grobari srba oni se pale na ovakve fotke.

Šešelj se nudio Sadamu Huseinu sa svojim radikalima još 1990. kada je Irak napao Kuvajt. Šteta što Sadam nije pristao na tu ponudu. Već onda bi Amerikanci našopali gov. nima tu smrdljivu debelu radikalsku mješinu. Odavno bi mu već pirika rasla iz dupeta. I njemu i ovom ćoravom degeneriku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za izraelski medij Jerusalem Post rekao da je on danas jedini u Evropi koji trguje municijom sa Izraelom i da ga zbog toga "kolege često kritikuju". Jerusalem post piše da je Srbija u Izrael izvezla vojnu robu vrednu 42,3 miliona evra u 2024. godini.
https://n1info.rs/vesti/vucic-za-je...-evropi-trgujem-vojnom-municijom-sa-izraelom/

Bukvalno me sramota dok ovo čitam. Municijom iz Srbije se ubijaju civili u Gazi. Doneće nam ovo mnogo loše karme.
Тако се захваљује за признавање КиМ.

„Jedini u Evropi trgujem vojnom municijom sa Izraelom“: Predsednik Srbije se pohvalio za Jerusalem Post​

Politika Autor: N1 06. jun 202523:26
1748974019-av007_3973_b-750x497.jpg
Aleksandar Vučić konferencija za novinare u Predsedništvu Srbije Foto:FoNet/Aleksandar Barda

„Osmog (oktobra, 2023.) uveče, dobili smo poruku iz Izraela. ‘Potrebno nam je ovo i ono. Nismo bili apsolutno spremni, potrebno nam je što pre'“, prisetio se Vučić za Post.

Pa se spredsednik Srbije, kako je objasnio, ubrzao.

Bio sam ministar odbrane i znam kako to ide – licence od različitih ministarstava, bezbednosno-obaveštajnih agencija, više vladinih i nevladinih tela… I sve smo prikupili u roku od četiri dana, i uradili smo to. To nikada ranije nije postignuto u ovoj zemlji“, rekao je on.

Od tog trenutka, odbrambene veze između Beograda i Jerusalima su se brzo produbile, piše Jerusalem Post.

Izvoz srpskog oružja u Izrael dostigao je 42,3 miliona evra u 2024. godini, prema zajedničkom izveštaju Balkan insajta i Hareca (na osnovu carinskih podataka) – trideset puta više nego prethodne godine. Srbija je postala vitalna karika u izraelskom lancu snabdevanja odbrambenom opremom.

„Ja sam jedini u Evropi danas koji trguje vojnom municijom sa Izraelom. I zato me kolege često kritikuju“, rekao je Vučić.

„Ako se Izrael nađe pred rezolucijom o genocidu, Srbija neće glasati za“​

Jerusalem Post podseća da je Izrael bio uzdržan kada je izglasana rezolucija Generalne skupštine UN iz 2024. godine kojom se 11. jul obeležava kao „Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici“.

„Privukli su mnoge islamske zemlje zbog pitanja Srebrenice. Bili smo veoma zahvalni Izraelu što nisu glasali za rezoluciju. Mislim da je to bilo važno za Izrael i jevrejski narod, jer sledeći put kada biste vi mogli biti podvrgnuti takvoj rezoluciji na Generalnoj skupštini UN, Srbija neće glasati za

https://nova.rs/vesti/politika/jedi...dsednik-srbije-se-pohvalio-za-jerusalem-post/

Savezništvo još od antike. :deda2:

„Jedini u Evropi trgujem vojnom municijom sa Izraelom“: Predsednik Srbije se pohvalio za Jerusalem Post​

Aleksandar Vučić konferencija za novinare u Predsedništvu Srbije Foto:FoNet/Aleksandar Barda

„Osmog (oktobra, 2023.) uveče, dobili smo poruku iz Izraela. ‘Potrebno nam je ovo i ono. Nismo bili apsolutno spremni, potrebno nam je što pre'“, prisetio se Vučić za Post.

Bio sam ministar odbrane i znam kako to ide – licence od različitih ministarstava, bezbednosno-obaveštajnih agencija, više vladinih i nevladinih tela… I sve smo prikupili u roku od četiri dana, i uradili smo to. To nikada ranije nije postignuto u ovoj zemlji“, rekao je on.

Od tog trenutka, odbrambene veze između Beograda i Jerusalima su se brzo produbile, piše Jerusalem Post.

Izvoz srpskog oružja u Izrael dostigao je 42,3 miliona evra u 2024. godini, prema zajedničkom izveštaju Balkan insajta i Hareca (na osnovu carinskih podataka) – trideset puta više nego prethodne godine. Srbija je postala vitalna karika u izraelskom lancu snabdevanja odbrambenom opremom.

„Ja sam jedini u Evropi danas koji trguje vojnom municijom sa Izraelom. I zato me kolege često kritikuju“, rekao je Vučić.

Jerusalem Post podseća da je Izrael bio uzdržan kada je izglasana rezolucija Generalne skupštine UN iz 2024. godine kojom se 11. jul obeležava kao „Međunarodni dan sećanja na genocid u Srebrenici“.

„Privukli su mnoge islamske zemlje zbog pitanja Srebrenice. Bili smo veoma zahvalni Izraelu što nisu glasali za rezoluciju. Mislim da je to bilo važno za Izrael i jevrejski narod, jer sledeći put kada biste vi mogli biti podvrgnuti takvoj rezoluciji na Generalnoj skupštini UN, Srbija neće glasati za

https://nova.rs/vesti/politika/jedi...dsednik-srbije-se-pohvalio-za-jerusalem-post/

Ово није од јуче.
Скоро свакодневно можеш да видиш на Николи Тесли авион C130 број лета 545 регистарски број IAF162, C130J - број лета 667 као и Boeing 707 регистрације IAF021 (JT3D-7 мотори што је баш реткост) како слећу и за 2-3 сата полећу а правац је Београд - Берсхеба.
Није ово ништа непознато. Још прошле године сам то виђао а и поменуо на форуму.
Израел је и нама слао муницију и оружје када је требало.
Мене много више плаши шта ради и зашто ради то што ради Горан Тукић.

Umesto da ćuti, lako ekstremisti iz odmazde mogu da ovde dodju i malo poremete stvari.

Razmišljanje o posledicama čista nula.

Zar se nije zapitao što Evropa ne šalje naoružanje? Zato što je puna uspavanih ekstremista.
Ко да размишља о последицама?
Наша власт да уме о било чему макар мало да размишља не би пола ствари радила од свега што ради.

није на мушкарцу да има неке те -Усне-...
то ми остали,Прави мушкарци,разматрамо то скроз другачије :)
e baš jeste! e pa budući da si i sam,kako si priznao,mu*škarac,neznaš šta žene vole a ja znam,zato i tvrdim da od njega nema seksipilnijeg,zgodnijeg i lepšeg političara,ne samo na našoj estradi nego i stranoj,niko nemože da se meri sa njim po lepoti i harizmi,sem možda donekle makron,dodik i sićin ping

e baš jeste! e pa budući da si i sam,kako si priznao,mu*škarac,neznaš šta žene vole a ja znam,zato i tvrdim da od njega nema seksipilnijeg,zgodnijeg i lepšeg političara,ne samo na našoj estradi nego i stranoj,niko nemože da se meri sa njim po lepoti i harizmi,sem možda donekle makron,dodik i sićin ping
јел знаш како се зове Пчела која касни?
саће.
:lol:

значи,саће ти он дође..само што није :)

Ima tu neka priča za Nešu Slinu i njegovog matorog - navodno su prodavali oružje Iraelcina i Palestincima.
Pa su nekog njihovog dilera roknuli Izraelci kada su skapirali da šurujemo sa obe strane...
Ubrzo nakon toga je Slina matori zagrizao u travu...

Ne bi me sada čudilo da se u BG-u pojavi neki palestinski bombaš samoubica i da napravi lajt šou kada se ovaj naš maltene hvali da je brat sa izraelskim narodom 🙈

Ima tu neka priča za Nešu Slinu i njegovog matorog - navodno su prodavali oružje Iraelcina i Palestincima.
Pa su nekog njihovog dilera roknuli Izraelci kada su skapirali da šurujemo sa obe strane...
Ubrzo nakon toga je Slina matori zagrizao u travu...

Ne bi me sada čudilo da se u BG-u pojavi neki palestinski bombaš samoubica i da napravi lajt šou kada se ovaj naš maltene hvali da je brat sa izraelskim narodom 🙈
Bilo bi jako nepravdeno da se sveti narodu umesto njemu.

Bilo bi jako nepravdeno da se sveti narodu umesto njemu.
Slažem se, mada ne verujem da radikalni fanatici tako gledaju na stvari.
Kontam da ako idu idu na brojnost pa ko živ a ko mrtav.
Čini mi se da u EU češće budi tako neki incidenti oko praznika, tako da možda ne bi bilo loše u narednom periodu provoditi praznike u kućnom ambijentu

Izrael priznao Kosovo, a Palestina nije.

Ovakav izdajnik nije vidjen nikad u istoriji Srbije.

Znaci...
Ta BUDALA je oruzjem krenula protiv Rusa i protiv Arapa...
Sta lose moze da nam se desi...?! :ceka:

...

Nije problem u tome što Srbija prodaje oružje Izraelu, nego u Vođinom nastupu Država to sam ja.

Znaci...
Ta BUDALA je oruzjem krenula protiv Rusa i protiv Arapa...
Sta lose moze da nam se desi...?! :ceka:

...
Ne sme AV na Ruse, makar mu EU pretila ne znam čime, što se tiče Arapa objavili su nam oni rat još od Srednjeg veka: da li si znao da je arapsko ime Beograda ‘Dar ul Džihad’, Kuća svetog rata?

Dar ul Jihad, “A house of holy wars”. A city that has been destroyed more than 40 times throughout history. A city for which about 6 million people died, either wanting to defend or conquer it.

Back