Vučić: Stefanović parafirao sporazum o prelazima

Ds je na vlast doveo te ljude. seti se 2008.
A ako je SPS bio "mračna snaga devedesetih" pam onda postao OPŠTEPRIHVAĆENA evropska snaga proteklih godina, zašto tu istu mogućnost ne damo i SNS-u?
nego Kosovo. ZAŠTO smo dozvolili euleks i ostale gluposti?

Na 2008. i mislim i na sramno "istorijsko pomirenje".

KiM je izgubljeno posle "velicanstvene pobede nad NATO paktom" 1999. godine.

O Euleksu nas niko nista nije pitao, a nase vlasti su prodavale maglu i punile svoje dzepove,

umesto da ucine sve da zastite Srbe na KiM.

Na 2008. i mislim i na sramno "istorijsko pomirenje".

KiM je izgubljeno posle "velicanstvene pobede nad NATO paktom" 1999. godine.

O Euleksu nas niko nista nije pitao, a nase vlasti su prodavale maglu i punile svoje dzepove,

umesto da ucine sve da zastite Srbe na KiM.
Za 1999. se slažemo ali za euleks smo pitani. Niko nas nije tukeo po ušima da ga odobrimo a u startu se znala njegova funkcija. ZAŠTO ga je DS odobrila?

Озбиљан, државнички, потез би био да се све што је договорено са Приштином да на мишљење Уставног суда. Претпостављам какво ће то мишљење бити, али биће стручно. Овакав потез нико не би могао да осуди.

Следећи потези треба да буду у складу са тим мишљењем.

Уф, написао сам на ту тему више пута своје мишљење, да сад не пишем реферат питаћу те овако.

Имај на уму да се слажем да то није прошло ни Владу, ни Скупштину, нити је Председник потписао, а може проћи и кроз УСС. И ето, како ти кажеш и са чиме се ја слажем, ми одбацимо те договоре јер нису правно важећи за нашу државу. Све је то супер, обавестимо и ЕУ и САД.

Питање: Шта ће бити ако нам Амери кажу "Савршено нас боли ду*пе за ваше садашње одбацивање, за нас је то решено. Послали сте (Влада и Председник, они претходни) представника који је све то потписао (потпис је један од чинова давања легалитета). Нама одговара то што је договорено и има да се спроводи ако не желите озбиљне проблеме. То што се вама не свиђа, боли нас туки, сечите вене. За нас је то готова ствар!"

Шта онда? Ко ће их спречити, још додатно наоштрене на нас, да спроводе "договоре"? Да још врше пропаганду како "Срби не спроводе договоре", без обзира што ми мислимо да то нису легални договори, јер знај, за западне силе је то легално и готово. И шта ако нпр. опреме и припреме Шиптаре на "Олују" на северу, а нама под претњом рата забране да реагујемо?

dlugomir:
Manite se price o nekakvoj izdaji sadasnjih vlastodrzaca ili onih pre njih. Cini se sto se moze da se koliko toliko zastiti nas narod tamo i to vam je to. Usli u EU ili ne, ostaje cinjenica da su na Kosovu odlucujuci faktori upravo odatle i s njima je zbog toga razgovor neophodan.
Sto je potpisano mora se postovati. To vazi i za sve sporazume parafirane ranije.

Отприлике је то, то. Колико се год нама не свиђало, сила бога не моли.

Pod "nas" mislim na nas, obicne gradjane.

Posle Djindjicevog ubistva, DS je postao nesto sto nema veze ni sa demokratijom ni sa zdravom pameti.

I za vreme Đinđića DS je postao interesna grupacija. Seti se Čede, Bebe, Janjuševića, Kolesara.....
Oni za koje smo glasali (valjda) su nam priredili umanjenu reprizu Kumanova koja se zove EULEKS i to bez pretnje silom.

Manite se price o nekakvoj izdaji sadasnjih vlastodrzaca ili onih pre njih. Cini se sto se moze da se koliko toliko zastiti nas narod tamo i to vam je to. Usli u EU ili ne, ostaje cinjenica da su na Kosovu odlucujuci faktori upravo odatle i s njima je zbog toga razgovor neophodan.
Sto je potpisano mora se postovati. To vazi i za sve sporazume parafirane ranije.

Posle parafa stav se može menjati.
Nakon potpisa ne može.
Potpis je obavezujući i država potpisnica ga mora poštovati.

1999. je izborena rezolucija 1244 u kojoj pise da je Kosmet deo SRJ odnosno Srbije. I danas UN priznaju Kosovo kao deo Srbije.

А БоТа искључио УН и довео ЕУ. Љига једна, отерао институију где се уважава 1244 ради ЕУнијаћења, а ови из ЕУ нас терају да признамо "Косове".

Ма поклон од Шваба нам стигао пре неки дан, и то у седам заповести. Њиме ће се најбоље искристалисати ко је вера а ко невера.

UN? UN se mnogo pita, bas kao i Srbija.

Србија се не пита а траже признање од Србије? Алал вера, после овога се питам "Чему оно служи мозак?"

Уосталом УН се итекако питао док није обележени увео ЕУлекс полицију и судије и ЕУ у разговоре о КиМ, а отерао УН.

Неспособњаковић ЂиЗор је наш најбољи политичар? Тај ништа није успео у животу и баш он најбољи? Није успео да запамти ни одговоре у намештеном "Милионеру" него је морао Зека да му помаже. Слоба који је ратовао са најјачим војним пактом на свету икада, и померао им дупе, и имао у сред санкција и ембарга јачу индустрију него данас и чак бољу него под ЂиЗор-ом је по нечему лошији од приглупог пропалитета ЂиЗор-а. Једини таленат који је имао тај "политичар" је да прича пола сата а ништа не каже, научио је и своје пулене БоТу и ЈовЧе-а тиме, са све оним разбацивањем руку, гледањем у празно и глупим анегдотама као да прича деци у вртићу.

Немој тако, ту су били и дубокоумни афоризми типа "све је срање осим пишања". :hahaha:

А нова власт, за разлику од предходне, води дијаметрално супротну политику ... националну, патриотску ...
Од ње ће Србима на КиМ бити много боље

Каква је политика нове власти?
Неко је негде написао :

- прихватање свих споразума које је претходна власт потписала у вези КиМ

- најава референдума о КиМ

- непромењен основни циљ-улазак Србије у ЕУ

- недодирљиви Ђилас остао градоначелник

:D

шта прича овај човек. Није имао овлашћења али је парафирао.

....Вучић је у Скупштини Србије, полемишући са Стефановићем - који је одбацио да параф има икакву правну снагу - истакао да је интегрисано управљање царином "проблем због кога се ноћима не спава".

"На то сте ставили параф и то на сваку страницу тог споразума, а онда, пошто су били избори одлучили сте да не спроводите. Али, ми смо иста држава и ова влада ће, ни крива ни дужна, мора да све спроведе у дело", истакао је Вучић.

Вучић је навео и да Стефановића не сматра лично одговорним и поручио му "да његов параф није ни био потребан, јер оно што је договорено представља међународно правни уговор за Србију".

Стефановић је реагујући на Вучићеве наводе, истакао да би он као правник требало да зна шта је параф, а шта потпис и објаснио да његов параф на том споразуму само потврђује истинитост текста испод кога се налази.

"Поред мог парафа не стоји ниједан други, зато што он само потврђује истинитост садржаја. Ја да потпишем нисам имао овлашћење, а то ће влада Србије сада морати да уради", казао је Стефановић.

Он је навео да нова влада, уколико се не слаже са договорима из Брисела, не мора ни да их спроводи, али да то не чини јер зна да су они најбољи за Србију.

"Ако мислите да је лоше - све поништите и баците, ваши гласачи ће да аплаудирају, али и ви знате да су они најбољи за Србију, а знате и шта нас чека од ове тачке па надаље", казао је Стефановић.

Back