Vučić: Stefanović parafirao sporazum o prelazima

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/vucic-stefanovic-parafirao-sporazum-o-prelazima/

Vučić: Stefanović parafirao sporazum o prelazima
Tanjug – pre 9 sati

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je bivši šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović stavio paraf na sve stranice sporazuma o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima postignutog u dijalogu Beograda i Prištine i istakao da je to jedan od najvećih problema sa kojima se nova vlada suočava kada je reč o dijalogu.

Vučić je u Skupštini Srbije, polemišući sa Stefanovićem - koji je odbacio da paraf ima ikakvu pravnu snagu - istakao da je integrisano upravljanje carinom "problem zbog koga se noćima ne spava".
"Na to ste stavili paraf i to na svaku stranicu tog sporazuma, a onda, pošto su bili izbori odlučili ste da ne sprovodite. Ali, mi smo ista država i ova vlada će, ni kriva ni dužna, mora da sve sprovede u delo", istakao je Vučić.

Vučić je naveo i da Stefanovića ne smatra lično odgovornim i poručio mu "da njegov paraf nije ni bio potreban, jer ono što je dogovoreno predstavlja međunarodno pravni ugovor za Srbiju".

Од кад то је нечије руковање "међународно правни уговор"? Где пише да мора да се спроведе у дело,кад је могла предходна власт да то не спроводи зашто ви морате г. Вучићу? Ако знате да је штетно за српске интересе одреците се кандидатуре и Европске УНИје и спасите сопствени образ и образ Србије!
ИЗДАЈА!

Ммммм..... да..... нешто ту заиста прилично СМРДУЦКА ------ ако је стављен параф ТО НИЈЕ ВАЛИДНО СВЕ ДОК ВЛАДА СРБИЈЕ НЕ ДОНЕСЕ ОДЛУКУ..... а таква Одлука, чини ми се мора претходно бити усвојена у Парламенту... нешто заиста СМРДУЦКА........Вучић изгледа УМИШЉА ДА У СРБИЈИ НЕМА ПРАВНИКА !!!

Не знам због чега се неки сада праве наивни, када се унапред знало да су радикали без беџа спремни (као такви су и фаворизовани пре избора од стране оних који из Београда подржавају независно Косово, на пример Весна Пешић) да заобиђу све што је колико толико постигнуто ( фусноту, технички ниво преговора, итд.) и да де факто признају нато-парадржаву Косово ( тзв. "модел две Немачке" ), а признаће Косово и де јуре - само да велике силе реше шта ће са севером Косова, да ли да припадне Србији, дал' "посебни ентитет у оквиру Косова", или да Тачи са својим терористима и нато паравојним агентима крене у шиптарску верзију "Олује".

Не знам због чега се неки сада праве наивни, када се унапред знало да су радикали без беџа спремни (као такви су и фаворизовани пре избора од стране оних који из Београда подржавају независно Косово, на пример Весна Пешић) да заобиђу све што је колико толико постигнуто ( фусноту, технички ниво преговора, итд.) и да де факто признају нато-парадржаву Косово ( тзв. "модел две Немачке" ), а признаће Косово и де јуре - само да велике силе реше шта ће са севером Косова, да ли да припадне Србији, дал' "посебни ентитет у оквиру Косова", или да Тачи са својим терористима и нато паравојним агентима крене у шиптарску верзију "Олује".

Шта причаш ти??? АМАН, шта причаш? Па Тадић се хвалио са моделом две Немачке (линк 1, линк 2), Николић је спомињао моделе јужног Тирола и Немаца у Белгији (линк). Ајде сад проучи та два модела, имало паметан схватиће да је Николић нудио далеко боља решења по Србију.

Пази какве ти небулозе пишеш. Весна Пешић нигде није споменула КиМ у својој подршци СНС. Она се освртала на лоповлук из ДС-а, а то шта она рекламира је ирелевантно када то уопште није била тема. Фиснота није постигнута, немаш појма. Фуснота је идиотлук који смо ми (Борко и Тадић) представили као неки успех и који је трајао само један регионални митинг, и сами Шиптари су нам се смејали и рекли да ће за пар месеци "пахуља да се истопи", и гле чуда, још пре избора ЕУ и Шиптари престаше да пишу фусноту.

А какав ти је то успех "технички ниво дијалога", геније? Да ли ти уопште знаш шта пишеш? Какав је то успех? То је оно што су тражили од нас, нико се за то из ДС-а није борио и изборио, него су нас терали на то и натерали. Једва чекали да пристанемо. Политички ниво је баш оно што нам треба. Пошто не разумеш да ти нацртам. Технички ниво значи да се разговара о надлежностима. Ми (Борко) ништа нисмо тражили него смо само уступали па је очигледно да је претходна власт апсолутно прихватала Шиптарско Косово, јер се само прихватањем њих као суседа може уступати нешто у "техничком дијалогу". Баш је политички дијалог шта нама треба, уз повратак УН у преговоре, јер се ту решава статус, а не надлежности.

Ах, Вучић... Па да, он нема образа, он ће боље да изда Косово него Тома...

http://istinomer.rs/izjava/ni-bog-me-ne-moze-spojiti-sa-dacicem/

И какве сад везе има то што линкујеш са темом или било чим споменуто у теми? Хоћеш да кажеш да је Вучић лажов? Ајде да прихватимо то, али откуд онда знамо да не лаже нпр. у најави "болних уступака"? Како то за неке ствари је сигурно истина а за неке сигурно лаже? Искреност је врло релативна за неке.

Прочитао сам вест, Борко и сам признаје да је ставио параф, чак се и руга да су уговори "добри за Србију". Нема ту сваљивања на претходну власт, то што су они потписали они су, а не неки чича глиша. Уосталом пицо*усти није ни надлежан за политику о КиМ, он се оглашава због неких својих бубица. Он води војску и руководи истраге о корупцији, ништа битније не одлучује о политици о КиМ.

Podsetio bih da je i Ivica Dacic izjavio da mu velika Albanija ne bi smetala.

http://www.kurir-info.rs/dacic-kosovo-deliti-sa-albanijom-clanak-91532

Dačić: Kosovo deliti sa Albanijom

BEOGRAD - Kosovo treba podeliti između Srbije i Albanije, izjavio je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Pokušali smo ratom da branimo Kosovo, nismo uspeli. I zato govorim o razgraničenju, dok ne bude kasno. A to znači korekciju granica između dve susedne države – Srbije i Albanije", rekao je Dačić za najnoviji broj nedeljnika NIN.

Dačić smatra da je Srbija napravila grešku jer o Kosovu nije razgovarala sa Albanijom, kao i da je zragraničenje između Srbije i Albanije, "jedina realna opcija".

"Srbija nije ni trebalo da prizna nikog drugog kao pregovrača s druge strane osim Albanije. Zar smo mi stvarno naivni da mislimo da će Kosovo opstati kao nezavisna, samostalna država?", upitao je Dačić.

"Pa šta, sad, u Prištini i Tirani žive različiti Albanci? Oni sada nama pričaju o multietničkom Kosovu?! Našem narodu ne trebaju bajke o multietničkom životu", istakao je Dačić.

Upitan zašto misli da je lakše podeliti Kosovo između Albanije i Srbije, nego Srbije i kosovskih vlasti, Dačić kaže da su Albanci na Kosovu nacionalna manjina Albanije.

"Sad neko kaže da su to ideje 19. veka. Možda jesu, ali su to ideje koje su primenili Slovenci i Hrvati, pa i Crnogorci, na kraju krajeva", istakao je on.

Dačić je istakao i da "na ovome ne može da dobije političke poene" i da ih ne traži.

"Samo, naš narod mora da stavi tačku na probleme koji predstavljaju rak-ranu. Dalje ne možemo vezani za prošlost. Ako samo prošlost postoji, mi nemamo budućnost", kaže Dačić.

On je ocenio i da dijalog Prištine i Beograda neće rešiti suštinsko pitanje zbog stava zemalja EU i SAD i da će najveći domet razgovora biti "neka vrsta specijalne autonomije za Srbe na severu".

Priključenje Srpske u Srbiji

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da je normalno da se Srpska posle referendumo o ocepljenju priključi Srbiji.

"Čekajte, ako sutra Republika Srpska na referendumu donese odluku o otcepljenju, šta će oni biti? Nezavisna država ili će doneti odluku o priključenju i zajedničkom životu sa Srbijom?", upitao je Dačić i ocenio da je to normalno zato što je to isti narod.

Poslednja izmena:
Podsetio bih da je i Ivica Dacic izjavio da mu velika Albanija ne bi smetala.

http://www.kurir-info.rs/dacic-kosovo-deliti-sa-albanijom-clanak-91532

Dačić: Kosovo deliti sa Albanijom

Дачић је чист опортуниста. Нема он неке зацртане циљеве. Уствари он нема никакве циљеве. Ако му се укаже добра прилика, сачуваће колико може. Он је, искрен да будем иако га нимало не ценим, добар у пословима којих се прихвати, намазан је и уме успешно да ради оно за шта је надлежан. Али као опортуниста, он ће избећи све оно чега се боји, а прихватиће послове где види шансу.

Manite se price o nekakvoj izdaji sadasnjih vlastodrzaca ili onih pre njih. Cini se sto se moze da se koliko toliko zastiti nas narod tamo i to vam je to. Usli u EU ili ne, ostaje cinjenica da su na Kosovu odlucujuci faktori upravo odatle i s njima je zbog toga razgovor neophodan.
Sto je potpisano mora se postovati. To vazi i za sve sporazume parafirane ranije.

И какве сад везе има то што линкујеш са темом или било чим споменуто у теми? Хоћеш да кажеш да је Вучић лажов? Ајде да прихватимо то, али откуд онда знамо да не лаже нпр. у најави "болних уступака"? Како то за неке ствари је сигурно истина а за неке сигурно лаже? Искреност је врло релативна за неке.

Прочитао сам вест, Борко и сам признаје да је ставио параф, чак се и руга да су уговори "добри за Србију". Нема ту сваљивања на претходну власт, то што су они потписали они су, а не неки чича глиша. Уосталом пицо*усти није ни надлежан за политику о КиМ, он се оглашава због неких својих бубица. Он води војску и руководи истраге о корупцији, ништа битније не одлучује о политици о КиМ.

Озбиљан, државнички, потез би био да се све што је договорено са Приштином да на мишљење Уставног суда. Претпостављам какво ће то мишљење бити, али биће стручно. Овакав потез нико не би могао да осуди.

Следећи потези треба да буду у складу са тим мишљењем.

Izgleda da su neki zaboravili Kumanovski sporazum.

Neki jesu ali to ne znači da treba da budemo i mi zaboravni.
Mi (oni koji su podržavali promene 5. oktobra) smo dozvolili da se abolira SPS a kasnije su oni za koje smo glasali van svake pameti i logike na Kosovo pustili EULEKS koji otvoreno radi u korist naše štete a i potpisivali smo sve što je od nas traženo bez obzira na negativne konsekvence, samo da bi se dodvorili EU.
Koliko su krivi "oni" toliko smo i "mi" krivi.

Zbog toga je DS kaznjen na ovim izborima, ali su zaboravni doveli na vlast mracne snage devedesetih.

Ds je na vlast doveo te ljude. seti se 2008.
A ako je SPS bio "mračna snaga devedesetih" pa onda postao OPŠTEPRIHVAĆENA evropska snaga proteklih godina, zašto tu istu mogućnost ne damo i SNS-u?
nego Kosovo. ZAŠTO smo dozvolili euleks i ostale gluposti?

692018410505c3f74f08eb039591758_v4 big.jpg
Што се смеје ко да не кажем шта........И он и Дачлија се ухлебили,па им је све смешно и 200 динџи за уље им је права сића,а живот ла долче вита..... Треба им дати за ручак онај Монсанто ген-мод кукуруз.......

Back