Vučić: Srbija od UAE dobija milijardu dolara sa tri odsto kamate
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...ija-milijardu-dolara-sa-tri-odsto-kamate.htmlAutor: Tanjug, Fonet
INFO
11.09.2022.
12:33 > 12:33
0Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ministar finansija Siniša Mali potpisao sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kojim Srbija dobija milijardu dolara, sa svega tri odsto kamate.

Foto: Screenshot (Instagram/buducnostsrbijeav)
"Ministar finansija Siniša Mali potpisao je važan sporazum kojim dobijamo značajan novac, milijardu, po gotovo nemogućoj kamatnoj stopi. Mi danas da izlazimo na tržište ona bi bila najmanje dva i po puta veća. Ako dobijete nešto po 3 odsto, a ne možete 7,5 odsto na izdavanju evroobveznica da dobijete, onda izračunajte na milijardu koliko ste u dve ili tri godine zaradili novca za svoju zemlju. To je značajno i ja sam veoma zahvalan", rekao je Vučić.
Zašto se predsednik Vučić zadužujeu ime države kada je do pre nekoliko meseci izjavio da su državne kase prepune? Zar ne živimo u zlatnom dobu? Zanimljivo je da on kaže da Srbija nešto dobija a ne da se zadužuje. Svaka mu čast kako je vrhunski manipulator.