Vučić: Sigurna budućnost samo sa dualnim obrazovanjem

Prošle godine je u Skupštini Srbije usvojen Individualni akcioni plan partnerstva sa NATO (3), a takođe SOFA sporazum sa NATO (4), kojim je Srbija stavljena na raspolaganje ovoj agresorskoj organizaciji (5). Tim sporazumima NATO vojnicima je omogućen slobodan tranzit kroz Srbiju, korišćenje naše vojne infrastrukture i obezbeđen im je imunitet. Takođe, Srbija se obavezala na razmenu podataka sa NATO i EU, uništavanje „viška“ naoružanja, obrazovanje oficira u skladu sa NATO itd. Važno je istaći da se dogovori koje je vlast Srbije bez odobrenja naroda potpisala, uveliko sprovode. U okviru obuke srpskih oficira definisane IPAP-om, nedavno je u Srbiji održano predavanje NATO oficira Marka Šislera u zgradi Generalštaba Vojske Srbije. On je tom prilikom poučavao srpske oficire o „ruskoj agresiji“ na Ukrajinu (6).
Dovođenje u zabludu

Srpsko rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem, ne samo da deluje suprotno volji naroda, već vrlo vešto obmanjuje narod o svom delovanju. Odgovornost za stavljanje Srbije na raspolaganje NATO-u, Aleksandar Vučić pokušava da prebaci na prethodne vlasti, manipulišući kako je neko ranije potpisao dogovor o najvišem stepenu saradnje sa NATO. Ni jedna vlast pre Aleksandra Vučića nije potpisala takav dogovor sa NATO.

Niko nije bezbedan: Zbog robota mnoga zanimanja odlaze u zaborav

Peking -- S razvojem veštačke inteligencije predviđa se da će mnoga zanimanja otići u zaborav a da će roboti preuzeti većinu poslova koje sada obavljaju ljudi.

Izvor: Tanjug ponedeljak, 23.12.2019. |

U narednih deset godina sledi najveća promena u pogledu poslova u dosadašnjoj istoriji. Promena će zahvatiti i neke profesije koje su trenutno bezbedne.

Zapravo, već su primetne određene tendencije u tom smeru u oblasti finansijskog savetovanja, prevođenja i transporta. Realnost je da se poslovno tržište konstantno menja. Pre samo nekoliko godina za naplaćivanje usluga su bili neophodni ljudi, od aerodroma, preko železničkih stanica, supermarketa, garaža, pa sve do naplatnih rampi na auto-putevima. ...

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2019&mm=12&dd=23&nav_id=1634043
------------------------------------------------------------------------------------------
Sve teče, sve se menja.
Sad kukaju za vozačima a za desetak godina će ih otpuštati.
Treba planski školovati kadrove.

Dualno obrazovanje je važno, jer je to model u kojem je značajno znanje, ono što se ima u glavi i rukama i ono što neko zna da uradi, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić

Ja se potpuno slažem bio on opozicija ili vladajuća stranka.

Sigurna budućnost narednim partijskim funkcionerima da mogu da pišu kako su pre doktorata bili dualno obrazovani.

Kadrovi mora da se školuju po potrebama privrede.
Komunjare su imale ŠUP (škola učenika u privredi), a ovi naši kapitalisti su se toga sad setili i krstili ga dualno obrazovanje.
Naravno da je Gospodar u pravu.
Koliko se ja secam, u socijalizmu su svi imali nesto sto se zvala "profesionalna praksa".
Na kraju skolske godine se islo na neko staziranje u obliznja preduzeca.

Karikiram ti neobrazovan nemas fakultet ali imas dobru kitu bil mogao da yebes profesorku...

Ponudio sam jednoj brak,ali ona kaže ne ide jer ona ima fakultet a ja nemam.Ja jo onda reko: tačno da nemam fakultet ali ono što treba za
ženidbu imam.Iskreno rečeno prvi put sam i čuo da za ženidbu treba fakulte.Šta kažeš pope na taj odgovor.?

Back