hogarius
Elita
- Poruka
- 15.124
Vucic je udario vruce samare srpskoj nauci i srpskom visokom skolstvu izborom mladajnog i neiskusnog diplomca Yale univerizteta za ministra finansija i Stros Kana za svog savetnika. Istovremeno je degradirao i svoju diplomu, jer ako nemamo umne i strucne visokoskolske profesore, nemamo ni dobre univerzitete, a jos lmanje sposobne diplomce. Realno, on je degradirao i samog sebe, jer nije procenio da ti izuzetno skupi eksperti, koji ce da izvlace ovu zemlju iz duboke krize, nisu mogli da sprece krize u svojim zemljama. Sta vise, oni su bili na vlasti u vreme njenog nastajanja i produbljavanaja.Naraavno, ovi eksperti i njihovi timovi ce biti izuzetno skupo placeni, placace ih, ne Vucic, vec ovaj guravi narod koga svi na vlasti bezdusno eksploatisu.
Ne mislim da je ova vlada, iako je dovela toliko mudraca da je savetuju, sposobna da izuvuce ovu zemlju iz ponora u koji su je oni sami survali. Sta vise, nasi strucnjaci kazu da mi jos nismo dotakli dno dna. Ubedjen sam da je ovo enormno velika investicija a rezultatisu neizvesni. Sta vise, ovo se znacajno dotice i nacionalnog ponosa, odnosno ponizenja. Sta je ovim angazovanjem stranaca prvi potpredsednik, a de fakto predsednik vlade, hteo da postigne.?
Ne mislim da je ova vlada, iako je dovela toliko mudraca da je savetuju, sposobna da izuvuce ovu zemlju iz ponora u koji su je oni sami survali. Sta vise, nasi strucnjaci kazu da mi jos nismo dotakli dno dna. Ubedjen sam da je ovo enormno velika investicija a rezultatisu neizvesni. Sta vise, ovo se znacajno dotice i nacionalnog ponosa, odnosno ponizenja. Sta je ovim angazovanjem stranaca prvi potpredsednik, a de fakto predsednik vlade, hteo da postigne.?