Vučić šalje pomoć Hrvatskoj

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.691
B92: Vučić šalje pomoć Hrvatskoj

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio pismo Vladi s molbom da se Hrvatskoj pošalje milion evra pomoći, potvrđeno za B92.net.

Vučić je i u utorak rekao da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj i da se nada da je zemljotres prošao uz minimalne žrtve.

"Veoma mi je žao i spremni smo da pružimo svaku vrstu tehničke i finansijske pomoći", rekao je on juče tokom boravka u Zaječaru.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=12&dd=30&nav_category=11&nav_id=1788447

Jugoslav Čvarak se zahvaljuje.

Kao i čitav HDZ, Plenković.

I gosn Milanović.

Poslednja izmena:
U Petrinji živi oko 700 srpskih porodica , a u Glini je trećina stanovništva srpska , tako da je u neku ruku obaveza Srbije da pomogne ,a i bez toga to je human gest . Sad ostaje na HR vlastima da se vidi dal će primiti pomoć od "četnika " Vučića ili će se iz populističkih razloga ljubazno zahvaliti i odbiti .

Ako je Srbija velikodušno i spremno primila pomoć od "ustaša" za vrijeme velikih poplava koje su pogodile Srbiju, ne vidim razloga zašto Hrvatska ne bi primila pomoć od "četnika".

Iako nacionalnost žrtava potresa ne bi smjela biti bitna, samo za obavijest, djevojčica od 12 godina koja je bila prva žrtva potresa bila je polusrpkinja. Osim nje, poginulo je još 2 Srba.

Ne vidim kakve to veze ima sa mojim komentarom.

Ako si primetio, ja se bavim Vučićevom željom da pomogne, pa evociram njegovu emotivnu vezu sa Glinom.

Koje su nacionalnosti ti koji su imali tu nesreću da nastradaju, nije mi bitno.

Srbija je slala pomoć i Albaniji kad je kod njih treslo prošle godine, pa što ne bi i Hrvatskoj.

Ako je Srbija velikodušno i spremno primila pomoć od "ustaša" za vrijeme velikih poplava koje su pogodile Srbiju, ne vidim razloga zašto Hrvatska ne bi primila pomoć od "četnika".

Koliko se sećam tada su prvi došli Rusi ,a "hrvati" su širili glasine kako plivaju leševi po Obrenovcu

Kasnije su poslali nek svoje, kao dug za pljačkaše i rasturanje Srbije u 10 godina pod nemačkim patronatom.

Back