Vučić putuje u Kinu: "Srbija neće imati izvozne carine na vino"

Тихи

Starosedelac
Poruka
184.716

Vučić putuje u Kinu: "Srbija neće imati izvozne carine na vino"​

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će od 1. do 6. septembra boraviti u Kini i dodao da će tamo verovatno biti i ruski predsednik Vladimir Putin i da će se možda i sa njim sastati.

Čujem da će možda da dođe i (američki predsednik Donald) Tramp, nisam siguran. Ali su mi najavili da će da bude neka večera za 5. septembar posebno, a 3. pravi (kineski predsednik) Si Đinping, gde će svi da budu i rekli su mi da će neki od velikih svetskih lidera da pravi večeru 5. septembra u Kini, pa su zamolil da ostanem tamo", rekao je Vučić na Banstolu prilikom posete porodici Radan, koja je u avgustu 1995. godine proterana iz sela Oton kod Knina u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja".

Dodao je da ne zna o kom svetskom lideru je reč. Naveo je da za tri godine Srbija neće imati izvozne carine sa Kinom na vino, a da za osam godina neće biti izvoznih carina ni za rakiju.

https://www.b92.net/biz/srbija/vest...-nece-imati-izvozne-carine-na-vino-video/vest

Odlicna vest za sve nase proizvodjace vina i rakije

Lagano za par godina dobijamo bescarinski pristup ogromnom kineskom trzistu

Svaki nas proizvod ce biti u startu jeftiniji od konkurentskog proizboda iz EU

Које бре Вино кад кинез,аустралијанац,немац,норвежанин увелико Копа те Винограде где ће направе Руднике?
Од Вина ћеш видиш ШИПАК.
Он тамо иде да овери на лицу места шангајску Банку,дал му је легла Кинта педантно на његов приватни Рачун,сходно договору.

Од Вас хебених Лопина је и Ђоковић био приморан да пресели свој АТП Турнир у Атину,бАНДО ЕСЕНОВСКА.
мАЛО имамо Затвора,тренутно..премало за Смештај тих силних Милионера колико се запатило у малој Србији,
хахаххаха,направиш силне Милионе за 10 Година???
Све ћете то објасните пред Судом кад ослободимо Земљу.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će od 1. do 6. septembra boraviti u Kini i dodao da će tamo verovatno biti i ruski predsednik Vladimir Putin i da će se možda i sa njim sastati.

Čujem da će možda da dođe i (američki predsednik Donald) Tramp, nisam siguran. Ali su mi najavili da će da bude neka večera za 5. septembar posebno, a 3. pravi (kineski predsednik) Si Đinping, gde će svi da budu i rekli su mi da će neki od velikih svetskih lidera da pravi večeru 5. septembra u Kini, pa su zamolil da ostanem tamo", rekao je Vučić na Banstolu prilikom posete porodici Radan, koja je u avgustu 1995. godine proterana iz sela Oton kod Knina u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja".

Dodao je da ne zna o kom svetskom lideru je reč. Naveo je da za tri godine Srbija neće imati izvozne carine sa Kinom na vino, a da za osam godina neće biti izvoznih carina ni za rakiju.

https://www.b92.net/biz/srbija/vest...-nece-imati-izvozne-carine-na-vino-video/vest

Sve se plaća. Veliki prijateljstvo.

I Love Hearts GIF

Naveo je da za tri godine Srbija neće imati izvozne carine sa Kinom na vino, a da za osam godina neće biti izvoznih carina ni za rakiju.

Samo za 3 i 8 godina? Svaka čast. Neverovatan uspeh.

A to što sa Kinom imamo negativan trgovinski bilans, gde uvozimo cirka 5 puta više nego što izvozimo, i što lizanjem sa istokom sebe udaljavamo od integracije sa zapadom, od koga zavisimo kako ekonomski i politički, to nikom ništa. Skuplja dara nego mera. Ali kakve veze ima, važno da partijska elita pravi nove dilove i gura nas dublje u "bratski" zagrljaj autoritarnih režima. Korupcionaški poslovi moraju da se razvijaju i Srbija da ostane izolovana od uređenog sveta. Ko će da misli o ozbiljnim temama ako već možemo da prodajemo vino i rakiju, za 3 i 8 godina naravno ;)

Samo za 3 i 8 godina? Svaka čast. Neverovatan uspeh.

A to što sa Kinom imamo negativan trgovinski bilans, gde uvozimo cirka 5 puta više nego što izvozimo, i što lizanjem sa istokom sebe udaljavamo od integracije sa zapadom, od koga zavisimo kako ekonomski i politički, to nikom ništa. Skuplja dara nego mera. Ali kakve veze ima, važno da partijska elita pravi nove dilove i gura nas dublje u "bratski" zagrljaj autoritarnih režima. Korupcionaški poslovi moraju da se razvijaju i Srbija da ostane izolovana od uređenog sveta. Ko će da misli o ozbiljnim temama ako već možemo da prodajemo vino i rakiju, za 3 i 8 godina naravno ;)
uvoz iz kine ne mozes da smanjis jer niko nema bolju robu od njih po nizoj ceni

al zato moze da se poveca izvoz

Da, sigurno ćemo izravnati bilans sa vinom i rakijom (za 3 do 8 godina).

I sam znaš da su to besmislice ali razumem da si dobio pamflet da deliš i daješ sve od sebe da zaradiš dnevnicu ;)

ko oni mladi snsovci kad se na fejsu javili sa sejsela i napisali doslovno: crkni sirotinjo srbije, vidite kako se mi napredni provodimo...a drugi dodao, kukaju nemaju hleba sto ne jedete kolace..... uradio debil c/p slicnog debila koji je to izjavio nekoliko godina ranije...

to je slika i prilika mazgova, primitivaca i olosa koji su u sns-u, bili, jesu i bice dokle god je sns-a...

Znaci mislis da ces biti konkurentan na kineskom trzistu jeftinih vina, sa transportom koji je 5 puta skuplji nego da izvozis u Nemacku, nego na nemackom trzistu jeftinih vina?

Eto ja se ne razumem u triziste vina, ali hajde objasni ti nama tu logiku? :dontunderstand:

Prvo, siguran sam da je konkurencija na kineskom trzistu jeftinih vina 10 puta zesca nego na nemackom trzistu jeftinih vina.

Drugo, transport je 5 puta jeftiniji za Nemacku, nego za Kinu.

Gde je tu Srbima komparativna prednost? :dontunderstand:

Slazem se, ali ti mora da nedjes neku komparativnu prednost i za izvoz i za uvoz.

Gde je Srbima komparativna prednost za izvoz u Kinu, sta je Srbima komparativna prednost za kinesko trziste?

Podseticu te da narativna mrznja prema zapadu nije nikakav proizvod koga mozes da izvezes, nazalost; da jeste, pa da i razumemo tu poentu o izvozu u Kinu.

Back